Pierderea virginitatii, de Sir Richard Branson

2007-07-31 16:41:19
|
Marius Ghenea - Pierderea virginitatii, de Sir Richard Branson

carte29.jpgO carte definitorie pentru curajul si nebunia care ii defineste pe antreprenorii adevarati: unii reusesc sa aiba un succes extraordinar, asa cum a fost cazul lui Branson cu al sau Virgin, altii poate la fel de buni, esueaza lamentabil, pentru ca viata unui asemenea antreprenor este intotdeauna “on the edge”, pe marginea fina dintre succes si dezastru.

Branson a luat literalmente viata “in balon” (ba chiar ne povesteste in aceasta carte autobiografica despre cele cateva ocazii cand era sa-si piarda viata in balon!), a cochetat cu falimentul de mai multe ori, a proiectat compania aeriana in Caraibe pe un aeroport izolat atunci cand avionul cu care trebuia sa zboare a fost anulat (dar, ca orice antreprenor valoros, nu doar a rezolvat problema, dar a si organizat un charter ad-hoc vanzand bilete celorlalti ghinionisti, astfel ca a iesit in castig), apoi a decolat in zborul de debut al Virgin Airlines cu un motor in flacari.

Dar toate aceste aventuri si provocari pot fi considerate “fun” pentru un om de afaceri, asa cum cred ca multe dintre proiectele mele de business (evident, pastrand proportiile, la o scara mult mai mica decat cea a lui Sir Branson) au fost si sunt FUN, pentru ca altfel nu m-ar fi atras sa le concep, coordonez, construiesc sau conduc. Chiar acum avem un proiect extrem de FUN, numit PCfun, din care anumite parti nu sunt inca vizibile, dar vor deveni in curand. Stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *