Vineri 13, iesire din recesiune, pisica neagra

2011-05-13 10:51:23
|
Marius Ghenea - Vineri 13, iesire din recesiune, pisica neagra

Nu se putea gasi o zi mai (ne)potrivita pentru a anunta iesirea din recesiune a Romaniei. Iar faptul ca cifrele INS s-au oprit la 0.6% crestere (fata de un T4 prost) nu sunt incurajatoare. Pe “surse” se vorbea despre cifre de crestere trimestru la trimestru de 1.5% sau mai mult. Acest 0.6% inseamna de fapt stagnare, nu crestere. In plus, sper sa nu aflam peste cateva saptamani ca iarasi au fost deconsolidate sau ignorate anumite rezultate negative din companiile de stat sau alte efecte economice, care sa duca cifra chiar sub zero. Oricum, pe partea buna a lucrurilor, din perspectiva perceptiei formale (atat a investitorilor straini cat si a mediului economic romanesc), acest minim de crestere inseamna, tehnic, iesirea din recesiune, ceea ce sper ca va da un plus de incredere mai ales in ceea ce priveste investitiile straine. Sa fie intr-un ceas cat mai bun! Iar pentru cei interesati de simbolistica lui vineri 13, mai mult decat de rezultatele economice, niste informatii interesante sunt aici.

Comments 4

  1. Lumea are nevoie si de vesti bune, ca sa inceapa sa gandeasca optimist 🙂

  2. @mihai, nu stiu cat de optimisti sunt cei care in acest moment nu au bani sa treaca strada si sunt bombardati cu stirea asta la televizor, ca Romania a iesit din recesiune.

  3. De trimestrul trecut s-au auzit vesti bune , legate de exporturi si productia industriala. Chestii concrete nu “iesirea din … evanghelia dupa Andreea Vass”. Vestea buna este ca exista companii in Romania care merg bine, sunt competitive si exporta. Se poate si la noi. Obsesia romanilor trebuie sa devina afacerile, nu politica. Aici suntem deficitari de vreo 150 de ani …Iar criza, daca ar fi fost gestionata bine politic, ar fi dus la o intarirea a companiilor si eliminarea trisorilor. Daca Dan Sucu a scos-o la capat cu mobila, merge orice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *