Reincepe Arena Leilor!

2010-04-01 11:47:33
|
Marius Ghenea - Reincepe Arena Leilor!

O noua serie a emisiunii Arena Leilor va incepe sa fie difuzata din 12 aprilie, in fiecare zi de luni, incepand
cu ora 21:00, tot la TVR2 (si in reluare sambata de la ora 19:30). Am participat inca de la prima editie a Arenei Leilor, emisiune care a debutat pe ecranele televizoarelor din Romania acum 3 ani si sunt in continuare in echipa de lei, care in aceasta noua editie are o componenta modificata. Emisiunea este un format international detinut de Sony Pictures care ruleaza in diverse tari (ca. 20 tari in acest moment) cu diverse denumiri (de exemplu Dragons’ Den in Marea Britanie sau Shark Tank in SUA). Sper ca Arena Leilor sa fie in continuare o emisiune interesanta atat prin importanta miza financiara pe care o are pentru candidati (acestia pot castiga finantari de pana la 100 mii euro pentru afacerile lor), cat si prin rolul educativ pe care il are pentru comunitatea antreprenoriala din Romania, ca si pentru toti romanii care se gandesc sa inceapa pe cont propriu, pornind o afacere. Aceasta este in continuare singura emisiune TV din Romania care promoveaza cultura antreprenoriala si, prin acest lucru, promoveaza implicit zona cea mai dinamica a economiei romanesti, dar poate contribui in plus si la educarea noii generatii in spirit antreprenorial. Vizionare placuta!

Comments 33

  1. Buna seara,am si eu o intrebare ,in legatura cu comentariul de m-ai sus.As dori sa cunosc ,daca se pote si numele celorlalti lei,care apar in noul sezon. Multumesc si sa aveti sarbatori fericite.

  2. Post
    Author

    Nu, nu e pacaleala de 1 aprilie, stiu ca a fost o pauza destul de lunga la Arena Leilor, dar acum chiar reincepe noua editie!
    Marius Ghenea.

  3. Post
    Author

    Pentru Georgiana: ceilalti patru Lei din Arena sunt, de la stanga la dreapta, Mircea Tudor (MB Technology), Florin Talpes (Softwin), Rucsandra Hurezeanu (Ivatherm) si Theodor Frolu (DC Communications). In articol este si o poza cu toti cei cinci Lei din aceasta noua serie.
    Sarbatori Fericite!
    Marius Ghenea.

  4. Post
    Author
  5. Buna ziua,

    Apreciez ceea ce faceti pentru cei mai indrazneti dintre noi.
    Mult succes in viitor.

    P.S Daca nu va vedeam zilele trecute la firma unde activez, poate ca nu va scriam.

    O zi buna,

    Daniela Bulgaru

  6. Post
    Author
  7. Buna ziua,

    Bine ati revenit. Intre atatia de Gigi, Emil, Elodia si alte show-uri “stimulative” aceasta emisiune este concreta si reala, lucru foarte rar pe orice suport media zilele acestea – aah, si te face, adica pe mine telespectator, sa imi pun intrebari.

    Sa fie un sezon bun si sa vedem cine gaseste nisele anul acesta.

    Cu stima

  8. Post
    Author

    Lucian,

    Multumesc pentru comentariu si pentru aprecieri. Ai dreptate, este singura emisiune de acest gen de pe orice televiziune din Romania. Culmea, chiar face o audienta buna, in prima difuzare, cea de luni 12 aprilie, nu a fost intrecuta la rating decat de meciul de fotbal al Stelei 🙂

    Marius Ghenea.

  9. Buna ziua,

    Felicitari,pentru noul sezon al emisiuni Arena Leilor, foarte buna prima emisiune de luni.

    P.S:Nu ar fi fost rau daca participau dinou ,pe langa dumneavoastra si alti lei din sezonul trecut,Dragos Anastasiu sau Cristina Batlan, de exemplu.
    O zi buna !

  10. Post
    Author

    Pentru Georgiana: Multumesc pentru aprecieri, intr-adevar si eu m-as fi bucurat sa fiu in continuare alaturi de colegi din editiile trecute ca Dragos sau Cristina. Dar emisiunea reprezinta un consum mare de timp, efort, ca si de resurse financiare (mai ales daca sunt realizate investitii in proiectele prezentate de candidati) pentru fiecare “leu”, astfel incat este complicat sa participi, editie dupa editie, la aceasta emisiune. Este din acest punct de vedere normal ca “leii” se mai schimba, de la o editie la alta. Sunt increzator ca noua echipa de lei, din editia 2010 a Arenei Leilor, este una foarte buna si ca vom realiza impreuna inca o emisiune de buna calitate si foarte apreciata de public.

    Marius Ghenea.

  11. Definitia omului de succes sunteti dvs. domnule Ghenea.
    De-a lungul timpului am tot studiat ce inseamna un business bun sau cum sa ajungi un om de succes.
    Am si citit carti in sensul asta, am vizionta de cateva ori filmul documentar ” The Secret” – un film de altfel extrem de interesant.
    Toata admiratia mea pentru ceaa ce ati reusit sa faceti !
    Despre emisiune “No comment” o urmaresc cu placere..

    Cu stima, Costi

  12. Post
    Author
  13. Chiar speram sa reinceapa aceasta serie!
    Sa ne mai delectam si cu ceva real si educativ…plus ca dupa atata criza e incurajator sa mai vezi tineri care au planuri,idei si dorinta de a porni bussines-uri alaturi de cunoscuti si experimentati oameni de afaceri!
    Si eu sunt pe cale de a intocmi un plan de afaceri si poate voi apela la aceasta emisiune si la experienta dumneavoastra!
    Cu respect Bogdan!

  14. Felicitari si la cat mai multe sezoane.
    Dat fiind faptul ca urmaresc emisiunea inca de la aparitie,mi-am facut o impresie generala asupra celor care se prezinta in fata Leilor.
    Sunt cei care vad emisiunea ca pe o loterie si vin acolo in speranta de a “face” repede si usor niste bani (nu au o “afacere a vietii lor” pe care sa nu o poata dezvolta decit cu o investitie – au facut si ei un plan peste noapte si spera ca poate-poate).
    Deasemenea sunt cei care au afaceri viabile dar vor sa (le) creasca mult prea repede, sarind etape.
    Si nu in ultimul rand,a treia categorie ,mult mai restransa,care cuprinde majoritatea castigatorilor – oameni cu planuri de afaceri bine puse la punct, care necesita intr-adevar o infuzie de capital.
    Acum,as fi foarte curios,de stadiul in care se afla business-urile in care ati investit.Au confirmat?S-au evidentiat participanti cu adevarate calitati de business man?

  15. Buna ziua,
    un inceput foarte bun de sezon, felicitari pentru o emisiune care merita trecuta in grila de programe TVR1!
    Acesta este si motivul pentru care va intreb: de ce “Arena Leilor” nu este inregistrata si disponibila online pe site-ul TVR?
    Tinand cont ca este o emisiune care promoveaza dezvoltarea unei culturi antreprenoriale, inovatia si totodata abordarea profesionista a unui business, este pacat sa nu se foloseasca tocmai de mediul online pentru a maximiza audienta. Cred ca ar fi educativ pentru cei care doresc sa intre in “Arena” sa revada editiile trecute si sa invete din greselile celorlalti participanti.
    Va multumesc si va doresc mult succes!

    Raoul Paraschiv

  16. buna; sunt o telespectatoare ( aproape fidela ) a emisiuniidvs. ma gandesc de mult sa va contactez dar nu am indraznic. am o idee de afacere pentru un salon de nunti intr-o comuna unde momentan nu este nici un local pentru asa ceva, avand in vedere ca sunt cca 150 de nunti in sat si 100 de botezuri. nu stiu cum ar trebui sa procedez pentru a intocmi un plan de afaceri. multumesc.

  17. Post
    Author

    Pentru Georgiana: la 150 nunti si 100 botezuri (despre care ma gandesc ca sunt intr-un singur an, nu pe un interval de timp mai lung), este probabil o comuna foarte mare, sau in orice caz, sunt si foarte multe divorturi, altfel numarul de nunti nu ar putea fi atat de mare 🙂
    Lasand gluma la o parte, daca este o piata atat de mare de asemenea evenimente acolo, poate fi o buna oportunitate si nu cred ca planul de afaceri este problema. Trebuie doar sa puneti pe hartie cateva idei despre modul cum vreti sa desfasurati aceasta activitate, despre dotarile necesare si investitia in aceste dotari, despre tarifele pe care le veti practica si despre veniturile pe care sperati sa le puteti realiza. Incercati in plus sa vedeti cum se desfasoara afaceri asemanatoare in localitati similare din aceeasi zona a tarii, incercati sa identificati preturile, dotarile cu care aceste afaceri organizeaza nunti si botezuri, ca sa va verificati modelul de venituri. Cu o asemenea schita, dar numai daca sunteti convinsa ca puteti realiza si conduce personal o asemenea afacere, mergeti apoi in Arena si e posibil sa obtineti finantarea necesara.

    Succes,
    Marius Ghenea.

  18. Post
    Author

    Pentru Raoul Paraschiv: am insistat (si voi insista si in continuare) la TVR pentru a face disponibila online pe site-ul propriu emisiunea (sau macar extrase din ea)…

    Marius Ghenea

  19. Post
    Author

    Pentru AlexB: Multumesc pentru aprecieri si pentru urari! Exista afaceri care au fost demarate in Arena si care au avut succes, un exemplu este Casia Communications, firma de reclama in oglinda despre care am scris si pe blog, cred ca cel mai usor gasiti articolele respective cu o cautare pe termenul “casia” din home-page.

    Marius Ghenea.

  20. Poate reusiti sa-i convingeti sa puna emisiunea si online la inregistrari .

  21. Buna,
    De curand am lansat portalul ktl auto, si as dori sa-l promovez cat mai bine si cat mai repede.
    As vrea sa stiu in ce masura ati fi interesat de (nu stu cum sa-l numesc) un schimb de banner cu magazinul dvs. PC FUN?
    Sunt constient ca portalul meu nu se ridica inca la inaltimea PCFun – dar de fapt asta e ideea.
    Sa-l aduc acolo.

    Imi cer scuze daca mesajul meu v-a deranjat in vreun fel, si va multumesc !

  22. Post
    Author

    Pentru Costi: Nu e nicio problema, nu are de ce sa ma deranjeze mesajul tau, este pur si simplu o propunere de business. Din pacate nu facem asemenea schimburi de bannere, asa ca nu cred ca te pot ajuta cu aceasta propunere. Oricum, succes cu portalul tau auto!

    Marius Ghenea.

  23. Stimate dle Ghenea,
    Inca de la inceput vreau sa-mi exprim uimirea provocata de faptul ca raspundeti tuturor celor ce va scrie pe acest blog. Rar… Foarte rar…

    Am o singura intrebare: exista posibilitatea prezentarii unui plan de afaceri in vederea deblocarii, apoi a dezvoltarii unui atelier de proiectare si consultanta in domeniul arhitecturii peisagere, dar nu intr-un spatiu public? Mai exact, sunteti deschis in fata unor propuneri, fie ele prezentate in afara Arenei leilor?
    Multumesc,
    Cosmin Coman

  24. Post
    Author

    Pentru Cosmin Coman: Multumesc pentru aprecieri. Sigur, am primit/primesc propuneri si separat de Arena Leilor, pot sa imi fie trimise pe email la marius@ghenea.com
    Pentru proiectul acesta, cred ca Theodor ar putea fi un partener sau mentor mai bun, dar sigur ca pot sa il analizez si eu, iar daca are potential, pot investi.

    Marius Ghenea.

  25. Multumesc pentru proptitudine!
    Stiu ca dl Frolu activeaza deja in acest domeniu, dar, tocmai pentru faptul ca dezvolta o astfel de afacere nu am deschis poarta unui doalog cu dansul. Mai exact, imi permit o gluma reala intamplata in viata unui prieten care, in urma unei propuneri de afaceri pe care a inaintat-o unui amic de-al lui, a primit urmatoarea replica: “daca ma descurc singur, de ce as face-o cu tine?”
    Am notat mailul dvs si, in masura in care si eu voi fi decis, va voi propune un parteneriat sau, macar, voi indrazni sa cer o consultanta in masura in care imi permiteti sa abuzez de timpul dvs.

    Cu stima,
    Cosmin

  26. Dle Ghenea,

    Voi incepe prin a va felicita ptr bunul simt de care ati dat dovada inca din prima zi a afacerilor Dvs.
    Va felicit de asemenea ptr sclipirea din privirea Dvs si agerimea de care dati dovada, denota o inteligenta care cu siguranta va duce in viitor la alte afaceri de succes.
    Am un respect deosebit ptr Dvs ptr ca reprezentati genul de om de afaceri serios de care RO are atata nevoie. Nu-mi place insa sarcasmul pe care-l afisati in Arena, motivul ptr care sunteti acolo este cu totul altul. Oricine o poate face. Dati partenerilor Dvs “apa la moara” in a copia sentimentul rezultat si asta nu da bine. Superioritatea nu creeaza avantaje in Arena.
    Va doresc Bine si Binecuvantare Dvs si familiei, cat despre succesul in afaceri…vi-l faceti singur.

  27. Post
    Author

    Pentru Mihai Teodorescu: Multumesc mult pentru aprecieri, care ma onoreaza. Cu privire la sarcasm, imi pare rau daca aceasta este imaginea care se desprinde uneori, insa in general, atunci cand comentariile mele sunt mai sarcastice, eu am convingerea ca nu fac decat sa fiu sincer si transant cu acel candidat, chiar daca poate parea cinic. Poate ca editarea video nu da posibilitatea intotdeauna ca telespectatorii sa inteleaga tot contextul discutiei, in plus la intrarea in platou, fiecare candidat ne inmaneaza, de obicei, un dosar cu planul de afaceri, acolo unde noi putem gasi multe informatii care nu sunt neaparat disponibile pe ecran, dar care pot face planul respectiv total irealizabil, moment in care probabil apare acea nota de sarcasm. Sunt de acord pe de alta parte ca emisiunea are, in primul rand, un rol educativ in ceea ce priveste antreprenoriatul, astfel incat probabil abordarea mea ar trebui sa fie mai pozitiva, mai putin sarcastica. Multumesc pentru feedback si voi incerca sa imbunatatesc aceasta chestiune in viitoarele filmari (cu rugamintea sa aveti ingaduinta cu mine in urmatoarele 3-4 emisiuni, care au fost deja filmate, deci nu mai pot schimba nimic).

    Marius Ghenea.

  28. Buna ziua.
    As vrea mai intii sa va spun ca sunt din Republica Moldova, si ca urmaresc (cind e posibil) cu mare interes ARENA LEILOR. Vreau sa zic ca de cind am inceput sa privesc arena leilor, pentru mine deja deveniti un idol in afaceri… Sper ca in timpul urmator sa’mi fiti un partener de afaceri in Republica Moldova + Romania.
    De fapt am vrut sa va felicit pentru toate succesele obtinute si sper ca la cererea unui sfat sa ma ajutati.
    PS: Tare mai este greu aici in Republica Moldova sa faci afaceri legal … (rezistam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *