Comertul electronic online, o piata de 120 de milioane de euro anul viitor

2006-09-28 09:15:42
|
Marius Ghenea - Comertul electronic online, o piata de 120 de milioane de euro anul viitor

“Din totalul pietei de comert online, cel putin anul acesta numai o mica parte din achizitiile online – adica aproximativ 4 – 5 milioane de euro, vor reprezenta tranzactii platite cu card de credit, restul finalizandu-se prin alte metode”, a spus Marius Ghenea.

FitDistribution si-a bugetat pentru anul acesta o cifra de afaceri de 7,8 milioane de euro, in crestere de la 5,5 milioane de euro cat a raportat pentru 2005, conform oficialilor companiei. Pentru 2007 insa, compania mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri la 20 de milioane de dolari, in principal ca urmare a fuziunii cu un alt distribuitor, care ar putea avea loc luna viitoare, a declarat pentru ZF Marius Ghenea.

“Momentan, negociem termenii contractuali privind fuziunea cu o companie de profil din Romania, urmand ca la jumatatea lunii octombrie sa finalizam discutiile. Fuziunea, ca si cresterea propusa pentru anul 2007, este un pas important pentru FitDistribution catre o eventuala preluare de catre o firma straina, care nu va avea loc insa mai devreme de 2008”, a spus Ghenea.

Oficialii FitDistribution nu au dorit sa furnizeze informatii cu privire la numele companiei vizate pentru fuziune, insa au mentionat ca are acelasi tip de activitate.

Compania a lansat ieri primul serviciu de credit bancar online, Click&Credit, dezvoltat in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Prin acest serviciu, utilizatorii vor avea posibilitatea sa achizitioneze produse IT, electronice si telefoane mobile, de la magazinul online PCfun.ro.ro, apeland la un imprumut bancar de pana la 5.000 de euro, fara a parasi biroul la care stau. Compania furnizeaza pe site toate informatiile necesare si documentatia ceruta pentru aprobarea creditului.

“PCfun.ro.ro cred ca va contribui la cifra de afaceri propusa pentru anul urmator cu aproximativ patru milioane de euro, din care 15% se vor realiza prin credit online. La nivelul acestui an vanzarile online vor fi de circa 780.000 de euro, rezultat destul de bun pentru primele sase luni de activitate”, a spus presedintele FitDistribution. “Pentru 2008, vanzarile PCfun.ro.ro vor urca la 6,3 milioane de euro, o evolutie pozitiva fiind anticipata pentru intreaga piata de comert online”, a mai spus acesta.

“Potrivit oficialior companiei, magazinul virtual are circa 30.000 de vizitatori lunar, din care numai 2% efectueaza plati electronice. Numarul de vizitatori estimat pentru luna decembrie este de 100.000.

FitDistribution a fost infiintata in anul 2002 de Marius Ghenea, in urma unei investitii de circa 300.000 de dolari. Potrivit acestuia, compania are 25 de angajati, numar care se va dubla in urma fuziunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *