VentureConnect Forum, 5 noiembrie, Bucuresti

2013-10-16 11:04:51
|
Marius Ghenea - VentureConnect Forum, 5 noiembrie, Bucuresti

O noua editie a forumului VentureConnect are loc pe 5 noiembrie in Bucuresti, la Digiplex Multiplex Baneasa. Un eveniment deja cu traditie in peisajul investitiilor in afaceri antreprenoriale de tehnologie, acesta va reuni atat investitori de profil (business-angels, seedfunds, venture capital, etc.) din Romania si din regiune, cat si antreprenori IT cu proiecte care au potential de crestere. Participarea antreprenorilor este gratuita (conditionata de inregistrarea in site a prezentarii companiei si selectia proiectului de catre juriul VentureConnect), iar oportunitatile rezultate dintr-un pitch la VentureConnect sunt semnificative: vizibilitate pentru antreprenori si proiecte, networking cu profesionisti din IT si din investitii, posibilitatea obtinerii unor investitii semnificative pentru cresterea afacerii. Mai sunt doar cateva zile pentru inscrieri, pentru informatii suplimentare si inregistrare, mergeti pe site-ul VentureConnect. Succes tuturor antreprenorilor participanti!

Comments 12

  1. Salut Marius,

    De doi ani m-am lansat in aventura antreprenoriatului, la inceput singur iar incepand din martie am si un asociat intr-un nou proiect, o dezvoltare a celui initial.

    Am facut acest pas pentru ca mi-am dat seama ca singur, fizic, nu pot acoperi toate ariile de activitate intr-un mod profesionist si nu am puterea financiara pentru a-mi transforma viziunea in realitate. Suntem asociati cu drepturi si obligatii egale insa din pacate partenerul meu nu isi mai poate onora momentan partea sa de investitie.

    Suntem online de doua saptamani si pentru a nu bate pasul pe loc as fi vrut sa contribui cu mai mult insa nu este de acord sa piarda nici un procent din cei 50%.

    Stiu ca de-a lungul timpului ai avut mai multi parteneri inclusiv in Flamingo unde ai fost asociat cu doi prieteni. Intrebarea mea este: Cum ati reusit sa gestionati diferentele de viziune iar daca au existat situatii ca cea in care ma aflu, cum ati solutionat-o?

    Cu deosebita apreciere,
    Vlad.

  2. Pingback: BLOGS: Articole pe care le recomand – 19 octombrie 2013

  3. Post
    Author

    E greu sa iti dau un sfat, depinde foarte mult de anumite detalii concrete ale relatiei dintre asociati. Daca e o relatie functionala, daca exista valoare adusa de toti asociatii, daca se doreste continuarea in acea formula, pot exista metode de a rezolva problema, de exemplu prin imprumuturi asociat care pot fi recuperate cu prioritate de asociatii care contribuie suplimentar, atunci cand cash-flow-ul companiei o permite, eventual cu o dobanda sau un premium peste banii suplimentar investiti, care se poate negocia. In acest fel, nu se schimba raportul de equity, ci doar cel de datorie.

    Marius Ghenea.

  4. Post
    Author

    Sunt multi oameni cu probleme si mai mari…
    Daca am putea rezolva totul cu o formula sau o ecuatie, ce bine ar fi!
    Marius Ghenea.

  5. Din curiozitate, daca toate companiile dintr-un sector de piata ar aplica formula Staicu cine ar ajunge lider de piata si cine ar intra in faliment?

    Sau poate s-ar eficientiza intregul sector dupa care o firma ar incerca sa micsoreze preturile produselor si serviciilor pentru a acapara o cota mai mare de piata. Rivalii ar raspunde la fel si toata eficienta nu ar aduce niciun castig real companiilor.

    Economia si natura au produs intodeauna genii care au incercat sa explice trecutul si tampiti care au incercat sa prezica viitorul.

  6. Cum as putea convinge un distribuitor sa distribuie produsele sale catre un magazin online?

    Acest distribuitor, cat si altii, refuza sa distribuie produse catre strat-upuri, indiferent ce. Acestia mi-au precizat, cum ati mentionat dvs. in carte, ca mai degraba isi concentreaza activitatea catre magazine mari, decat catre cele mici.

    Dvs. ati precizat in carte ca la inceputul activitatii de antreprenoriat v-ati confruntat deseori cu refuzuri din partea distribuitorilor. CUm ati reusit sa iesiti din impas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *