La Multi Ani, PC Garage!

2009-10-06 18:27:18
|
Marius Ghenea - La Multi Ani, PC Garage!

Am vrut sa scriu un post cu privire la consolidarea recenta dintre PCfun.ro si PCGarage.ro dar, in agitatia momentului, nu am reusit inca sa fac acest lucru. Azi am inca un motiv excelent, deoarece logo_header1.gifPC Garage aniverseaza 4 ani. Nu e o varsta foarte mare, e varsta la care l-am pus prima data pe baietelul meu pe bicicleta. Totusi, pentru un magazin online din Romania, 4 ani este o varsta destul de inaintata, e varsta la care aproape orice asemenea magazin online a demonstrat deja ca este un jucator constant si de luat in considerare pe aceasta piata. Si asta pentru ca, daca am putea sa ne intoarcem cu gandul patru ani in urma, am constata ca eram atunci intr-o piata de e-commerce in care marea majoritate a jucatorilor importanti de acum fie nu existau, fie erau doar in stadiul de proiect beta sau abia incepusera sa existe (cu o singura exceptie notabila, eMAG). Era anul 2005, luna octombrie, ziua 6. De atunci, in patru ani, PC Garage a ajuns sa fie unul dintre primele magazine online din Romania, considerand vanzarile si traficul site-ului, ca si recunoasterea sa de piata, mai ales pe segmentul specialistilor IT, al gamer-ilor, al celor pasionati de tehnologia calculatoarelor. Un cuvant de apreciere aici este necesar pentru antreprenorul care a construit afacerea, Gabriel Vasile si echipa de la PC Garage. Ce urmeaza? Cred ca vestile sunt foarte bune, in general, pentru PC Garage: pe langa toate lucrurile excelente pe care aceasta echipa le-a realizat deja, in noua formula consolidata vor aparea investitii suplimentare, o structura de business mai eficienta, economii de scara realizate in general intr-o consolidare orizontala de acest gen. Primele semnale importante sunt deja vizibile: ofertele speciale cu ocazia aniversarii PC Garage, de care multi utilizatori au inceput deja sa beneficieze chiar din ziua aniversara, dar si oferta speciala de livrare gratuita pentru toti clientii PC Garage, care este un alt fel de a spune “multumesc” acestor clienti si, in fond, membri importanti ai unei comunitati pe care o tine impreuna pasiunea pentru IT. Pasiune care, daca stam sa ne gandim bine, este cea care ne face pe multi dintre noi sa stam si azi in acest business, chiar si cei “mai in varsta”, acum trecuti de 40 ani (sau “de 10 ori 4 ani”), care am inceput sa asamblam calculatoare acum aproape 20 ani, in caminul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, chiar in perioada aceea de prabusire a regimului comunist de la sfarsitul anilor ’80, o perioada de trecere de la comunism la capitalism si de la Spectrum la XT si la AT. Dar despre asta, intr-un material viitor…

Comments 12

  1. Hello,

    Sunt fan PcFun si PcGarage, prefer sa cumpar de la PcFun dar am apreciat mereu tehnicitatea si utilitatea site-ului PcGarage.
    Felicitari pentru achizitie si spor la vanzari!

  2. Post
    Author

    Pentru Claudiu: point taken, intentionez ca de acum sa revin mult mai activ pe blog cu diverse comentarii, nu doar despre achizitiile si tranzactiile realizate…

    Pentru Serban: multumesc mult pentru aprecieri, sper ca in noua formula sa le imbunatatim in continuare pe ambele!

  3. La multi ani PC Garage si din partea mea! Cu toate ca pana in prezent am cumparat doar de la PC Fun si de la concurenta eMAG.

    Ma tot intrebam in ultima vreme de ce Marius Ghenea nu scrie pe blog si nu prea are prezente publice si luari de pozitie cu privire la diverse subiecte de actualitate. Si mi-am raspuns singur: “Tace si face!”. Cel putin asta este perceptia mea plecand de la continutul putinelor articole de pe blogul tau din ultima vreme. Mi se pare ca esti foarte concentrat asupra oportunitatilor si riscurilor actuale si te intereseaza mai putin discutiile in contradictoriu.

    Sper ca la un moment dat vei avea ragazul sa ne impartasesti si alte experiente din ultimele luni. Pana atunci, spor la treaba!

  4. Felicitari!
    -Pentru sfaturile de iesire din criza date lui Basescu;
    -Pentru “duelul” din CAPITAL;
    -Pentru mentinerea in TOP 500.

  5. Achizitie intr-un moment oportun.
    Nici nu ma astept de la dl Ghenea la altfel de tranzactii. Desi nu sunt client PC Garage, astept cu interes, prin ochii unuia posibil, imbunatatirea ofertei de pret precum si o reimprospatare a imaginii.

    Ma aliniez comentariilor mai sus-postate si va felicit pentru seriozitatea cu care tratati atat business-ul cat si oamenii din jurul lui.

    Sa fie intr-un ceas bun!

  6. D-le Ghenea, vreau sa va felicit pentru achizitie si sa va intreb daca Pc Fun si Pc Garage, vor functiona separat sau ve-ti realiza o fuziune?
    Va doresc sa aveti vanzri peste asteptari!

  7. Post
    Author

    Pentru Ciprian: sigur, magazinele online vor continua sa functioneze separata pe piata, deoarece fiecare are strategia, specializarea si clientii sai. Multumesc pentru urari!

  8. Pingback: Mădălin Durcă » Arhive » Fit Distribution a preluat PC garage

  9. Da, afacerile online dezvoltate de Marius Ghenea merita toate felicitarile si char face toti banii, cum se spune 🙂 !

    -Pe cand credeti, d-le Ghenea, ca se vor vinde online tractoare in Romania ? Posibil ca diferite accesorii ( piese de schimb, de exemplu) sa fie mai uosr de comercializat? Imi amintesc ca, intr-un interviu dat in urma cu 1 an, sustineati faptul ca, peste 5 ani, in Romania o sa se comercializeze masini pe internet? Va mentineti punctul de vedere?
    Multumesc !

  10. Post
    Author

    Pentru Cosmin: Multumesc pentru aprecieri! Da, cred in continuare ca in viitor nu vor exista produse care sa nu poata fi comercializate si pe Internet. Deja multe dintre tabu-urile legate de produse la care e nevoie de prezenta fizica, au fost depasite (de exemplu imbracaminte sau incaltaminte)…
    Marius Ghenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *