Tranzactia Casia

2010-03-10 12:43:24
|
Marius Ghenea - Tranzactia Casia

Un prim exit din afacerile in care am investit in Arena Leilor, Casia a fost achizitionata recent de catre
Elevate Media
, o companie mai mare din acelasi domeniu de activitate, indoor media. O astfel de consolidare este o buna solutie de crestere a cotei de piata si de optimizare a costurilor, ceea ce da numeroase avantaje competitive suplimentare, mai ales intr-o piata aflata inca in criza. Din acest punct de vedere, cred ca a fost o tranzactie buna pentru ambele parti. Tudor Maxim, antreprenor de succes care detine si conduce compania Elevate Media (si care este, printre altele, si Presedinte al organizatiei de tineri antreprenori JCI Bucuresti), a scris si el cateva randuri pe blog-ul personal, le gasiti aici. Vreau sa ii multumesc pentru aprecierea pe care mi-o arata, sper sa ma pot ridica la inaltimea asteptarilor cu privire la un astfel de posibil model antreprenorial pentru generatia mai tanara. Articole despre tranzactie au aparut in numeroase publicatii, m-am oprit la unul aparut in Money Express.

Comments 2

  1. Desi nu cunosc valoarea tranzactia (nici nu este prea relevanta), consider ca a fost o decizie inteleapta de ambele parti.

    Marius, cred ca ar fi extrem de util pentru antreprenori si manageri sa dedici un articol indicatorilor de performanta (KPI) pe care tu ii trasezi si ii urmaresti in afacerile in care astazi esti implicat.
    Eu unul sunt foarte curios sa inteleg care sunt principiile si instrumentele concrete pe care te bazezi in conducerea unui business. Daca lucrezi cu obiective si proiectii multianuale (3 sau 5 ani)? Pe cate scenarii de business ai lucrat in 2009?

    Toate cele bune,

    Alin

  2. Felicitari pentru tranzactie.
    E mai bine sa vinzi cand afacerea se apropie de punctul de inflexiune al cresterii, si nu dupa ce din cauza conditiilor de piata se intra pe o curba descendenta ce se opreste uneori in insolventa (v. exemplele recente ale altor antreprenori romani care nu au sesizat anumite ferestre de oportunitate).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *