Investitii prin Venture Connect

2010-05-03 21:09:34
|
Marius Ghenea - Investitii prin Venture Connect

CHECK NEW POST ON VENTURECONNECT SECOND EDITION HERE

Particip ca si membru in Advisory Board pentru Venture Connect, o initiativa Biris-Goran care doreste sa sustina investitiile de tip seed si venture-capital, cu rolul de a pune in contact antreprenori romani care au proiecte start-up sau early-stage valoroase, cu fonduri de investitii de tip venture-capital si cu business-angels din Romania si din strainatate. Din cate stiu, este prima structura formala de acest tip in Romania, iata si motivul pentru care am decis sa o sustin si sa particip in Advisory Board. Antreprenorii care doresc sa depuna proiecte pot merge pe www.venture-connect.ro pentru a se inscrie. Primul eveniment organizat de Venture Connect va avea loc pe data de 10 iunie, mai multe informatii in acest articol Wall-Street, ca si pe site-ul Venture-Connect.ro

Comments 9

  1. Buna seara. Am cateva intrebari: In ce stadiu trebuie sa fie proiectul: inceput sau doar idee?
    Exista vreo suma pe care trebuie sa o am si eu in proiect?
    Multumesc….

  2. Post
    Author

    Pentru Bogdan: proiectul ar trebui sa fie deja demarat, nu cred ca o idee este suficienta. In general, o finantare pentru un proiect nu se justifica, in opinia mea, decat daca exista o minima punere in practica a proiectului.

    Marius Ghenea.

  3. Va multumesc pentru raspuns. Sper sa reusesc sa demarez proiectul anul acesta. Dupa aceea, o sa indraznesc sa va caut, iar in cazul in care se va dovedi un proiect bun, poate voi putea gasi sprijin si finantare.
    Cu stima, Bogdan.

  4. Buna ziua. Impreuna cu sotul meu suntem beneficiarii a doua proiecte din fonduri F.E.A.D.R.( cu contracte de finantare semnate ) proiecte ce prevad investitii in utilaje si echipamente pentru dotarea a 2 ateliere de sticla si ceramica.( este vorba de suflarea le teava a sticlei, obiectele realizate fiind 100% hand-made).
    Intrebarea este :
    Considerati ca in acest gen de activitate am putea gasi finantare pentru implementarea proiectelor, intrucat dificultatile legate de Banci in privinta sustinerii cofinantarii la start-upuri cred ca le cunoasteti ?
    Va multumesc.

  5. Post
    Author

    Din pacate Venture Connect nu este potrivit pentru o asemenea finantare, deoarece profilul proiectelor este de Internet si tehnologie (IT). Daca necesitatea de finantare este de pana in 100 mii euro, atunci o idee ar fi participarea la Arena Leilor.
    Succes,
    Marius Ghenea

  6. Promovez functionarea unui callcenter pe profilul inbound informatii publice si barter, ambele fiind oportune, pe solutia apel telefonic cu suprataxa.
    Pe sit-ul http://www.callcenter.biz.ly fac o prezentare, bazandu-ma pe experienta, echipa si relatii telecom.
    Este drept totul este idee si experienta.
    Ce sanse exista ca acest bussines sa se materializeze ?
    Doresc sa promovez si ideea de bussines-job in care mai multe persoane in cautarea unui loc de munca, cu experiente profesionale comune, pot dezvolta un bussines in parteneriat cu un investitor.

  7. Post
    Author

    Ne pregatim deja de editia a doua la Venture Connect Forum, va avea loc pe 8 decembrie in Bucuresti. Mai multe detalii in site-ul venture-connect.ro si in urmatoarele zile si pe blogul meu!

  8. proiectul meu este pe termen lung . are un plan de afaceri ,contacte cu investitori ce doresc acest proiect , acorduri de principiu in zona unde se dezvolta proiectul.caut un partener care sa vine cu acel collateral de 5% -20% din valoarea finantarii (proiectul e in valoare de 1 milliard de euro este pe termen lung(10 ani) se desfasoara pe 1500 ha si imbina toate domeniile de activitate.
    doriti sa colaboram pentru finalizarea acestui proiect ?

  9. Post
    Author

    Nu, imi pare rau dar mi se pare un proiect utopic, sau poate ai scris tu din greseala “1 miliard” in loc de “1 milion”. Plus ca daca tot vrei investitii de un miliard de euro, trebuie sa inveti in primul rand sa scrii corect (se spune “miliard” cu un singur “l” sau in engleza “billion” cu doi “l”).
    Marius Ghenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *