3 invitatii la Online Business Forum

2011-05-03 21:24:39
|
Marius Ghenea - 3 invitatii la Online Business Forum

Pe 27 mai, la Brasov, va avea loc Online Business Forum, un eveniment de business regional important care se afla deja la a doua editie in Brasov (plus celelalte evenimente OBF din alte orase ale tarii). Am o mica surpriza pentru aceasta editie, vreau sa ofer trei invitatii gratuite pentru cititorii blog-ului care doresc sa se inscrie si care imi dau cele mai interesante motive pentru care vor sa participe la OBF Brasov! Ca sa puteti intra in concurs, trebuie sa expuneti motivele pentru care vreti sa participati, cu un comentariu la acest post, pana pe data de 13 mai, cand vom anunta castigatorii celor trei invitatii (participantii nu trebuie sa fie neaparat din Brasov). Am participat si la editia anterioara a OBF de la Brasov, care mi s-a parut de foarte buna calitate, atat la nivelul participantilor (din Brasov dar si din alte zone ale tarii, am remarcat cu mare placere chiar persoane venite din Bucuresti!), cat si la nivelul vorbitorilor (un set valoros de speakeri, cu tematici foarte interesante) si nu in ultimul rand la nivelul locatiei (Aro-Palace Hotel, care pentru mine ramane un reper important in zona, atat ca hotel cat si ca facilitati de conferinte, etc.). Tot sub umbrela OBF, tot pe 27 mai la Brasov, are loc Arena Ursilor, un eveniment despre care am mai scris, dar despre care vreau sa reamintesc acum ca este o foarte buna rampa de lansare pentru finantare de proiecte de business in zona IT/Internet, deoarece vor fi acolo investitori atat din VentureConnect, cat si din alte organizatii sau in nume propriu, care pot investi sau promova proiectul vostru IT in alte medii de investitii de tip seed-fund sau venture-capital. Tot in cadrul OBF, va fi organizata si lansarea in Brasov a cartii “Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”. Astept comentariile voastre, care va pot aduce invitatii gratuite la OBF!

Comments 35

  1. Buna ziua,

    Eu nu voi da motive pentru care as participa la acest eveniment, ci as aduce argumente.
    In primul rand consider ca noi, cei din mediul academic trebuie si este nevoie sa ne apropiem de mediul de afaceri la fel cum, de asemenea consider ca mediul de afaceri trebuie sa se apropie de mediul academic si toti impreuna sa ne indreptam spre cei pe
    care-i formam, studenti sau cursanti. Fac parte din “Generatia Net” definita de Don Tapscott in cartea sa Nascuti digital (poate ar fi suficient doar acest motiv pentru a participa la un eveniment dedicat afacerilor online). Consider ca doar prin intermediul profesionistilor sau prin autodidacticism putem sa ne cizelam si sa ne valorificam potentialul uman sau profesional, iar tehnologia si mediile online sunt mijloace indispensabile.
    Argumentul meu principal este acela ca sunt unul din primii promotori ai nevoii ca mediul academic are
    nevoie de mediul online pentru vizibilitate si nu numai, dar si ca mediul online are nevoie de mediul academic pentru continut, valoare, competente si valorificarea potentialului uman. Crearea de sinergii intre toate acestea, ne poate conduce spre un scop comun, competitivitatea!
    Mult succes!

  2. Post
    Author
  3. Va salut cu respect!
    Ma bucur foarte mult ca v-am gasit de ceva timp si va urmaresc cu mare atentie.Am intrat si in posesia cartii “Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri“ impreuna cu semnatura dvs. foarte promt si va multumesc.De mult timp ma gandesc sa devin un antreprenor dar aveam multe intrebari la care nu gaseam raspuns, odata cu citirea cartii Antrprenoriat … multe din dilemele mele in legatura cu deschiderea unei afaceri sau mai diluat.Totusi doresc sa mai aflu multe strict despre ceea ce doresc sa intreprind si de aceea va urmaresc foarte atent pe toate canalele pe care apareti. Sunt interesat si de un curs academic unde sa pot studia mai mult.
    Va multumesc foarte mult pentru ca v-ati aplecat si la cei care vor sa afle cat mai multe informatii despre deschiderea unei afaceri de succes in Romania.
    Cu stima.

  4. Post
    Author
  5. Buna ziua,

    Salut cu drag initiativa dumneavoastra.

    Consider ca participarea la astfel de evenimente ar trebui sa fie un Must Do pentru fiecare. Marile batalii pentru clienti se vor da pe internet, de aceea prin cunostintele care sunt prezentate la acest eveniment voi fi cu un pas mai aproape de a ma face vizibil in mediul online si implicit clientilor mei.

    Urez succes tuturor participantilor.

  6. Post
    Author
  7. Intr-adevar, mediul online e o cale excelenta de exdindere a unei afaceri, intrucat implica foarte mici costuri si acopera o arie larga.
    E un eveniment unde o mana de experti apreciati se intalnesc pentru a genera idei in randul participantilor. Minunat!
    Da, mi-ar placea sa particip!
    Si da, mi-ar placea ca produsele Gamoni sa fie disponibile si doar la un click distanta!

  8. Post
    Author

    Multumesc, Anda! Daca vei participa, sper intr-adevar sa afli lucruri interesante despre afacerile online, care sa te ajute sa faci produsele companiei tale disponibile si pe Internet…
    De unde esti, de fel, locuiesti departe de Brasov? 🙂

  9. Post
    Author
  10. Vreau sa imi deschid un magazin on-line si sunt intr-o perioada de “research”. Am si eu un “Leu” de impresionat cu un proiect bine pus la punct pentru finantare! Exista deja proiectul nu este inca finalizat. Cred ca mi-ar prinde bine…
    In rest…felicitari pentru implicarea in educarea antreprenorilor!

  11. Post
    Author
  12. Va salut!
    Am o intrebre care ma framanta de ceva timp. “Produse alimentare(…..) on-line” , ar fi o idee oportuna? ar gasi adresabilitate pe piata din Romania?
    Multumesc!

  13. Post
    Author

    E o buna intrebare: in Occident (si mai ales in Statele Unite), asemenea magazine online pentru produse alimentare au inceput sa se dezvolte foarte bine, fie pe nise (produse organice, bio) fie pe principiul de convenienta (casa de comenzi). In Romania, e posibil sa fie prea devreme pentru astfel de initiative, dar la un moment dat, va fi un business mare si aici. Succes!

  14. Buna ziua. Sunt un tanar de 28 de ani, care lucreaza in IT (Software Engineer) si nu am plecat (inca) din Romania. Doresc sa particip la Online Business Forum pentru ca vreau sa devin in primul rand antreprenor, sa ajung la libertate financiara si sa nu mai am grija zilei de maine. Si pentru asta vreau sa-mi deschid propriul business online(initial local, pe urma global), vreau sa am succes si sa investesc pe urma din banii castigati in aceasta tara, nu cum fac atatia oameni care au facut o gramada de bani dupa revolutie (multi furand legal sau ilegal de la stat) si care nu sunt dispusi sa re-investeasca in Romania si in romani ci prefera sa-si tina banii in conturi din Elvetia si nu mai stiu pe unde. Cred ca exista un potential extrem de mare de a face bani pe piata on-line din Romania (si nu numai), comertul pe internet(e-commerce) este prezentul si viitorul iar eu vreau sa profit de pe urma acestei oportunitati. Stiu ca daca stai si astepti momentul perfect ti-o iau altii inainte care nu asteapta. Eu m-am decis ca am asteptat destul si a venit vremea sa fac ceva. Primul pas l-am facut scriind acest post aici. Sper sa ma ajutati sa-i pot face pe urmatorii. Va multumesc! Mihai Marginean

  15. Post
    Author
  16. Deoarece consider ca este important sa schimbi idei cu persoane care fac lucruri mult mai bine ca tine si care pot sa te ajute sa vezi si sa abordezi lucrurile altfel pentru a dezvolta shopul meu ineficient.

  17. Post
    Author
  18. Buna ziua,
    Ma numesc Vlad Visan, sunt student la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si am realizat ca nu este de ajuns sa fii stapan intr-un anumit domeniu cum ar fi electronica sau programarea pentru a porni o afacere. Mai am de invatat multe notiuni de antreprenoriat de la oameni de afaceri de succes, despre startup-uri si multe altele. Astfel aceasta conferinta ar fi o alta oportunitate pentru mine, cum a fost si How to Web sau Programatica.

    Va multumesc,
    O zi de succes!

  19. Post
    Author
  20. Buna ziua,

    Ma numesc Ioana Pop si sunt asistent marketing la o firma care activeaza in domeniul auto, in Cluj-Napoca. Mi-as dori foarte mult sa particip la editia de la Brasov a Online Business Forum pentru a-mi putea extinde cunostintele din acest domeniu, mai ales ca in viitorul apropiat firma la care lucrez va lansa doua site-uri de e-commerce; asadar informatiile pe care le-as primi la Brasov m-ar ajuta sa fac aceste doua site-uri mai competitive.

    Va multumesc!

  21. Post
    Author
  22. Cand vine vorba de internet si business pe internet, banuiesc ca marea majoritate dintre noi se gandeste in primul rand la constructia unui site, pe care il aranjeaza frumos si il “lanseaza” cu gandul ca ii va aduce recunoastere si clienti; daca exista si cateva resurse financiare (nu foarte mari, dar disponibile), construim site-ul dupa cateva reguli minime de SEO si atunci asteptarile sunt si mai mari (justificat, de altfel). Cert este ca in ultimii ani, am trecut la nivelul urmator: social networking nu mai este doar un trend (suntem deja in el cu totii) ci, cand vine de vorba de prezenta business in retelele sociale, este fara doar si poate o miscare inteligenta sa construim, promovam si in permanenta sa alimentam imaginea brandului nostru: culegem feedback, oferim impresii, ne ajustam, ne corectam pentru ca ne dorim, doar, sa get the best din aceasta experienta sociala. De ce imi doresc sa particip la acest eveniment: pentru ca un astfel de eveniment ofera experienta, impresii si insighturi ale unor oameni cu experienta dovedita in domeniu si care, in cele din urma, ne povestesc acele do’s, don’t si watch outs traite prin propriile businessuri; iar noi, cei care avem sansa sa participam suntem mai castigati, mai imbogatiti si mai intelepti cand vine vorba de al nostru web busines.
    Cu incredere, Laura

    Va multumesc, Laura Botezatu (Bucuresti)

  23. Buna,

    E simplu de ce vreau sa particip, defapt nici nu imi doresc sa particip, ma folosesc de aceasta oprtunitate vreau doar sa am 20 de minute din viata dvs. pentru a-mi impartasi ideea oricind ati putea sa imi acordati acest ragaz.

    Am businessul, merge, ideea e buna, dar vreau sa trec la nivelul urmator si pentru asta e nevoie de un business angel.

    Oricum ma bucur ca prin acest blog am posibilitatea sa va scriu.
    V-am luat ca model, pot sa zic ca imi datorez business-ul dvs., si oricum pentru asta va multumesc.

    Toate bune,

  24. Post
    Author
  25. Post
    Author
  26. Respectele mele pentru toate realizarile si ideile de urmat pe care le promovati! Sunt nerabdator sa va citesc cartea si de aceea am sa fiu astazi prezent la Craiova , sper sa am placerea sa va si cunosc personal.

    Sunt deja un tanar antreprenor cu greseli din care invat aproape mereu:) , de mai bine de 5 ani ma invart in mediul extern , conducand o echipa de 10 baieti si cu care impreuna dezvoltam lucruri destul de interesante in special produse e-commerce pe diferite open source-uri sau facute de la 0.
    Unele dintre ele sunt in top 5-10 in tari cum ar fi , Olanda, Belgia samd.

    De 1 an de zile am luat o decizie foarte riscanta si am realizat un vis personal , Piatadesiteuri , ceva cu totul si cu totul nou pe plan romanesc , unde transpiram din greu si invatam pe zi ce trece cum trebuie sa ne comportam mai bine in acest mediu.
    Mi-ar face o deosebita placere sa pot participa la o astfel de conferinta, sa cunosc oportunitati noi si de ce nu sa pot face o comparatie cu ceea ce stiu eu pana in momentul de fata si ceea ce pot dobandi chiar si de la noi din Romania, m-as bucura tare mult si as crea un loc in agenda mea special pentru acest eveniment.

    In speranta unei intrevederi.
    Va multumesc,
    Bogdan Stanache

  27. Post
    Author
  28. Un raspuns prompt face mult mai mult decat o invitatie! va multumesc si cu siguranta ne vedem la Craiova:)

  29. Din pacate n-am reusit sa ajung astazi,am fost extrem extrem de ocupat, imi pare aasa de rau! Am facut rost de carte prin bunul meu prieten, Daniel:) , de-abia astept sa o rasfoiesc si de ce nu sa va vad la Brasov sau Sibiu.
    Mult succes!!!

  30. Consider ca participarea mea la acest eveniment ma va ajuta foarte mult cu un viitor proiect in mediul online. O sa va fac o prezentare si daca va fi sa ne vedem la Brasov (in principiu o sa fiu prezent la lansarea de carte) as vrea, daca o sa aveti timp 2 minute, sa va ascult parerea.
    Deocamdata lucrez cu un angajat google la un website cu tutoriale despre forex. Pana acum am reusit sa acumulez destule cunostinte de la el, incepand cu modul de a redacta un articol/tutorial (foarte apreciat de cititori), article directories, SEO, adds etc. (notiunile despre piata financiara (monetara, capitala, asigurarilor) le detin de cativa ani). Initial m-am implicat in acest website cu dorinta sa invat ceva nou de la o persoana care a profesat domeniul web (a fost pur noroc ca l-am intalnit, am rezolva un task de pe mturk.com despre un tutorial si persoana care a pus anuntul m-a contactat ulterior cu o oferta de $3 per articol) si din dorinta de a-mi testa cunostintele (1.inca de la primele posturi imi doream sa dau de cei mai duri critici posibili; 2. in max 3 luni o sa intru pe piata monetara).
    Doresc ca in viitorul apropiat (max. 2-3 luni) sa initiez un website similar sau altfel spus o scoala online in care sa ofer informatiile pe care le-am acumulat, gratis tuturor celor dornici sa considere piata financiara noul lor loc de munca. Am strans o lista de programe de afiliere (pe langa Adsense; amazon, clickbank, library online, etc) in care sa promovez ,,lecturi” recomandate pentru fiecare articol/tutorial (pt persoanele dornice sa aprofundeze). Doresc ca acest website sa aiba o deschidere internationala (totul va fi prezentat intr-o engleza fluenta) si sa strang fonduri necesare pentru partea a doua a proiectului. E foarte important sa am cunostintele necesare pentru pornirea si mentinerea unei promovari agresive. Urmatoarea etapa a proiectului va fi peste 1, maxim 2 ani in care voi folosi majoritatea fondurilor acumulate sa deschid o platforma online (initial pentru forex) sub acelasi nume ca scoala online. Doresc in primul rand sa instruiesc oamenii, sa le formez o usoara ,,loialitate” fata de website si sa le ofer una din cele mai ieftine platforme existente (o sa incerc reducerea spread-ului la nivele cat mai mici+niciun comision ascuns). Consider ca prim obiectiv instruirea oamenilor pentru ca, in conceptia mea (sper ca buna 😀 ), o persoana care e instruita si imi foloseste platforma o sa-mi asigure constant o sursa de venit, in schimb o persoana neinstruita imi va asigura de cateva ori o sursa de venit.
    E un proiect destul de ambitios si mai ales de durata dar, consider eu, cu potential. Deocamdata sunt student si imi permit sa lucrez la un asfel de proiect chiar daca in prima etapa nu voi avea castig.
    Din acest ,,simplu” motiv consider ca m-ar ajuta foarte mult participarea la eveniment.
    Multa sanatate
    Ivan

  31. Post
    Author
  32. buna ziua domnule Marius,
    pentru mine e simplu; ca sa obtii succes in viata de antreprenor trebuie sa te aliezi cu cineva mai destept ca tine altfel risti sa intri in zona mediocra.
    Un fapt demonstrat a fost faptul ca o echipa de antreprenori pornind un stat-up la un atelier de afaceri din galati acum cativa ani avea sanse de succes cu 50% mai mult decat un singur participant chiar din aceasi echipa.
    cu stima,
    suditu

  33. Pingback: » Castigatorii invitatiilor OBF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *