ARMO, Asociatia Romana a Magazinelor Online

2010-08-16 13:40:34
|
Marius Ghenea - ARMO, Asociatia Romana a Magazinelor Online

Azi anuntam infiintarea ARMO, Asociatia Romana a Magazinelor Online. Din punctul meu de vedere, acesta este un moment important pentru profesionalizarea si dezvoltarea comertului online in Romania, deoarece pe de
o parte o astfel de Asociatie va reprezenta si sustine mai bine interesele comune ale magazinelor online din Romania, iar pe de alta parte, poate fi un arbitru eficient in ceea ce priveste asigurarea unor standarde cat mai inalte, corespunzatoare normelor europene, in ceea ce priveste comertul online din Romania, asigurarea satisfactiei clientilor si oferirea unui plus de incredere pentru consumatori in ceea ce priveste achizitia de produse de la magazinele online care respecta aceste norme. Un Cod de Bune Practici pentru Comertul Online din Romania a fost deja elaborat si el va fi promovat ca si standard in aceasta industrie. Alegerea mea ca si Presedinte al Asociatiei Romane a Magazinelor Online este o mare onoare, dar in acelasi timp este si o responsabilitate importanta, tinand cont de obiectivele ambitioase pe care ni le propunem. Mai multe informatii pe site-ul ARMO, www.armo.ro

Comments 11

  1. Super! Sper ca sa fie cat mai multe magazine online care sa adere la ‘Codul de Bune Practici’. Felicitari!

  2. Buna ziua!

    Am citit codul de bune practici si cred ca ar mai trebui adaugata urmatoarea regula elementara: magazinele online nu trebuie sa fie recunoscute drept spam-eri.
    Am mai observat ca fiecare magazin online trebuie sa detina un sistem de primire a reclamatiilor si sesizarilor clientilor. Atunci poate ca si armo.ro ar trebui sa aiba ceva asemanator (membrii pot fi reclamati, nu?).
    Aceasta asociatie este o idee foarte buna, dar cum e sustinuta? Membrii A.R.M.O. trebuie sa plateasca o taxa?

    Cu respect,
    Daniel Ionita

  3. Post
    Author

    Da, membri platesc o cotizatie anuala, ca in orice asemenea Asociatie. Multumesc si pentru ideea legata de spam, care este foarte corecta. Avem un sistem de primire feedback in site-ul ARMO, desi ca la orice inceput, mai pot aparea si probleme

    Marius Ghenea.

  4. Pingback: Asociatia Romana a Magazinelor Online va stabili standardele pietei locale de comert online | refresh.ro

  5. Buna ziua. Asociatia este o idee buna, insa am cateva intrebari a caror raspunsuri ar trebui de fapt sa stea la baza acestei asociatii si a bunelor practici sustinute de catre ea.

    1. In cazul in care exista dovezi clare si scrise ca unul dintre membri a defaimat in mod intentionat unul dintre competitori, va fi acesta scos din Asociatie si defaimat ca atare?

    2. Cum este posibil ca printre membrii fondatori sa se afle site-uri cu o securitate precara si care expun datele personale si financiare ale clientilor fara a se asigura, inainte de livrare prompta, formular de reclamatii, preturi finale afisate, ca datele clientilor nu sunt expuse furtului sau abuzului? Dovezi clare pot fi furnizate la cerere.

    De asemenea, consider ca acest Cod al bunelor practici ar trebui sa fie mult mai cuprinzator si cu adevarat profesionist intocmit. Trecand cu vederea literele mancate si greselile gramaticale, acesta ar trebui sa contina nu doar lucrurile elementare pe care bunul simt le dicteaza automat, ci si alte situatii pe care jucatorii importanti din piata ar trebui sa le cunoasca prin prisma experientei concluzive. Daca acest cod va contine doar aceste idei de livrare prompta, pret final afisat etc. de ce a mai fost infiintata asociatia? Nu exista deja ANPC sau ANEC? Este aceasta asociatie doar o miscare de marketing? Este oare doar o miscare de a promova prieteni intre prieteni, mici amicitii de interes? In plus, nu stiu de ce se comunica faptul ca doar magazinele online importante au devenit membri fondatori, daca foarte multi se hranesc doar din google adwords, si nu sunt altfel de sine statatori?

    Multumesc anticipat pentru un raspuns edificator.

  6. Post
    Author

    Sherbanica,

    Multumesc pentru aprecieri, multumesc si pentru intrebari. Nu am inteles prima intrebare, iar cu privire la a doua, daca ai informatii specifice, trebuie sa le trimiti te rog pe site-ul ARMO (exista acolo un formular), nu la mine pe blog, pentru ca nu le voi posta pe blog, atat timp cat nu sunt verificate. Altfel, oricine ar putea sa calomnieze membri ai ARMO, ceea ce nu pot accepta. Cu privire la ortografie si gramatica, am revazut personal textul si erau doua litere gresite intr-un text de cateva pagini, asa ca nu vad o mare problema aici. Cu privire la lucrurile pe care bunul simt le dicteaza automat, imi permit sa te contrazic: sunt foarte multe lucruri care par de bun simt dar pe care consumatorii nu le cunosc, de asemenea pe care unele magazine online nu le ofera. Cu privire la obiectivele Asociatiei, asa cum poti vedea si pe site-ul nostru, ele sunt diverse, nu se limiteaza doar la Codul de Bune Practici, asa ca nu vad vreo legatura cu ANPC (iar ANEC, din pacate, nu a reusit sa fie dezvoltat astfel incat sa devina o Asociatie reprezentativa pentru comertul online romanesc).

    Marius Ghenea.

  7. Pingback: ARMO « Blog OKTAL - magazin online

  8. Sincer as fi tentat sa ma inscriu in aceasta asociatie dar mi se pare prea mare cotizatia. 1000 ron este prea mult avand in vedere ca nu primesc mare lucru in schimbul cotizatiei. Apreciez si eu infiintarea acestei asociatii dar astept sa se mai reduca cotizatia pentru a ma inscrie.
    PS: te urmaresc la “Arena Leilor” de cate ori am ocazia, bafta si scuces.

    Robert

  9. Post
    Author

    Este o pozitie pe care o respect, insa o taxa de membru este specifica oricarei astfel de asociatii si ea a fost decisa in mod statutar de membrii fondatori. Multumesc pentru aprecieri!

  10. Munca, curaj, incredere, respect, etc = Foare bun om de afaceri.
    Usor, usor multi deprind tainele antreprenoriatului si ajung oamenii de afaceri.
    Dar cei care nu deprind aceste taine sau nu doresc sa stie asa ceva, cu ei ce se intampla???
    Eu sunt de la cea mai joasa ramura a societati, tot ce vreau este sa lucrez si sa am o viata normala.
    Voi, cei de sus, ce solutii aveti pentru noi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *