Prezentarea despre antreprenoriat

2008-03-20 14:15:08
|
Marius Ghenea - Prezentarea despre antreprenoriat

Asa cum am promis la JobShop Timisoara, atasez prezentarea despre antreprenoriat pe care am sustinut-o acolo, jobshop_18mar08.pdf, cu multumiri atat pentru organizatori, care au facut o treaba foarte buna, cat si mai ales pentru participantii tineri care m-au onorat cu prezenta si cu interesul lor. Pacat ca sala nu a fost suficient de mare, astfel incat unii studenti au fost nevoiti sa stea in picioare, cu speranta ca a meritat acest efort…

Comments 7

  1. A fost o experienta educationala extraordinara. V-am urmarit aproape fara sa respir, si mi-ar fi placut sa mai dureze inca o ora, iar apoi sa puteti raspunde si la intrebari. (Regret ca evenimentele de acest tip sunt rare) Am retinut de la dvs. si de la dl. Florentin Banu cateva sfaturi excelente pe care sper sa le aplic intr-o zi, nu departe de astazi.
    Mi se pare implicarea dumneavoastra in proiecte de tip Business Angel un model de urmat si va urez succes in toate proiectele in care va implicati.
    La final, tin sa va multumesc personal ca ati fost acolo si am sa incerc sa invat de la dumneavoastra cum sa creez valoare.
    Va multumesc

  2. Pingback: Cristian Vat, Deathy, and other alter-egos » Blog Archive » A bit(e) of JobShop

  3. Am ajuns acolo la 5 minute dupa tine, Marius. 🙂
    Ma gandeam ca apucam sa ne salutam. Oricum, inteleg de la participanti ca a mers bine.

  4. Pingback: JobShop(R) Timisoara: my point of view « Junior Blogger

  5. Sincere felicitari pentru acest blog!

    Voi fi putin off-topic, dar de mult imi doream sa intreb pe cineva ca Dvs asa ceva.

    Intrebarea e simpla: de unde ati dobandit know-how-ul afacerilor? citeam pe site ca ati terminat Poli si impreuna cu 2 amici ati infiintat Flamingo. De unde aveati acele cunostinte pentru a duce mai departe firma, mai ales dupa ce a trecut de 30-50 angajati? Ca doar in Poli nu se preda asa ceva! Sunt carti, manuale, siteuri unde se poate invata “materia” asta, sau e doar instinct (si/sau “networking”)?

    Cu respect!

  6. Post
    Author

    Multumesc pentru felicitari!
    Cu privire la know-how, la inceputul anilor ’90, din fericire (sau din pacate) nu exista un know-how de business semnificativ in Romania, asa ca am pornit la fel de pregatiti (sau de nepregatiti) ca si ceilalti antreprenori de atunci. Primele lectii pe care le-am invatat despre business au fost de tipul “trial and error”: luam o decizie, faceam o anumita mutare, apoi vedeam daca rezultatul era pozitiv sau negativ si in functie de acest rezultat, refaceam planul sau continuam pe directia initiala. Este o metoda destul de buna la orice nivel si pentru orice antreprenor, cu conditia sa i) masoare/analizeze frecvent rezultatele deciziilor proprii si ii) sa incerce sa se consulte cu echipa, cu colegii pentru fiecare asemenea decizie sau mutare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *