Marius Ghenea devine Viking

2008-03-05 20:41:57
|
Marius Ghenea - Marius Ghenea devine Viking

Viking Profil participa la Expozitia Internationala Construct Expo Antreprenor care se desfasoara la Romexpo.

 

viking1.jpg

 

Bucuresti, 5 martie 2008 – Marius Ghenea, cunoscut business angel, isi extinde investitiile pe piata constructiilor, prin preluarea unei participatii majoritare a producatorului de tigle metalice, Viking Profil, singura investitie 100% romaneasca semnificativa din acest segment de business.

„De o perioada lunga de timp, analizez diferite propuneri de investitii venite de la antreprenori romani, Viking Profil fiind una dintre acestea. Consider ca este un moment oportun pentru a intra pe piata constructiilor, luand in considerare ca, in România, afacerile din acest domeniu au o dinamica exploziva, in urmatorii ani, putând atinge un procent de crestere anual de 25-30%”, a declarat Marius Ghenea, Presedintele Viking Profil.

Investitia in Viking Profil se ridica, intr-o prima etapa, la un milion de euro si se va derula pe parcursul primelor noua luni ale acestui an, fiind destinata dezvoltarii productiei si sustinerii canalelor de distributie.

“Negocierile cu Marius Ghenea pentru preluarea Viking Profil au durat doar câteva luni intrucât a existat acea chimie de ambele parti, care este foarte utila in finalizarea proiectelor de investitii de acest gen. Ca antreprenor, imi doresc sa duc compania la urmatorul nivel de dezvoltare, sa ne atingem obiectivele stabilite, dar si sa ne consolidam o pozitie cat mai buna pe piata din Romania”, a adaugat Radu Mircescu, Director General Viking Profil.
Viking Profil a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, in conditiile in care a fost primul an intreg de activitate comerciala a companiei, si tinteste pentru anul acesta o crestere a afacerilor de pana la sase milioane euro.

Pentru 2008, Viking Profil isi propune achizitia a inca trei linii de productie si deschiderea a cinci puncte de lucru in tara, localizate strategic, astfel incat sa acopere o cat mai mare parte a teritoriului national cu livrari de tigla metalica pe distante de 100 kilometri sau mai putin. Compania mai detine in prezent inca doua puncte de lucru la Craiova si la Bucuresti. Viking Profil are aproximativ 40 de angajati si va ajunge la 100 de angajati in 2009, prin extinderea afacerii.
“Pentru ca Viking Profil sa aiba o evolutie pozitiva, este nevoie de o investitie in acest moment, precum si de suport pe partea strategica a dezvoltarii. Pentru 2008, ne propunem un randament al investitiei de peste 50%, astfel incat, in urmatorii trei ani, rezultatele investitiei exprimate in multipli ai banilor investiti sa ajunga de peste 3,5 ori mai mult”, a adaugat Marius Ghenea.

Producatorul de tigle metalice Viking Profil isi propune pentru 2008 consolidarea pe piata, prin atingerea unei cote de 3,4%, care, intr-un ritm de crestere similar, ar putea ajunge in urmatorii doi ani la peste 10%.
Viking Profil detine, in prezent, doua linii de productie care realizeaza doua tipuri de invelitori, respectiv marcile MIRA si ARCADIA si se diferentiaza prin aspecte estetice si functionale, permitând clientilor sa aleaga cea mai buna solutie de acoperis pentru casa lor.

Marius Ghenea apreciaza ca piata de tigla metalica pe care activeaza Viking Profil, care include piese de finisaj si accesorii, dar fara sisteme de jgheaburi si burlane, a fost in anul 2007 de circa 150 milioane euro si va avea o crestere de pana la 20% anul acesta, la peste 180 milioane euro.

In cadrul expozitiei internationale pentru materiale si sisteme pentru constructii, Construct Expo Antreprenor, editia a XV-a, organizata la Romexpo, va fi prezent si producatorul de tigle metalice, Viking Profil, alaturi de companii din 19 tari. Viking Profil este localizat in Pavilionul Central, la standul B322.

Comments 3

  1. Nu mi se pare o idee de viitor din cauza vantului din ce in ce mai puternic care se insurubeaza in Europa ( si in RO). Legislatia va interzice orice material de acoperis ce poate, dupa desprindere, sa cauzeze raniri oamenilor. Cel putin asta e legislatia americana azi si se stie ca europenii o copiaza big time

  2. Acum depinde cat de repede vom adopta legislatia europeana in domeniul respectiv! Asa ca sunt ceva bani de facut pana atunci!

  3. este o tabla buna daca ati putea sa imi dati si mie montaje vasi multumi pt ca dilari dumn au montatori lor george 0748535417

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *