Lector: Marius Ghenea
Ca orice altceva, antreprenoriatul se poate invata!
Cursul intensiv de competente antreprenoriale se adreseaza tuturor persoanelor interesate de antreprenoriat. Fie ca ai identificat o oportunitate in piata pe care vrei sa o fructifici, fie ca ai o idee de business pe care vrei sa o vezi materializata sau ai deja o companie care poate stagneaza si pe care vrei sa o dezvolti intr-o piata foarte competitiva, sau chiar detii si conduci o companie care merge foarte bine dar simti ca ai putea sa aiba o evolutie inca si mai buna in viitorul apropiat, in cadrul acestui curs vor fi analizate si explicate componentele cheie ale unei afaceri inca de la startup dar si pe parcursul acesteia si modul in care ele se intrepatrund pentru a cladi un business durabil, profitabil, solid, de succes. Programul este insa in egala masura util si managerilor din companii de profil antreprenorial, care isi doresc sa inteleaga mai bine ce inseamna viziunea antreprenoriala si cum poate fi ea transpusa in practica de catre manageri competenti.
Acest curs se diferentiaza prin combinarea aspectelor teoretice de business cu exemple si provocari concrete din cei peste 25 de ani de activitate antreprenoriala in serie si de investitii in business-uri reale ai lectorului, Marius Ghenea. Cele peste 30 de companii din peste 10 tari europene pe care le-a dezvoltat de-a lungul ultimelor decenii reprezinta o experienta unica, din sectoare de business foarte diverse, cu afaceri aflate in diferite stadii de dezvoltare, de la companii mici si startup-uri, pana la pana la companii mari cu prezenta in mai multe tari din Europa.
Director de investitii in cadrul fondului 3TS Capital Partners, antreprenor in serie si business angel cu investitii de succes in SEE, autor al primei carti de antreprenoriat din Romania, Marius Ghenea se afla in mod constant in topul oamenilor de afaceri conform Forbes Romania. Cunoscut ca fiind unul dintre leii din cadrul emisiunii “Arena Leilor”, co-fondator al Venture Connect, o platforma de suport pentru antreprenori la start-up, el s-a implicat in multe activitati educationale, in special pentru antreprenori si manageri, fiind profesor de Antreprenoriat, Inovatie si New Business Ventures in cadrul Maastricht School of Management, programul Executive MBA, co-organizator al School for Startups Romania, prima scoala de antreprenoriat din sud-estul Europei. In plus Marius Ghenea a fost Profesor Asociat de Antreprenoriat la CEU Business School, programul EMBA si lector de antreprenoriat invitat la numeroase cursuri de Universitati si programe educationale pentru management si antreprenoriat din Romania si din regiunea CEE.
Cui se adreseaza:
– Antreprenori care planifica infiintarea si dezvoltarea primei afaceri
– Antreprenori care conduc deja o afacere si isi doresc dezvoltarea profitabila a acesteia
– Antreprenori care conduc deja o afacere cu probleme sau in stagnare si vor solutii pentru restructurarea acesteia si reluarea cresterii
– Manageri din companii antreprenoriale, care isi doresc sa inteleaga mai bine ce inseamna viziunea antreprenoriala
Perioada:
17 – 18 octombrie, 2 zile program intensiv
– 17 octombrie: 15:00 – 21:00
– 18 octombrie: 15:00 – 21:00
Locatia:
Centrul de conferinte Hotel Ramada Nord
Vino la curs daca vrei sa inveti cum sa iti dezvolti afacerea in mod eficient si durabil sau doresti sa infiintezi o afacere de succes, invatand din experienta unui antreprenor in serie si a unui profesor de antreprenoriat cu experienta practica de peste 25 ani.
Beneficii ale participarii la acest curs:
– Vei putea sa iti faci sau sa iti rafinezi dupa curs propriul plan de afaceri
– Vei invata cum sa iti finantezi mai eficient afacerea, vei identifica noi surse de finantare
– Vei intelege mai bine realitatile financiare ale afacerii tale, vei putea face un buget mai realist
– Vei putea lua decizii mai repede si mai bine in propria afacere
– Vei putea delega mai eficient diverse responsabilitati in cadrul echipei
– Vei putea identifica noi oportunitati de piata, potrivite afacerii tale
Agenda cursului:
1. Introducere
– Despre spiritul antreprenorial
– Calitatile si competentele necesare unui bun antreprenor
– Secretul echipelor antreprenoriale de succes
2. Inceputul afacerii din perspectiva antreprenoriala
– Valoarea discutabila a ideilor de afaceri
– Analiza oportunitatilor de piata la inceputul dar si pe parcursul dezvoltarii afacerii
– Cum sa dezvolti un plan de afaceri simplu si eficient
– Cum iti formezi o echipa excelenta
3. Dezvoltarea si finantarea afacerii
– Abordarea antreprenoriala a activitatilor de marketing
– Strategii de crestere: penetrare de piata, noi produse, noi piete, diversificare
– Notiunile financiare esentiale necesare antreprenorilor
– Finantarea eficeinta a afacerii: surse interne, surse externe, capital vs. datorie
– Procesul luarii deciziilor antreprenoriale, responsabilitati si delegare
– Managementul riscurilor afacerii, ghid practic pentru antreprenori
– Impactul tehnologiei asupra afacerii: oportunitati si amenintari
– Metode structurate pentru gestionarea proceselor de inovare in business
– Cum se pot trata durerile cresterii sau ale restructurarii afacerii
4. Strategii de exit
– Planuri de succesiune pentru antreprenori si manageri
– Evaluarea afacerilor
– Despre ciclurile economice si ale afacerilor
– Optiuni de exit dintr-o afacere
– Antreprenori in serie
Costuri de participare:
Tarif Special “Team”: 195 euro (+TVA) de persoana pentru echipe de antreprenori de 2 sau mai multe persoane care participa la curs impreuna
Tarif “Early Bird”: 235 euro (+TVA), pret redus valabil pana pe 30 septembrie
Tarif Standard: 275 euro (+TVA), valabil dupa 30 septembrie
Scenariul propus in cadrul simularii de business reproduce fidel contextul real economic, incluzând elemente cunoscute sau predictibile precum piata, concurenta, legislatia, dar si elemente aleatoare (fluctuatii de pret, evenimente politice sau sociale). Aplicatia software, cu o interfata intuitiva si prietenoasa, ofera acces permanent la “Tabloul de bord” al afacerii si informatiile necesare pentru luarea deciziilor privind dezvoltarea, realizarea, promovarea si vanzarea produselor si serviciilor, managementul resurselor si finantarea afacerii.
Obiectivele programului BusinessDrive sunt atinse prin patru tipuri de activitati, desfasurate succesiv pe parcursul fiecareia din cele cinci zile:
1. Seminarii interactive cu intregul grup, despre Management Financiar, Marketing, Vânzari, R&D, Productie, Logistica, Resurse Umane.
2. Runde de simulare de business, in care participantii lucreaza pe echipe, gestionand afaceri virtuale intr-un mediu competitiv.
3. Mini-sesiuni individuale de consiliere pe afacerile participantilor, oferite de Marius Ghenea si Dragos Popescu.
4. Sesiuni informale de networking, in grupuri de dimensiuni variabile, moderate de cei doi amfitrioni.
Programul BusinessDrive a fost dezvoltat de Dragos Popescu (diagma) si este livrat, in sesiuni Open si In-House, impreuna cu Marius Ghenea. Agenda detaliata poate fi consultata aici.