VentureConnect, intre Cluj si Timisoara

2011-10-17 20:03:08
|
Marius Ghenea - VentureConnect, intre Cluj si Timisoara

Dupa primul eveniment regional VentureConnect de saptamana trecuta de la Cluj, ajungem cu VentureConnect la Timisoara miercuri, pe 19 octombrie. Ca si la Cluj, din juriu va face parte din nou si Doug Richard, colegul meu “dragon” de la Schoolforstartups. Doug va face si la Timisoara, ca si la Cluj, sunt convins, o analiza transanta a proiectelor prezentate (sunt deja inscrise 8 proiecte), in traditionalul stil anglo-saxon, mult mai deschis si mai direct decat cel tipic pentru Europa continentala, dar care cred ca poate ajuta mai mult antreprenorii cu proiecte in faza initiala de dezvoltare, oricum mai mult decat o bataie cordiala pe umar. Inscrierile pentru pitch-uri de proiecte sunt probabil deja inchise la aceasta ora, dar va puteti in continuare inregistra ca si participanti, aici. Ne vedem miercuri la Timisoara!

Comments 2

  1. Buna ziua,

    Nu era rau daca ne anuntati mai din timp despre acest eveniment, dar este bine si acum. Eu personal voi incerca sa fiu prezent, intre doua cursuri desigur…
    Succes!
    Alex

  2. Buna ziua,

    Am participat azi la sesiunea din Timisoara a Venture Connect. Am diseminat evenimentul si in randul studentilor si al masteranzilor economisti. Au fost prezenti ceea ce ma bucura. Sper ca au realizat ca daca au idei bune, antreprenorii vin in sprijinul lor. ma asteptam insa, desi nu cred ca era obiectivul acestei sesiuni, sa vad si implicatii strategice att ale temelor cat si ale antreprenoriatului. cei de la Cluster 2 Success care au prezentat ecosistemul antreprenorial din Timisoara (sau din zona de Vest) puteau face o analiza si din punct de vedere strategic al antreprenoriatului, nu doar o scurta si foarte succinta prezentare a proiectelor lor. Cred ca la aceste intalniri, mai ales cei care defienesc sau stabilesc trenduri in aceste sectoare de afaceri sa vina sa prezinte viziunea strategica si locul antreprenoriatului si mai ales al proiectelor / start- up-urilor (sau a viitoarelor proiecte) prezentate in acest context regional sau de ce nu chiar national. Cred ca prin stabilirea unui context strategic, dar mai ales difuzarea lui potentialilor candidati, proiectele pe care le-ar pueta realiza acestia ar fi mult mai viabile in contextul dezvoltarii regionale. Prezentarea acestei viziuni comune ar fi foarte utila, din mai multe puncte de vedere. Desigur ca acest ecosistem antrepernorial in care sa fie implicate o multitudine de organizatii si institutii dar si antreprenori e un proces de durata, dar necesar.
    Oricum, a fost interesant si util, mai ales pentru studentii si masteranzii interesati.
    Toate cele bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *