Program de Internship

2010-05-14 20:49:34
|
Marius Ghenea - Program de Internship

Organizat de Perform HR, Programul National de Internship se afla la cea de-a treia editie, fiind cel mai mare program de stagii de practica si trainee din Romania. Sunt oferite peste 150 posturi de internship si trainee. Am sustinut si in anii trecuti acest program, asa cum voi face si anul acesta. Cred ca in Romania, inca exista o lipsa substantiala de programe de internship si in general de posibilitati (dar si de determinare) pentru integrarea in diverse activitati economice sau sociale a studentilor, inainte de terminarea studiilor universitare.

Conferinta Internship de la Politehnica Bucuresti va avea loc joi, 27 mai, ora 18, Sala Senatului Universitatii Politehnice. Voi participa ca speaker la aceasta conferinta, alti invitati fiind prof univ dr Ecaterina Andronescu (Rector Univ Politehnica), Manager Actavis, Manager GDF Suez. Temele abordate vor fi legate de rolul si importanta unui stagiu de practica/trainee, importanta mentoratului, stagiile de practica oferite de universitate vs. stagii de practica facultative, ca si despre succes in cariera

Programul contine 3 componente principale: ONLINE 365 (cu o acoperire nationala, portalul de internship-uri www.studentcv.ro promoveaza stagiile de internship si trainee, timp de 365 zile); GHIDUL DE INTERNSHIP 2010, publicatie cu distributie targetata, catre studentii si absolventii universitatilor din Bucuresti dar si din centre universitare precum Cluj, Iasi, Timisoara (contine interviuri cu HR manageri, antreprenori de success, presedinti de companii, testimonial ale tinerilor care au urmat stagii de practica, prezinta oportunitatile de internship disponibile la editia 2010); CONFERINTELE INTERNSHIP 2010 organizate in universitatile din Bucuresti, care vor aduce la aceeasi masa reprezentanti ai mediului academic, ai angajatorilor si ai studentilor pentru a dezbate rolul stagiilor de practica, importanta mentoratului si pentru a oferi sfaturi utile tinerilor care se afla la inceput de cariera.

Comments 3

  1. Salutare!

    Ţin să te felicit pentru conferinţa care ai avut-o la Politehnica. Mi-a plăcut modul de abordare şi faptul că vorbeai de realitatea, pe care din păcate, cei de sus, ca doamna Ecaterina de exemplu, nu o văd. Oportunităţi sunt multe, dar constrângerile vieţii de politehnist le depăşesc.

    Mi-a făcut plăcere să te cunosc şi sper să mai particip şi la alte discursuri de-ale dumneavoastră, şi totodată să acţionez ca atare.

    Mult succes pe toate planurile, îţi doresc!

    P.S. 40% din sală erau electronişti 😀

  2. Buna ziua.
    Ma numesc Mihai Barna sint din oradea si as dori sa va felicit pentru modul realist de gindire si cum si ce raspunsuri le dati celor din Arena . Uneori sinteti prea blind cu ei .
    cu respect ,mihai

  3. Post
    Author

    Multumesc pentru aprecieri. Intr-adevar, cred ca oricine vrea sa obtina o finantare sau un partener de afaceri, trebuie sa inteleaga ca analiza proiectului se face in mod obiectiv si fara indulgenta, iar daca sunt erori majore de proiect, ele trebuie evidentiate atat pentru candidatul din Arena, cat si pentru toti cei care se uita la emisiune, deoarece cu totii invatam (si) din greseli…

    Marius Ghenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *