Pierderea virginitatii, de Sir Richard Branson

2008-01-28 15:40:28
|
Marius Ghenea - Pierderea virginitatii, de Sir Richard Branson

Pierderea virginitatii , de Sir Richard BransonO carte definitorie pentru curajul si nebunia care ii defineste pe antreprenorii adevarati: unii reusesc sa aiba un succes extraordinar, asa cum a fost cazul lui Branson cu al sau Virgin, altii poate la fel de buni, esueaza lamentabil, pentru ca viata unui asemenea antreprenor este intotdeauna “on the edge”, pe marginea fina dintre succes si dezastru. Branson a luat literalmente viata “in balon” (ba chiar ne povesteste in aceasta carte autobiografica despre cele cateva ocazii cand era sa-si piarda viata in balon!), a cochetat cu falimentul de mai multe ori, a proiectat compania aeriana in Caraibe pe un aeroport izolat atunci cand avionul cu care trebuia sa zboare a fost anulat (dar, ca orice antreprenor valoros, nu doar a rezolvat problema, dar a si organizat un charter ad-hoc vanzand bilete celorlalti ghinionisti, astfel ca a iesit in castig), apoi a decolat in zborul de debut al Virgin Airlines cu un motor in flacari. Dar toate aceste aventuri si provocari pot fi considerate “fun” pentru un om de afaceri, asa cum cred ca multe dintre proiectele mele de business (evident, pastrand proportiile, la o scara mult mai mica decat cea a lui Sir Branson) au fost si sunt FUN, pentru ca altfel nu m-ar fi atras sa le concep, coordonez, construiesc sau conduc. Chiar acum avem un proiect extrem de FUN, numit PCfun, din care anumite parti nu sunt inca vizibile, dar vor deveni in curand. Stay tuned!

Comments 6

  1. Ce editura a publicat aceasta carte? Nu o gasesc la nici o librarie.
    Multumesc.

  2. Tocmai am terminat-o de citit. Pierderea Virginitatii este absolut grozava. Nu agreez in mod deosebit biografiile dar clar merita citita. Macar pentru fun. Branson rules!

  3. Am citit cartea si este extraordinara. Am preluat deja unele idei care le pun in aplicare. Ramane ca munca depusa, impreuna cu echipa, sa dea rezultatele previzionate.
    Cu totii avem de invatat atunci cand vrei intr-adevar sa realizezi ceva.

  4. Buna ziua,
    V-as ramane indatorat daca m-ati putea ajuta sa cumpar aceasta carte, nu se mai gaseste pe nicaieri..

    Cu stima,
    Iulian

  5. Buna ziua,
    V-as ramane indatorata daca mi-ati putea spune unde pot gasi aceasta carte , nu se mai gaseste pe nicaieri..si mi as dori sa o achizitionez.

    Multumesc anticipat,

    Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *