Radu Georgescu si Andrei Pitis- leaders to watch in 2017

2017-03-23 15:20:12
|
Marius Ghenea - Radu Georgescu si Andrei Pitis- leaders to watch in 2017

Editia lunii martie a revistei BusinessReview prezinta cititorilor sai topul “17 business leaders to watch in 2017”, oameni de afaceri din Romania, ale caror decizii ar putea influenta considerabil industriile in care sunt activi si care sunt un exemplu de urmarit.

Daca pentru multi Radu Georgescu este un investitor si un antreprenor de succes, pentru mine Radu e un prieten si un partener. Avem mai multe proiecte in care ne-am intersectat fie in calitate de business angels sau co-investitori VC, cele mai recente fiind SmartBill si VectorWatch. Este o persoana pe care o stimez si care a contribuit semnificativ in ultimii 20 de ani la demonstrarea potentialul sectorului IT din Romania, nu in ultimul rand prin exiturile sale de succes, ca Avangate, vandut catre Francisco Partners, RAV Antivirus, vandut catre Microsoft sau ePayment, vandut catre Naspers. Nu in ultimul rand, este cel care mi-a prefatat cartea Antreprenoriat, lucru pentru care ii multumesc inca o data.

Un alt antreprenor mentionat in lista celor 17  este Andrei Pitis, cu care am colaborat de asemenea in mai multe activitati si proiecte, unul dintre putinii romani care a reusit sa atraga un cumparator din Silicon Valley (FitBiT) pentru o tehnologie produsa in Romania. VectorWatch, primul smartwatch romanesc, cu o autonomie a bateriei de pana la 30 de zile, a primit o investitie VC de la 3TS Capital Partners prin fondul Catalyst Romania, in urma cu un an, deci sunt mandru sa fi fost si eu un investitor in acest start-up romanesc cu o tehnologie superioara la nivel global.

Articolul complet este disponibil fie in varianta electronica (http://www.business-review.eu/news/brs-17-business-leaders-to-watch-in-romania-this-year-132016), fie in editia printata din luna martie a revistei BusinessReview.

Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *