Articol ZF despre achizitia ShopIT.ro

2009-03-18 11:39:44
|
Marius Ghenea - Articol ZF despre achizitia ShopIT.ro

Omul de afaceri Marius Ghenea, care controleaza compania de distributie si comert online FiT Distribution, spune ca va continua seria de achizitii anul acesta, ca parte a strategiei de consolidare si crestere a afacerilor companiei.

13-03-2009_zf.jpgFiT a finalizat preluarea magazinului online ShopIT.ro, administrat de compania Combo PC, iar Ghenea spune ca se afla in negocieri cu mai multi retaileri de comert electronic.

“Materializarea ca numar de magazine sau valoare depinde exclusiv de oportunitatile pe care le vom vedea in piata. Aceasta este strategia noastra pentru anul in curs, prin care vrem sa ne crestem cota de piata chiar si intr-o perioada de criza economica”, a declarat Ghenea.

“Din pacate, in prezent sunt foarte multe magazine online de vanzare, din cauza problemelor lor financiare, numai ca nu prea exista cumparatori. Practic in fiecare saptamana mai iese de pe piata cate un magazin de comert electronic.”

Ghenea apreciaza ca piata de retail online va creste cu 30% anul acesta, depasind pragul de 300 de milioane de euro, in timp ce numarul jucatorilor din piata ar putea scadea cu 10%. “Estimez ca anul acesta vom vedea o diminuare a numarului de magazine online active de aproximativ 10%, din cauza lipsei profiturilor si a finantarilor (…) In primele doua luni, un numar semnificativ de magazine au iesit de pe piata”, a adaugat el.

Omul de afaceri crede ca magazinele si-ar putea diversica si mai mult oferta de produse comercializate, insa echipamentele IT vor ramane in continuare cea mai importanta componenta a vanzarilor online.

ShopIT.ro va continua sa opereze independent, alaturi de celelalte domenii de comert electronic ale FiT Distribution: PCfun.ro, ElectroFun.ro si 24PC.ro.

“Aceasta tranzactie presupune preluarea intregii activitati a ShopIT.ro, atat a interfetei web existente, a logisticii, a bazei de clienti, a tuturor serviciilor postvanzare pentru clientii existenti ai ShopIT.ro, a angajatilor, cat si a sediului actual”, a declarat Madalin Durca, directorul de marketing al PCfun.ro.

Prin preluarea businessului ShopIT.ro vor fi preluate si toate serviciile postvanzare ale magazinului online. Nu vor fi preluate insa si obligatiile companiei Combo PC, care administra site-ul, au precizat oficialii FiT.

Preluarea a fost negociata direct, in finalizarea tranzactiei fiind implicati doar avocatii firmelor. Ghenea nu a dorit sa precizeze cat a platit pentru ShopIT.ro.

Combo PC a fost infiintata in 1999 si este detinuta de Iulian Constantinescu si Catalin Stefan Mercus. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, compania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 10,72 mil. lei (3,21 mil. euro), de aproape cinci ori mai mare decat cea consemnata cu un an in urma. Profitul a crescut de peste trei ori in intervalul 2006 – 2007, la 201.000 de lei (putin peste 60.000 de euro). La jumatatea anului trecut, compania avea de achitat o datorie de 31.819 de lei (peste 7.000 de euro).

Anul trecut, magazinul ShopIT a inregistrat vanzari de 4 mil. dolari (2,73 mil. euro).

FiT Distribution a preluat la inceputul acestui an si domeniul 24PC.ro. Compania, infiintata in 2002, a inregistrat anul trecut afaceri cu 30% mai mari decat in 2007, de 23 mil. dolari (15 mil. euro), evolutie sustinuta de vanzarile online.

Comments 7

  1. Pingback: Despre vanzarea SHOPIT

  2. Post
    Author

    Foarte corecta prezentarea facuta de Weasel pe blog-ul lui, in legatura cu tranzactia ShopIT.ro! O abordare realista fata de piata si etica fata de furnizori si parteneri, pe care din pacate nu toti antreprenorii online o adopta in acest moment.

    Mi-e teama ca multi dintre ei STIU deja ca nu au cum sa mai plateasca vreodata datoriile lor catre furnizori si catre terti, insa continua activitatea, in anumite cazuri chiar cu rea-credinta. Pacat ca multi furnizori inca sunt fie suficient de naivi, fie suficient de “stransi cu usa”, ca sa continue acest joc din care nimeni nu are nimic de castigat.

    La final, acele magazine online vor intra oricum in default iar furnizorii lor vor ramane oricum cu sume mari nerecuperate…

    Marius Ghenea.

  3. Totusi, cand vor incepe sa vanda antreprenorii care mai au ce sa vanda? O vor face cand va fi prea tarziu? Inca sunt putine tranzactii de acest gen sau cel putin eu stiu foarte putine.

    Mi-au placut lamuririle celor de la shopit. Chiar daca era sa fie ingropati in datorii, au ales o solutie ce le aduce o intrare de cash, spre deosebire de cei care se scufunda impreuna cu afacerea lor si nu vor sa recunoasca acest lucru, chiar daca ar fi avut posibilitati de a vinde.

    Pe cand urmatoarea achizitie?

  4. totusi, parca ma roade curiozitatea de a afla suma pe care ati dat-o pentru aceasta achizitie…

    ce alte site-uri mai vizati pe viitor sa le achizitionati?

    Toata stima
    Krompaczki Mihai

  5. Pingback: Topul celor mai importante momente din antreprenoriatul romanesc in 2009 | Arena Biz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *