Mercedes S Class de la Tiriac Auto- un “nec plus ultra” al masinilor de oras

2017-10-04 13:33:32
|
Marius Ghenea - Mercedes S Class de la Tiriac Auto- un “nec plus ultra” al masinilor de oras

Ieri am postat un articol despre confortul oferit de Mercedes S Class de la Tiriac Auto. As vrea insa sa va ofer si un insight privind caracteristicile tehnice ale acestei masini.

Voi incepe cu proiectia video a informatiilor utile pe parbriz, care desigur este disponibila si pe alte marci, dar in acest caz, mi-a placut sa vad ca inclusiv aceasta proiectie este configurabila, poti sa alegi informatiile pe care le doresti in mod grafic pe parbriz, de exemplu indicatiile de navigatie, vitezele limita de pe sosea, viteza instantanee masinii dar si alte informatii utile. Rezultatul este ca nu mai este nevoie aproape deloc sa iei ochii de pe sosea, deoare toate informatiile utile legate de drum sunt chiar in fata ta, pe parbriz.

Sincer, cred ca aceasta este una dintre cele mai utile inovatii in domeniul auto si ar trebui impusa, in timp, pe absolut toate autovehiculele, asa cum spre exemplu, in trecut, au fost impuse centurile de siguranta. E posibil ca acest set de informatii disponibile vizual pe parbriz, sa contribuie chiar mai mult la siguranta traficului decat centurile de siguranta (la fel camera video cu night vision, care este foarte utila nu doar pe timp de noapte, ci si atunci cand vizibilitatea este redusa). Cel putin pana vom avea toti masini self-driving si nu va mai trebui sa ne preocupam de siguranta in trafic, ci doar de experienta calatoriei (experienta dusa la maxim in cazul S Class si de sistemul de sunet Burmester, producator care lucreaza si cu Bugatti, carora le-a furnizat sistemele de sunet pentru Veyron).

Si pentru ca am vorbit de self-driving, evident ca S Class dispune de ultima versiune de Distronic Plus, modul de conducere semi-autonom in care efectiv, pe autostrada Bucuresti – Ploiesti, nu am simtit ca eu conduc masina, a mers practic singura, urmarind benzile de circulatie si reglandu-si viteza in functie de masinile din trafic. Pacat ca autostrada se termina cam brusc…

Dar despre problemele cu infrastructura rutiera din Romania, in alt articol. Pentru acesta, raman cu bucuria ca am avut posibilitatea sa conduc o astfel de masina, sa multumesc echipei Tiriac Auto pentru aceasta oportunitate, si sa ma conving inca o data, daca mai era nevoie, ca Mercedes S Class este un “nec plus ultra” al masinilor de oras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments 4

  1. Pingback: Despre Mercedes S Class (Tiriac Auto), sau Clasa Suprema de masini - Marius Ghenea

  2. Pingback: Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2017 - Marius Ghenea

  3. Pingback: Mercedes E Class All-Terrain - masina pentru orice sezon - Marius Ghenea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *