Dialog despre prosperitate cu Andy Szekely

2012-05-14 20:50:47
|
Marius Ghenea - Dialog despre prosperitate cu Andy Szekely

Saptamana trecuta a avut loc turneul Serile AS, in mai multe orase mari din tara, la care am participat si eu la Bucuresti, in dialog cu Andy Szekely, pe tema prosperitatii. Prosperitatea este posibilitatea de a realiza venituri semnificative si in crestere, care sa sustina nu doar existenta decenta a unei persoane, a familiei sale si/sau a comunitatii sale, ci sa poata alimenta si proiecte de dezvoltare durabila a afacerilor si vietii sociale a persoanei sau a comunitatii. De multe ori, confundam prosperitatea cu niste venituri realizate usor, pe termen scurt, dar care sunt consumate fara mare eficienta, la fel de usor cum au fost realizate. Prosperitatea nu poate fi vazuta decat in contextul unei dezvoltari durabile atat pe planul afacerilor, cat si in planul social. In plus, prosperitatea nu contine doar evaluari cantitative, materiale, cu privire la pozitia financiara a unei persoane sau a unui grup de persoane, ci si elemente calitative, cum ar fi standardul de viata, statutul social si, foarte important, starea de sanatate si fericire, care nu sunt neaparat rezultatul direct al unor acumulari materiale. Textul integral al interviului publicat de BusinessDays pe aceasta tema il gasiti aici.

Comments 2

  1. “Prosperitatea este mai curand o calatorie, decat o destinatie”. S-ar putea sa fie invers. Cel mai apropiat termen in romana este bunastare. Bunastarea e, cum arata si numele, o stare, nu o caracteristica evolutiva. In latina prosperitas se formeaza tarziu, de la prosper, adjectiv cel mai frecvent asociat cu substantivul fortuna = soarta (prospera fortuna = noroc,sansa, adversa fortuna = ghinion, nesansa). Sigur, indraznetii inving uneori, iar cei care nu risca nu au cum sa castige. Prosperitatea insa, in sensul originar, este un dar fortuit. Poate deveni o stare persistenta daca stiu sa pastrez masura asteptarilor. Prosperitatea e ceea ce mi se da ca dar pentru ca am investit rational intr-o speranta. Prosperi sunt cei care stiu sa spere mult si sa multumeasca pentru orice dar.

  2. Interesant articol ! De retinut, frumos spus : “Prosperitatea nu contine doar evaluari cantitative ,materiale cu privire la pozitia financiara a unei persoane ..ci si elemente calitative,cum ar fi standardul de viata, statutul social si, foarte important STAREA DE SANATATE, FERICIRE ,care nu sunt neaparat rezultatul direct al unor acumulari materiale.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *