Intalnirile Digi Cafe, joi 26 martie

2009-03-26 10:39:07
|
Marius Ghenea - Intalnirile Digi Cafe, joi 26 martie

Ambiţia şi determinarea antreprenorilor noii generaţii web 2.0 de a construi sau dezvolta acum afaceri pe Internet este absolut digicafe.jpgadmirabilă şi merită apreciată ca fiind aproape eroică, mai ales într-o perioadă în care nimeni nu reuşeşte să facă profituri în online, finanţările sunt din ce în ce mai dificil de găsit, iar investitorii strategici par mai mult preocupaţi de a-şi reduce propriile costuri, decât de a face achiziţii. Poate fi un inceput de discutie interesant legat de competitia Start-ups 2.0, ale carei premii se vor decide joi 26 martie, la o intalnire informala a clubului Digi Cafe, intalnire la care particip ca speaker. Mai multe detalii la Digi Cafe.

Comments 7

  1. Eu nu vad nimic eroic in a dezvolta afaceri, chiar daca e criza. Riscant da, dar nu eroic.

    Totusi, sunt foarte curios de concluziile intalnirii.

  2. Mediul online trece si el prin “criza”, crizele vin si se duc, raman cei care lupta, si avem nevoie de eroi uneori, sa ne arate de ce merita sa lupti.

  3. Emil,
    Care este diferenta intre un erou si un luptator? Eroul este un luptator, de multe ori mort, despre care s-au scris legende. La ce foloseste un erou mort? Poate doar ca exemplu si motivatie…

    Prefer luptatorii vii, care si-au asumat riscuri calculate, despre care nu s-au scris legende, care sunt dispusi sa continue lupta si stiu sa ramana in viata.

  4. Post
    Author

    Cu privire la concluziile intalnirii Digi Cafe: mie personal mi s-a parut o intalnire extrem de interesanta, cu o audienta deosebita, de oameni pasionati si cu experienta in online, asa ca m-am bucurat foarte mult de prezenta la aceasta intalnire. O idee foarte buna a organizatorilor, sper sa devina un club permanent al celor interesati de online, inteleg ca ar urma sa fie organizat lunar!
    Cu privire la utilizarea de catre mine a termenului “eroic” cu privire la start-up-urile din aceasta perioada, sunt de acord si cu Emil dar si cu Liviu: intr-adevar, un “erou” nu poate accede la acest statut decat printr-o jertfa extraordinara, de multe ori numai moartea in lupta ii diferentiaza pe eroi de ceilalti oameni. Dar tocmai pe baza acestei nuante semantice, in aceasta perioada chiar putem vorbi de “eroism” tocmai pentru ca foarte multe dintre aceste initiative de start-up pot duce la “moartea” ca si business (a se citi “esecul”) acelor antreprenori curajosi, poate chiar eroici, care inteleg riscurile acestei perioade si totusi si le asuma. Cei care nu le inteleg, sunt pur si simplu inconstienti, nu “eroi”.
    Marius Ghenea.

  5. Pingback: Chis Florinel » Blog Archive » De la Digicafe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *