Articol despre investitia Testa Rossa

2008-10-18 15:31:24
|
Marius Ghenea - Articol despre investitia Testa Rossa

tr_logo_web.jpgMarius Ghenea invests 1.6m euros in 8 Testa Rossa coffee shops (Ziarul Financiar, 17 October, 2008)

Marius Ghenea, one of the founders of Flamingo retailer of electronics, electrical home appliances and IT&C, plans to open his first Testa Rossa-branded coffee shop in Liberty Center shopping complex, located in the Trafic Greu area of Bucharest. Investments in this first shop amount to 250,000 euros, while Ghenea plans to open 8 coffee shops by 2011.

Marius Ghenea got the master franchise contract for the coffee shop chain for Romania through Italian Coffee Concept company. Most Testa Rossa coffee shops to be opened domestically will have an area of 80-120 square metres, with investments to range between 150,000 and 250,000 euros. Most of the new coffee shops will be opened in Bucharest and the rest in major cities such as Timisoara, Cluj and Constanta. “Total investments for the first network development period will top 1.5m euros,” Ghenea says.

At this moment, the market is dominated by domestic single-location coffee shops, which suggests it is still undeveloped. This was also the reason why Ghenea decided to invest in a franchise on this market, a tendency that will be felt, he says, over the medium and long term. Ghenea, who does not rule out entering other related segments, as well, is the majority shareholder in the company introducing Testa Rossa in Romania.

Comments 14

  1. Buna seara,

    Am si eu o intrebare: aveti in proiect, sau sunteti implicat intr-o afacere ecofriendly? Daca da, care?
    Stiu ca sunteti pasionat de inot langa recif, dar pentru ca acestea sa existe sunt necesare niste masuri urgente, pentru intreg globul. De ce nu va implicati in politica? Acolo s-ar putea face multe proiecte de genul acesta, iar Romania are nevoie urgenta de asa ceva! Eu una as transforma Romania in prima tara cu energie provenita de la panourile solare, fiecare cladire sa fie dotata obligatoriu pana in 2015 cu asa ceva. Asta pe langa multe alte proiecte ce pot fi realizate la noi in tara. Este, stiu, offtopic subiectul insa stiu ca aveti putere financiara, prieteni puternici si aveti multa putere de convingere, cu siguranta ati putea face mult mai multe decat eu, daca v-ati propune asa ceva. Ar bate cu mult proiectul Testa Rossa.

    Cu stima,

    Elena Lenghel

  2. Felicitarile mele dl. Ghenea! Inca o data dati dovada de un bun fler in afaceri. Cat de bine reusiti sa “mirositi” oportunitatile pietei. Sunt convins ca in Cluj-Napoca o sa aveti un grad de recuperare a investitiei mai mult decat multumitor. Am un exemplu concludent cu o cafenea numita Baracca, pozitionata pe str. Napoca (zona centrala), care este deschisa de aproximativ doua luni si deja are o clientela mare si fidela, fete pe care le tot revezi. Si este o cafenea cu clienti tinta, segmentele de populatie cu venituri middle si high. Cand veniti la Cluj?

  3. Post
    Author

    Elena,
    Cred ca toate investitiile mele in e-commerce sunt investitii “ecofriendly” in sens larg, deoarece ne straduim sa oferim clientilor produse si servicii cu un consum mult mai mic de resurse decat retail-ul traditional. O veste buna pentru Romania este ca a fost in sfarsit aprobata o lege cu privire la subventia pentru panouri solare, asa ca lucrurile chiar se intampla! Din pacate, asta inseamna si faptul ca aproape orice investitie eco-friendly este sortita esecului daca nu e sustinuta de subventii (guvernamentale, europene, etc.), iar subventiile inseamna, din nou din pacate, birocratie si posibil coruptie. Cu alte cuvinte, investitiile in afaceri ecologice inca nu pot fi realizate pe principii de piata libera…

    Multumesc inca o data pentru feedback,
    Marius Ghenea.

  4. Post
    Author

    Ciprian,

    Multumesc mult pentru aprecieri. Eu vin curand la Cluj, mai precis in jur de 12-13 noiembrie, dar nu pentru a deschide o cafenea, ci pentru a sustine o prezentare la un program de conferinte 🙂

    Marius Ghenea.

  5. Va astept cu nerabdare!
    Sa va marturisesc sincer, si oamenii de afaceri au fanii lor, un exemplu concludent fiind chiar cel care scrie acest comentariu si iubita lui. Va admiram si va urmarim cu interes traiectoria profesionala si personala. Cine stie, poate intr-o buna zi vom avea si ocazia sa ne intalnim.
    Cand si unde se vor desfasura aceste conferinte? Pentru ca eu personal nu am remarcat nimic referitor la ele.
    Numai ganduri de bine de la Cluj!

  6. Post
    Author

    E vorba de Zilele Biz Cluj, am sa public pe site detaliile participarii imediat ce voi avea aceste detalii confirmate de organizatori…
    Marius Ghenea.

  7. din cate am citit, profitul la afacerile cu cafea este foarte mare…oricum, mult succes cu noua afacere!

  8. Testa Rossa, o franciza despre care aud numai de bine! Am mai citit si pe alte site-uri articole legate despre acest subiect, iar principala piedica pe care sigur as intampina-o ar fi investitia totala(intre 80.000 si 100.000 Euro). In schimb cafeneaua arata foarte bine si diferit fata de celelalte. Ar merge doar in orasele mari cu populatie de peste 300.000 de locuitori(minim)? Spatiul nu ar putea fi mai mic de 80-100 mp? Sunt doar cateva intrebari care mi-ar lamuri.
    In schimb dl. Marius Ghenea vreau sa va spun ca va apreciez si va doresc mult succes in afaceri!

    Cu stima,
    Aniel Fantanar

  9. Post
    Author

    Intr-adevar, conceptul ar fi in acest moment potrivit doar pentru Bucuresti si orasele mari (300 mii locuitori si peste). Spatiul minim necesar ar fi de 80mp. Multumesc mult pentru aprecieri!

    Marius Ghenea.

  10. Se poarta cafenele si ciocogelaterii 🙂
    Se pare ca lumea a avut, are si v-a avea timp de o cafea sau o ciocilata calda, moment prielnic sa deschida un nou sau vechi subiect cu colegul de masa :)legat de cum merge/NU merge afacerea,mai nou si ciocogelateriile cu renume isi fac loc pe piata, se pare ca si la Constanta o sa fie deschisa in 2009 o astfel de locatie….
    “Investitie de peste 250.000 de euro intr-o ciocogelaterie din Constanta
    Caramel Lounge, reprezentantul producatorului italian de ciocolata Venchi in Romania, planuieste sa deschida in 2009 prima ciocogelaterie din afara Bucurestiului, in Constanta, printr-o investitie de peste 250.000 de euro.”

  11. Pe 4 noiembrie 2008 i-ati raspuns d-lui Aniel Fantanaru ca pentru moment testa rossa ca si concept ar fi potrivit doar pentru orasele cu peste 300.000 de locuitori, acum in acest moment situatia s-a mai schimbat ? de exemplu orasele cu potential turistic de 150.000 de locuitori care sunt port la dunare si in care numai pensiunile si cafenelele functioneaza si intreprinderea navala

    va multumesc

  12. Post
    Author

    Pentru Dragos: Probabil e vorba de Turnu Severin, din cate stiu e singurul oras romanesc de la Dunare care are o populatie de aceasta marime. Cred ca ceea ce conteaza mult este in primul rand cazul concret de business prezentat. Daca sunt premise pozitive, atunci putem sa luam in calcul si un oras de 150-200 mii locuitori. Cifrele indicate de mine anterior erau bazate pe doua realitati: in primul rand, ca o populatie mai mare reprezinta un potential de business mai mare (evident, coreland si cu profilul acelei populatii) si in al doilea rand ca strategia de dezvoltare normala este de la cele mai mari orase (Bucuresti si cele de peste 300 mii locuitori) catre cele cu populatie mai mica, si nu invers.

    Marius Ghenea.

  13. Nu am dorit ca intrebarea pusa mai devreme sa sune ca o ghicitoare dar ati dibuit localitatea 🙂 cand v-ati referit la premise pozitive v-ati gandit la un vad comercial in functie de locatie sau in functie de populatie? sau ambele? acest tip de cafenea se preteaza si intr-un imobil ca de exmplu un mall? si ce conditii aveti dumneavoastra ca si francizor al Testa Rossa pe Romania prin Italian Coffee Concept

    Va multmumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *