Noul Sezon Arena Leilor incepe azi!

2012-04-23 09:49:54
|
Marius Ghenea - Noul Sezon Arena Leilor incepe azi!

Azi la 19:30, pe TVR2, incepe noul sezon al Arenei Leilor. Veti vedea proiecte de afaceri din ce in ce mai interesante, vor fi din ce in ce mai multe investitii confirmate in Arena, dar vor fi in continuare si dezbateri aprinse intre antreprenori si investitori, analize utile pe diverse proiecte, mult continut util pentru oricine este interesat de antreprenoriat. Alaturi de mine, pe scaunele leilor se vor afla si in acest sezon Dragos Anastasiu, Florin Talpes si Mircea Tudor, iar ca leoaica revine Cristina Batlan, o prezenta foarte apreciata si in sezoane anterioare ale Arenei Leilor. Vizionare placuta!

Comments 30

  1. Pana acum se cunoaste valoarea banilor oferiti de lei pe proiecte prezentate in emisiune?

  2. Post
    Author

    Incepe sa se cunoasca, in acest sezon vor exista probabil si primele filmari de tip follow-up, in care vom incerca sa aratam care a fost evolutia unora dintre proiectele finantate in Arena Leilor. Cu siguranta insa, acest tip de investitii este unul care se face la un nivel relativ riscant al afacerii, respectiv la startup, deci nu toate afacerile in care se investeste la acest nivel vor fi neaparat succese de business.

  3. Post
    Author
  4. Faina emisiunea! Felicitari, Marius!
    Iti apreciez in mod special tactul cu care refuzi un proiect.
    Chiar daca unii dintre ei au planuri de afaceri incorect gandite sau idei fara acoperire in piata, chiar daca nu reusesc sa va convinga, oamenii veniti in emisiune sunt demni de admiratie pentru ca nu au incetat sa viseze.
    Pe lunea viitoare!

  5. Domnule Marius Ghenea, eu sunt masterand in ultimul an la Managementul Proiectelor, la Universitatea Al.I.Cuza din Iasi, iar ca tema de dizertatie mi-am ales “Drumul proiectelor de tip start-up pana la bani”. As vrea sa va rog daca aveti timp sa-mi raspundeti la cateva intrebari pe aceasta tema, intrucat am de realizat un interviu in partea finala a disertatiei. Am vazut ca dumneavoastra sunteti implicat si in proiectul “School for start-ups”, si cred ca sunteti cea mai potrivita persoana careia sa-i iau un interviu pentru tema mea. Iarasi foarte interesant este faptul ca v-ati implicat si ati finantat cateva proiecte gen start-up chiar in cadrul emisiunii Arena Leilor, si e interesant de vazut ce s-a intamplat pe parcurs cu afacerile finantate. Va rog sa-mi raspundeti aici sau pe email despre disponibilitatea de a raspunde la cateva intrebari. Multumesc frumos.

  6. Post
    Author

    Din pacate nu cred ca am timpul necesar, dar poti folosi orice materiale online sau offline in care am raspuns deja la multe intrebari legate de antreprenoriat. Sau chiar cartea mea Antreprenoriat, care pana la urma este chiar un ghid de la A la Z, si pe care o poti folosi cu incredere. Succes!
    Marius Ghenea.

  7. Astept cu nerabdare viitoarele episoade!
    Va felicit pentru implicarea in emisiune. Pentru mine, ca antreprenor la inceput de drum, este o reala sursa de invatare si pregatire pentru viitoare intalniri cu clienti/investitori.
    Dupa cum mi-ati recomandat si la Leaders School 7, incep sa pretuiesc tot mai mult orice resursa accesibila care ma ajuta sa evoluez si sa imi cresc businessul!
    Multumesc!

  8. Post
    Author
  9. Multumesc, chiar ma gandeam sa va cer acordul in acest sens, daca nu aveti timpul necesar. Voi incerca sa acopar un interviu in acest mod, insa daca totusi voi mai avea 2-3 intrebari specifice la care nu gasesc raspunsul, as putea sa vi le trimit pe email sa-mi raspundeti la ele cand aveti timpul necesar? Multumesc de raspuns si succes in continuare.

  10. Post
    Author
  11. Buna tuturor! Pentru cei care se intreaba despre sumele alocate deja de investitorii din Arena, doresc sa confirm ca Domnul Talpes a fost foarte prompt in respectarea ofertei de a ma sponsoriza (mecena). Ii multumesc si pe acesta cale. Iar, in ansamnblu, participarea la emisiune a fost o experienta pozitiva, educativa si va recomand tuturor sa va implicati atat in show cat si in scoala de start-up. P.s.: asa cum ne-a obisnuit deja, Domnul Marius Ghenea a fost la inaltime, cu observatii si sfaturi utile (pacat ca nu am insistat mai mult pe propunerea Dvs. la momentul oportun 🙂 ). Va felicit si va urmaresc cu mare drag!

  12. Post
    Author
  13. Domnule Marius Ghenea,
    imi permit sa revin asupra unui subiect adus deja in discutie de Rares (mai sus). Se pare ca, totusi, emisiunile nu sunt disponibile online. Oare s-ar putea face ceva in acest sens (sunt convins ca nu sunt singurul care a mai pierdut din episoade)? Cu siguranta, ar fi de interes pentru multa lume o arhiva online cu toate sezoanele. Din aceste emisiuni se poate invata foarte mult si cred ca e pacat sa ramana inchise in TVR. Eu unul am sunat la redactie insa mi-au spus ca nu mai exista nici o posibilitate de a mai vedea Arena Leilor decat intr-o eventuala reluare (nu online, nu pe CD, nu altfel).
    Ne-ati putea ajuta cu putin lobby :)?

  14. Post
    Author
  15. Post
    Author

    Incerc sa fac lobby, spre ca in urmatoarele zile sa se rezolve problema, am sa indic site-ul unde se pot gasi emisiunile ca si online catch-up…
    Marius Ghenea.

  16. Am sa revin si peste o luna, dar ieri a fost Ziua barbatului!!! 🙂

  17. Felicitari pentru implicare! Abia astept sa vad cum au evoluat proiectele deja finantate! 🙂

  18. Post
    Author
  19. Buna ziua.

    Se pare ca nu sunt singura care a vazut in follow-up-ul proiectelor finantate un subiect pentru o teza :).

    Lucrarea mea vorbeste exact despre business angels ca si sursa de finantare a start-up-urilor si toate materialele sunt din publicatii online si offline cu si despre participantii la Arena Leilor.

    Ma bucur ca am asemenea sursa!

    Mult succes in tot ceea ce intreprindeti!

    Lavinia

  20. In emisiunea de luni seara, l-ai atentionat pe unul dintre participanti in legatura cu folosirea incorecta a pronumelui relativ “care” in locul lui “pe care” (ex: Tabloul CARE l-am cumparat vs Tabloul PE CARE l-am cumparat), greseala care este din ce in ce mai des intalnita si care se poate evita printr-un test simplu:
    – atunci cand trebuie folosit “pe care”, substantivul din propozitia regenta este reluat in urmatoarea propozitie printr-un pronume, forma neaccentuata. Ex: Baiatul pe care L-am vazut/Cartea pe care am citit-O/ Oamenii pe care I-am intalnit.
    Ei bine, te apreciez pentru ca ai intervenit. Putini au curajul sa-si corecteze interlocutorul, gandindu-se sa nu il puna intr-o lumina proasta, in timp ce limba romana se zbate in chinuri.
    In cazul in care ma prinzi si pe mine calcand pe bec pe aici, nu ezita sa ma tragi de urechi. 🙂

  21. Salut Marius, ne-am cunoscut la Arena Leilor inregistrata pe zapada in 24 februarie 2012, sunt “Cel mai Mare si Increzutul” din primul show din 2012, “drone-man”, Mihai.
    Vreau sa-ti multumesc pentru analiza financiara obiectiva a startup-ului FAE si pentru faptul ca mi-ai aratat ca nu am nevoie de o investitie mai mare de cateva mii de euro.
    Intre timp afacerea isi urmeaza cursul, am primit raspunsuri, am in continuare intrebari, mi-ar placea sa-ti arunci un ochi pe serviciile oferite si sa-mi scrii aici parerea ta.
    O zi faina.
    Mihai

  22. Post
    Author
  23. Buna ziua,
    Felicitari pentru ceea ce faceti, am urmarit emisiunea de aseara, a fost super.
    Ieri, am stat toata ziua pe ganduri… vizionand interviul video de pe sait, cum ati devenit antreprenor.
    Cred ca l am vazut de cel putin 10 ori incercand sa aplic aceasi strategie.
    Deoarece situatia mea financiara este foarte dificila (avand doi copii) renuntand la job in Decembrie 2011(am lucrat in banca si mi a lasat un gust foarte amar)nevoia m a inpins sa ies pe piata in luna Martie sa vand martisoare si zambile fara a avea autorizatie, firma,am prins gustul banilor cum se spune, am fost multumita.
    Stiu ca nu am procedat corect insa nu am avut incotro.
    Ieri, am inceput sa apelez la cei trei P, dupa o zi intreaga de telefoane am realizat ca nu am decat un singur P care doreste sa porneasca o afacere (problema e ca nu prea crede in afacerea asta), tinand cont ca eu singura nu pot, am de gand sa ma tin scai de el.
    Cu el sau fara el, eu nu ma las.
    In mintea mea sunt mai multe tipurii de afaceri insa una nu mi da pace deloc si sta pe capul meu si striga..elege ma pe mine…am ales o..
    O ciupercarie..insa am nevoie de niste sfaturii..am incercat sa le obtin de la oameni din domeniu..insa nu am avut succes, nu divulga din secretele lor.
    Ma puteti ajuta cu niste sfaturii? oare am ales bine?
    Am lasat adresa de mail, daca doriti sa ma ajutati cu niste sfaturii, oricum va apreciez pentru sinceritate.
    Eu sunt o fire mai glumeata, sper sa nu va suparati, dar va fac vinovat de acel interviu de pe sait, nu am putut sa dorm toata noaptea, cu gandul la el, ma inpingeti sa fac lucruri pe care nu le am mai facut niciodata, adica P-ul ala…ma face sa fiu mai convingatoare in activitatea pe care vreau sa o desfasor.
    Va respect si…
    Cu respect
    Monica.G.

  24. Va salut!
    Felicitari pentru pentru munca Dumneavostra depusa si sprijinul acordat,am si eu o idee de afacere, eu cred ca e sustenabila dar nu dispun de banii necesari m-am gandit ca printru proiect pe fonduri Europenene ar merege dar si asa imi trebuie un minim de capital.
    intrebarea mea este cum pot participa la preselectie?
    fac precizarea ca sunt din Teleorman.
    va multumesc,
    o zi buna!

  25. Post
    Author

    Multumesc pentru aprecieri. Pentru a prezenta un proiect in Arena Leilor, trebuie sa vorbesti la TVR2, eu si ceilalti lei nu ne implicam in niciun fel in partea de casting, asa este regula formatului Sony Pictures al emisiunii. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *