In Revista Biz: Suntem cu totii antreprenori!

2011-05-04 18:10:54
|
Marius Ghenea - In Revista Biz: Suntem cu totii antreprenori!

Pentru cel mai nou numar al revistei BIZ, am scris un articol intitulat “Suntem cu totii antreprenori“, aparut la pagina 41 la sectiunea Anteprenoriat, pe care il puteti citi in paginile revistei, sau online, aici. O parte a acestui material, care explica intr-un fel de ce consider ca multi, daca nu toti suntem intr-un fel sau in altul antreprenori, este prezentata in continuare:

Atunci cand vorbim despre antreprenori, ne gandim in general la acei oameni care dezvolta proiecte de afaceri proprii, pe baza unei idei si cu asumarea riscurilor pe care acel proiect le implica, beneficiind la final si de eventualele rezultate ale afacerii. Insa in realitate, sunt mai multe domeniile in care pe baza unei idei (sau a unui set de idei, a unei “ideologii”), oamenii pot dezvolta proiecte antreprenoriale valoroase, chiar daca nu sunt afaceri, ci proiecte sociale, politice, de cercetare, culturale, artistice, etc. Iar din aceasta perspectiva, putem vorbi intr-adevar si de alte tipuri de antreprenori, respectiv antreprenori sociali, antreprenori politici, antreprenori in cercetare, antreprenori culturali, de arta etc. Ca sa nu omitem un alt pilon important al antreprenoriatului modern, sa nu ii uitam pe cei care lucreaza in companii si care, avand anumite pozitii de raspundere, pot si decid sa actioneze, ca niste antreprenori intra-companie, generand proiecte noi, stimuland inovatia, aducand valoare suplimentara prin initiativele lor companiilor angajatoare. Astfel, avem de a face cu un nou tip de antreprenor, “intraprenor”-ul. Analizand aceste specii antreprenoriale diverse, vom vedea ca, in realitate, actiunea antreprenoriala este mult mai raspandita decat cea care rezulta din sensul strict al definitiilor antreprenoriale clasice. Iar mare parte, daca nu toti cititorii acestor randuri se vor fi regasit, fie in prezent fie in trecut, ca si antreprenori intr-o situatie sau alta, nu doar in sensul strict de detinatori-conducatori ai unei societati comerciale.

Comments 3

  1. Felicitari pentru articol!

    Este o abordare foarte interesanta a antreprenoriatului.

    Concluzia mea este ca a fii antreprenor, de orice tip(mai ales social), este si o raspundere, pe care toti trebuie sa ne asumam.

  2. Pingback: Postul de duminca. Link-uri pe care le-am ales pentru tine din saptamana 2-8mai | Catalin PETRU – blog de mic antreprenor maratonist

  3. Pingback: Cand am devenit antreprenori | Ana Matei's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *