Schoolforstartups 2012, video de prezentare

2011-08-29 19:22:40
|
Marius Ghenea - Schoolforstartups 2012, video de prezentare

Mai jos puteti urmari un scurt video de prezentare pentru programul Schoolforstartups 2012. Sunt incluse atat testimoniale ale catorva dintre participantii la programul din 2011, cat si declaratii ale lui Doug si ale mele despre aceasta scoala antreprenoriala. Pentru mai multe informatii, mergeti pe Schoolforstartups.ro

Comments 13

  1. proiectul este unul foarte interesant, care cu siguranta va ajuta multe persoane. personal, as fi vrut sa ma inscriu la prima editie, dar am aflat destul de tarziu despre program si nu am putut in scurtul timp avut sa strang banii necesari. pacat ca programul este unul destul de scump (chiar si cu ajutorul fpp, suma de 1400 euro este uriasa pentru romania – de 10 ori mai mare decat salarul minim; in uk, costul este de doar 5 ori mai mare decat salarul minim; practic este la jumatate de pret raportand la puterea de cumparare), iar pentru cineva care doreste sa inceapa o afacere, este aproape imposibil de acoperit aceasta suma.

  2. Post
    Author

    Adrian,
    Exista si optiuni de finantare, ceea ce inseamna ca se poate plati in rate, daca suma respectiva este un obstacol de intrare in program.
    Succes!

  3. Sistemul de rate este foarte bun dar depinde de momentul înscrierii în program şi nu oferă o relaxare prea mare a cash-flow-ului pentru aplicanţi.
    Recunosc că nu este mare taxa, având în vedere beneficiile şi faptul că programul trebuie să fie rentabil, fiind un business.
    Mi-aş fi dorit să particip, mai există şanse dar trebuie să fac cateva ajustări ale bugetului familiei, având şi o prioritate maximă în vârstă de 6 luni şi aproape 7 kg.
    Mult succes programului 2012!

  4. Post
    Author

    De acord, copiii sunt pe primul loc. Sper sa reusesti oricum sa ajungi in program. Daca vor aparea oportunitati de burse sau de finantare pentru participarea in program, le voi anunta oricum tot pe acest site (si vor fi disponibile si pe site-ul S4S). Oricum, nu cred ca e rezonabil sa facem comparatii intre salariile minime din diverse tari si programele de acest gen, e ca si cand am spune ca la noi benzina ar trebui sa fie 1 leu pe litru, prin comparatie cu preturile din Occident! Desi ar fi foarte bine sa fie asa, este din pacate imposibil…

  5. Amuzanta situatia, mii de oameni arunca peste 2000 de euro la facultati cu profil economic pentru 3 ani de teorie ieftina si inutila (sa nu uitam diploma :)) ) dar au tendinta sa nu cheltuie o suma mai mica pentru un program mai scurt dar de o mie de ori mai performant. Sa fim seriosi, alegem sa ne citeasca o baba de 501 ani un slide fara sa aiba habar ce afirmatii scoate pe gura in loc sa profitam de ocazia de a invata de la cei care au reusit in domeniul care ne intereseaza cu adevarat. Acum sunt doua variante, ori dai cu capul si inveti (cu putin noroc nu te costa un faliment) ori accepti sa inveti de la alti care au dat deja cu capul 😀

  6. @adrian: un ‘consultant’ ar taxa de 10 ori suma aceasta. Eu consider ca este un raport cost / beneficii foarte bun. E drept, nu toti isi permit sa plateasca un astfel de curs, insa nici afacerile nu sunt pentru toata lumea. Daca vrei cu adevarat sa urmezi acest program, dovedeste spirit antreprenorial si fa rost de finantare. Daca nu reusesti in 2012, atunci fa un plan pentru 2013. Sfatul meu pentru tine: concentreaza-te pe modul in care poti face rost de 1400 euro, nu pe comparatia cu Anglia! Pune deoparte 50 euro in fiecare luna, incepand de acum, si vei putea plati programul S4S 2013. Sau ia-ti un asociat care sa contribuie la investitie. Solutii exista, gaseste-o pe cea care ti se potriveste.

    Eu sunt convins ca investitia merita, ba mai mult, consider ca acest program are cea mai buna structura pentru ca inveti/lucrezi pe proiectul tau proiect/business in loc sa tocesti despre idei generale. Iar notiunile iti sunt transmise de oameni care au reusit in afaceri, nu de (asa cum spune Ivan Bogdan) persoane care nu au avut macar un butic in viata lor. Trebuie mentionat si network-ul pe care ai sansa sa ti-l largesti (scuzati romgleza!), lucru care nu poate fi masurat in bani!
    De aceea m-am inscris imediat ce am aflat ca s-a lansat editia 2012. Si (pot sa ma laud? 🙂 ) am fost acceptat. Abia astept sa incepem treaba!

  7. Draga bogdan, unii oameni nu arunca peste 2000 euro la facultati cu profil economic (sau de alt fel) ca sa se planga apoi ca un asemenea curs este prea scump. Am facut o facultate fara sa platesc taxa si am lucrat in timpul facultatii ca sa ma intretin. Imi este imposibil sa pun 100 euro deoparte in fiecare luna cu salariul pe care il am…deci pentru cei ca mine, si nu suntem putini, 1500 euro este o suma colosala.
    Inainte sa aruncam cu noroi, mai bine am gandi putin si abia apoi sa vorbim.
    Iar legat de comparatia cu pretul benzinei, nici masina nu imi pot permite sa imi cumpar si asta este anormal. Am un salar de 600 euro, dar in momentul in care peste 200 euro ma costa chiria+cheltuielile nu stiu cum cineva s-ar descurca sa aiba o masina sau sa mearga la asemenea cursuri…
    Sa nu uitam faptul ca suntem in romania totusi. E ca si cum ai merge in africa si le-ai arata copiilor de acolo mancare, dar ai vinde-o cu preturile din africa de sud sa zicem. pretul e acelasi peste tot, nu? noi incercam sa ajutam, dar la pretul pietei..asta este…nu iti permiti, stai in ignoranta si nu vei creste niciodata. intentia e buna, dar cu aplicabilitatea stam mai prost.

  8. Post
    Author

    E o discutie complicata, insa pana la urma, e vorba despre valoarea pe care o aduce pentru fiecare participant. Cu siguranta, costul net al programului este mult mai mare (fiind subventionat intr-o masura semnificativa, ca program social), deci nu cred ca se poate vorbi de o suma mare, prin comparatie cu costul real. In ceea ce priveste valoarea sa adaugata, dezvoltarea personala a fiecarei persoane este si o investitie (de timp, de efort si da, chiar si financiara). Pentru unele persoane, este vorba de un calcul echivalent (merg intr-o vacanta la vara si cheltui acesti bani sau mai multi, sau investesc aceiasi bani in dezvoltarea mea personala?). Pentru altii suma in sine, chiar subventionata partial, poate fi un obstacol real, dar viata este plina de obstacole pe care trebuie sa stim sa le depasim. Am vazut chiar in unele comentarii diverse posibile solutii de a depasi un astfel de obstacol. Intr-adevar, economisirea lunara a unei sume rezonabile poate fi o astfel de solutie, dar mai sunt si altele. Succes!

  9. Domnule Ghenea, începând de ieri, 6 septembrie, au început să se scurgă cele 45 de zile pentru evaluarea aplicaţiei mele la S4S 2012. Motivul pentru care am aplicat este dorinţa de a dezvolta un proiect de conversie rapidă a maşinilor “clasice” în vehicule electrice în România. Având în vedere noutatea şi riscurile asociate unui astfel de proiect, am considerat benefică pentru start-up prezenţa mea în acest program.
    În plus, simt nevoia unui mentor/coach cu experienţă în antreprenoriat şi aş fi deosebit de încântat dacă proiectul meu va prezenta interes pentru dumneavoastră în cadrul programului S4S, astfel încât să se contureze o posibilă colaborare şi în afara programului.

  10. Draga Adrian, iti raspund doar o singura data pentru ca nu vreau sa bat prea mult in offtopic (din nou). Ce am afirmat in primul comment nu avea legatura cu tine, probabil ca din dorinta sa scurtez cat mai mult commentul am omis sa spun ca am avut o discutie cu niste prieteni care au terminat o astfel de facultate si carora le-am recomandat programul ca sa-si completeze “cunostintele” dobandite. Nu aveam de unde sa stiu care era treaba cu tine, nu te cunosc, nu stiu ce facultate ai facut, nu stiu unde lucrezi…pe scurt dispun de prea putine informatii ca sa ma leg de viata ta 😛 . Nu pot decat sa-ti dau un sfat: daca vrei cu adevarat sa participi la acest program sau mai bine zis, daca vrei sa faci ceva cu adevarat atunci se gasesc posibilitati. Am chiar un exemplu real (spre usurarea tuturor nu e din RO persoana respectiva): o persoana care isi dorea de foarte mult timp sa porneasca un proiect x, nu era necesar sa dispuna de o suma colosala pentru start-up ci sa pompeze sume modice pe parcursul dezvoltari. Nu avea posibilitatea sa plateasca din salariul lui acele sume asa ca si-a mai luat o slujba. Muncea de dimineata pana seara la 22:00 si 3 wekenduri pe luna. Inca odata iti spun ca nu iti cunosc programul si nu iti zic sa faci asa, poate ca asa lucrezi si tu, n-am de unde sa stiu.
    Cat despre pretul benzinei sau a mancarii, din pacate factori care influenteaza acest aspect tin foarte putin de omul de rand. La petrol spre exemplu, exista un pret regional pe baril: in SUA este de 89$ (a scazut cerere) iar in europa pretul este 115$ (si in Europa a scazut cererea) dar SUA se aprovizioneaza cu petrol din Iraq, Kuwait, Emirate; iar Europa se aprovizioneaza de la statele aflate in pline revolutii acum. In mod normal pretul benzinei ar fi trebuit sa scada dar datorita faptului ca UE a impus un embargou Siriei noi nu mai putem sa ne scoatem petrolul din aceasta tara (asta inseamna ca si oferta a scazut iar asta e situatia generala la toate statele UE). Tot ce tine de alimente de baza, carbuni, metale, gaze etc exista un pret international la care au loc modificarile locale (starea stocurilor, subventii, accize, taxe, impozite, etc). De obicei produsele rezultate in urma unui proces de fabricare sau serviciile au preturile mai flexibile si pot fi modificate in functie de schimbarile nivelului de trai al publicului tinta. Asa cum este cazul si cu acest program, in Marea Britanie programul este de 5000 de euro iar in Romania este subventionat pana la 1500 de euro 😉 . Imi cer scuze pentru lungimea commentului si promit ca fac cinste cu un pahar de Chivas Regal pentru fiecare roman care il postez 😀 .

  11. Tinand cont ca nu sunt nici din Bucuresti, Cluj sau Timisoara – este in plan introducerea acestui program si pentru Iasi?

    Este obligatorie prezenta intr-unul din cele 3 orase pentru a putea participa activ la acest training?

  12. Post
    Author

    Da, evident ca trebuie sa participi la cursuri intr-unul dintre orasele in care se desfasoara programul. In 2012, cu siguranta programul va fi disponibil in Bucuresti, Cluj si Timisoara, deci poti alege orasul cel mai apropiat de domiciliul tau, astfel incat logistica sa fie cat mai simpla. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *