Fribourg Digital – investitii in valoare de 20 de milioane Euro in accelerare

2017-06-20 15:55:06
|
Marius Ghenea - Fribourg Digital – investitii in valoare de 20 de milioane Euro in accelerare

Felicitari Spherik Accelerator, felicitari Fribourg Capital pentru initiativa excelenta de accelerare si finantare a startup-urilor de tehnologie din Romania si din regiune, anuntata zilele acestea. Un fond de 20 milioane pentru sustinerea acestor initiative antreprenoriale este foarte potrivit acum, mai ales in Cluj, unul dintre cele mai importante hub-uri IT din Romania si din intreaga regiune CEE! Conform statisticilor, Clujul este indiscutabil al doilea pol de dezvoltare IT din Romania, cu peste 5 mii de specialisti in domeniu, conform INS. In realitate, estimam ca sunt semnificativ mai multi, dar probabil nu toti sunt incadrati efectiv pe pozitii de specialisti IT, deci e posibil ca cifra reala sa fie mult mai mare.

Articol preluat de pe www.wall-street.ro:

Tinta investitiilor Fribourg Digital vor fi companiile inovatoare aflate la inceput de drum, care au nevoie de sustinere pentru a-si accelera activitatea, avand deja un produs dezvoltat (stadiul MVP – Minimum Viable Product) sau care sunt in stadiul de seed, dar demonstreaza ca au atras utilizatori sau ca exista piata pentru produsele lor.

In functie de nivelul de accelerare sau seed in care se afla start-up-urile, Fribourg Digital va investi intre 20.000 si 250.000 de euro intr-o prima runda de finantare. Investitiile pot continua in runde consecutive in faza de “growth” daca proiectele valideaza.

“Din observatiile noastre, majoritatea start-up-urilor esueaza nu din cauza ideii sau a produsului conceput, ci din cauza ca nu reusesc sa le transforme pe acestea intr-o afacere viabila. Fribourg Digital vine sa completeze exact aceste lipsuri in mediul antreprenorial romanesc. Astfel, mobilizand expertiza tehnica pe care noi o avem in companiile unde am investit, dar si ecosistemul investitional creat pana in prezent, ne vom concentra pe ceea ce stim sa facem mai bine: sa oferim proiectelor selectate excelenta operationala, un marketing potrivit si o strategie coerenta de exit. Fribourg Digital isi doreste sa fie un investitor strategic, nu doar financiar, cu implicare maxima in companiile pe care le finanteaza. Acesta va fi diferentiatorul nostru in piata investitionala”, declara Ion Sturza, managing partner la Fribourg Capital.

Companiile eligibile sunt firme care dezvolta tehnologie sau alte produse cu o componenta importanta tehnologica, cu o echipa de fondatori ce dovedeste excelenta antreprenoriala, abilitati complementare (tehnice, de vanzare, de analiza), cu membri care impartasesc valori similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *