Business Mentoring Program

2010-09-02 23:00:22
|
Marius Ghenea - Business Mentoring Program

Business Mentoring Program este un program intensiv de mentorat în afaceri dedicat antreprenorilor consacrați. Programul este dezvoltat la iniţiativa Fundaţiei Post-Privatizare cu sprijinul Entrepreneurship Ventures
Ltd. (SUA) si ma bucur sa pot oferi un loc gratuit in acest program, unui cititor al blog-ului meu, in cooperare cu Fundatia Post Privatizare. Pentru cei care doresc sa castige acest loc gratuit, retineti ca trebuie sa fiti antreprenori si sa aveti propria voastra afacere (companie) activa, si sa postati un comentariu la acest articol de pe blog cu privire la dorinta voastra de participare, iar unul dintre voi va fi ales pentru program.
Prin intermediul Business Mentoring Program, oamenii de afaceri români vor beneficia de experienţa unor mentori de top de la MIT Center for Entrepreneurship. Kenneth Morse, Laura Morse sau Bill Aulet au ajutat antreprenori şi afaceri din întreaga lume să atingă cel mai înalt nivel de pregătire și dezvoltare. Acest program de mentorat, gândit ca un ciclu complet de educație antreprenorială la nivel de MBA, este structurat în cinci sesiuni intensive de cursuri desfăşurate pe o perioadă de nouă luni.

Calendar ediţia 2010-2011:

Strategii de vânzări globale 11-12 octombrie 2010

Marketingul produsului antreprenorial 10-11 ianuarie 2011

Crearea valorii acţionariale prin excelenţă operaţională martie 2011

Leadership antreprenorial aprilie 2011

Finanţare pentru dezvoltare iunie 2011

Business Mentoring Program va ajuta antreprenorii şi managerii cu experienţă să-şi perfecţioneze competenţele pentru a conduce companiile lor către excelență. Mai multe detalii la http://www.businessmentoring.ro/

Comments 43

  1. Salut Marius,
    Intrunesc conditiile cerute si doresc sa particip la Business Mentoring Program. As putea sa fiu primul sau cel din urma selectat pentru acest unic loc 🙂

    In alta ordine de idei, am participat la sesiunea MBA Open Class pe care ai sustinut-o la Maastricht School of Management Romania, pe 2 septembrie. Sesiunea a fost bine organizata. Materialul pe care l-ai prezentat mi-a rafinat unele cunostinte mai vechi, insa mi-a si adus informatii noi. Imi este util ceea ce expui si incerc sa capitalizez informatiile. De asta as vrea sa particip si la Business Mentoring Program.

    Multumesc.
    Luigi

  2. Post
    Author

    Luigi,

    Multumesc pentru aprecieri, te-am notat deja ca si primul candidat pentru Business Mentoring Program, ramane de vazut cine va castiga pentru ca asteptam si alte solicitari, dar oricum tu ai venit cu niste argumente serioase, asa ca iti doresc succes!

    Marius Ghenea.

  3. Pingback: Tweets that mention » Business Mentoring Program -- Topsy.com

  4. Buna ziua,

    Ma incadrez si as vrea sa particip !

    Si eu am fost aseara la sesiunea MBA Open Class pe care ati sustinut-o la Maastricht School of Management Romania.

    Prezentarea a fost o reala placere si ocazie de a-mi structura mult mai bine informatiile pe care le aveam in acest domeniu. Mi s-a mai confirmat regula ca pentru cei care vor si fac antreprenoriat de succes este necesar o perfectionare continua .

    Multumesc inca o data pentru prezentarea constructiva si imi doresc sa particip si la Business Mentoring Program!

    Cu ganduri bune,
    Daniel

  5. Post
    Author
  6. Eu am inceput viata antreprenoriala acum 4 ani, exclusiv pe piata romaneasca. De atunci am inceput sa studiez cum se face antreprenoriatul in afara si sa-mi dau seama ca, in multe privinte, suntem inca la gradinita in ale business-ului, daca este sa ne comparam cu americanii (oricat ne-ar placea noua sa ne laudam cu olimpicii nostri si cultura generala pe care se presupune ca am avea-o).

    E fascinant sa urmaresc (online, pentru moment :P) prezentarile de la Stanford Technology Ventures Program unde vin sa vorbeasca Guy Kawasaki, Larry Page (Google), Steve Ballmer (MS), Eric Ries si Steve Blank (cei care au pus bazele conceptului de Lean Startup), Tina Seeling (are niste prezentari foarte interesate despre creativitate si inovatie) s.a.

    Asa ca, daca nu pot inca sa vin in contact cu profesorii de la Stanford, m-as multumi si cu unii de la MIT 😉

  7. Post
    Author
  8. Multumesc pentru oportunitate, in calitate de “urmaritor” al tau. Imi doresc sa particip la program.

    Nu am inteles daca vei alege random castigatorul, sau in baza a cat de remarkable suntem, in urma comentariului.

    Indeplinesc conditiile dpdvdr al companiei active.

    Iar ca opinie de antreprenor, spun un lucru recent, de dat in lucru la pcfun.

    Comanda 803946, din 2sept, dupa ce-am platit cu visa-ul si-am iesit din pagina romcard-ului, pe pcfun mi-a dat un 404 not found. Comanda a fost lansata, banii incasati, insa produsul a ramas in cos, ca si cum comanda nu a fost efectuata (l-am sters eu ulterior).

    Hai s-am noroc! 🙂

  9. Salut Marius,

    Ma numesc Daniel Deaconu, am 23 de ani si sunt din Constanta. Inca nu ne-am cunoscut personal, dar am comunicat in cateva randuri pana acum prin e-mail.

    Am vazut ca una dintre conditiile esentiale pentru a fi selectat este aceea de a avea propria ta companie care sa fie activa. Prin urmare as dori sa fac cunoscute pe scurt cateva detalii despre afacerea mea.

    Am o firma de curatenie. In momentul de fata lucram preponderent cu persoanele juridice, insa nu neglijam nici solicitarile venite din partea persoanelor fizice. Afacerea cunoaste o crestere constanta si lucrul care ma bucura cel mai mult este faptul ca aceasta crestere este naturala. Am pornit de la un bulgare foarte mic, dar care s-a rostogolit permanent si acum incepe sa devina din ce in ce mai mare.

    Am reusit sa semnez contracte pe termen lung cu companii puternice la nivel local, reusind astfel sa creez o sursa constanta de venit. Pe langa aceste contracte pe termen lung preluam frecvent comenzi pentru curatenie generala si dupa constructor in cladiri de apartamente, hoteluri, showroom-uri, depozite si hale industriale, acestea reprezentand o alta sursa foarte importanta de venit.

    In momentul de fata compania are 5 angajati permanenti, si pana la finalul anului probabil ca vor fi 8. Intentia mea este ca, incepand din 2011, sa incep si extinderea afacerii la nivel national, urmatorul punct de lucru urmand a fi deschis in Bucuresti.

    In acest moment incep sa se vada roadele muncii depuse in ultimul an si jumatate si simt ca afacerea este pe punctul de a exploda. Tocmai de aceea imi doresc foarte mult sa fiu selectat pentru acest program, deoarece simt ca este momentul sa trec la un nivel superior de pregatire in ceea ce priveste arii precum vanzari, marketing sau dezvoltarea abilitatilor de lider. De asemenea, stiu ca am nevoie de o strategie cat mai solida pentru a putea finanta dezvoltarea afacerii la nivel national.

    As dori sa mentionez de asemenea ca in acest moment particip la alte 2 programe care se desfasoara in Bucuresti si care se adreseaza antreprenorilor: Clubul Tineri Antreprenori, organizat de JCI Bucuresti si Programul Start&Grow, un proiect al echipei Startups.ro

    Initiativa ta este laudabila si sper sa fiu eu cel care va beneficia de aceasta oportunitate.

    Cu stima,
    Daniel Deaconu

  10. Post
    Author
  11. Post
    Author

    Catalin,

    Stiu ca am mai comunicat pe Internet, am notat mesajul tau. Cu privire la orice probleme de genul celor precizate de tine, rog contacteaza Dir. Gen. FIT Distribution, colegul meu Traian Cristea, la adresa e-mail traian.cristea@fit.com.ro

    Marius Ghenea.

  12. Salut,

    Nu cred ca respect cerintele acestui concurs – nu sunt antreprenor 100%, nu am propriul business – dar imi place foarte mult sa investesc si am actiuni in diverse companii. Sunt un adept al value investing-ului si il admir foarte mult pe Warren Buffett. Asa cum zicea si el: sunt un investitor mai bun pentru ca sunt businessman si un businessman mai bun pentru ca sunt investitor.
    Consider ca mai am multe de invatat si o astfel de oportunitate ma va ajuta, pe termen lung, sa inteleg mai bine cum functioneaza o afacere de succes si sa iau decizii mai profitabile ca investitor.

    Multumesc,
    Alex.

  13. Post
    Author

    Alex,

    Multumesc si eu pentru mesaj, intr-adevar este un program care poate valora foarte mult pentru un antreprenor.

    Marius Ghenea.

  14. Salut Marius,

    Te urmaresc de mult timp cu mare placere. Esti printre putinii antreprenori de succes care incearca sa transmita mesaje si indrumari tinerilor antreprenori. Te admir pentru ca ai aceasta calitate pe care vrei sa o impartasesti.

    Eu sunt un antreprenor mic cu planuri mari si imi place sa cred ca sunt unul care incearca sa fie din ce in ce mai bun si la randul meu sa ajung sa transmit si eu mai departe un altfel de mod de a face bussiness. Mai profesionist, mai relaxat, mai optimist…. Cu alte cuvinte incerc sa devin un exemplu pentru oamenii din echipa mea si colaboratori.

    Sa devii un antreprenor este o adevarata experienta atractiva la inceput, dar care presupune in afara de munca, pricepere, talent, un spirit de luptator si o putere de a infrunta toate problemele si adversitatile intalnite pe drum.

    Consider ca am reusit pentru ca am avut o atitudine pozitiva tot timpul, chiar daca nu a mers de la inceput, am pus pasiunea inaintea castigurilor financiare si cel mai important am continuat sa ma pregatesc profesional in permanenta.

    Imi doresc sa particip la programul Business Mentoring Program pentru ca sunt in perioada in care am inca multe de invatat si oferit.

    cele bune tuturor.

  15. Post
    Author

    Nicolae,

    Multumesc pentru aprecieri si pentru interesul de a participa la acest program de mentoring. In caz ca nu am precizat deja acest lucru, programul in sine are un cost deloc de neglijat, de 250 euro pe modul (sau 1000 euro pentru toate 5 modulele, cu discount), deci un wild-card gratuit pentru acest program are si o valoare materiala destul de importanta. In plus, dintre participantii la programul din Romania, unul se va califica pentru a participa gratuit la programul de Entrepreneurship Development Program de la MIT Boston, program care costa 8800 dolari pentru o saptamana!

    Succes,
    Marius Ghenea.

  16. Mi se pare o oportunitate excelenta, ma incadrez in cerinte si as dori sa particip 🙂
    Asa cum am discutat si la intalnirea de la Webclub-ul pe tema E-commerce, incerc permanent sa optimizez modelul de business Zumzi.ro .
    Te urmaresc cu placere si consider ca am de invatat de la fiecare post pe care il citesc.

    Multumesc si succes tuturor.

  17. Post
    Author
  18. Hello Marius

    Doresc sa ma inscriu in baza de date pentru wild-card. Sunt interesat sa particip in masura in care nu este prea tarziu…

  19. Post
    Author
  20. Buna Marius,
    Iti scriu pentru ca indeplinesc conditiile de a avea propria-mi firma activa – firma de organizari evenimente si pentru ca sunt de acord ca un training continuu poate face dintrun leader innascut un antreprenor remarcabil.
    Am avut placerea sa iau parte la o prezentare de-a ta prin intermediul seminarului “Bucuria de a fi propriul tau stapan” de la Fcultatea de Drept, seminar aflat sub egida Dan Voiculescu in februarie anul acesta, cand ti-am si adresat cateva intrebari ulterior.
    Esti un exemplu care trebuie sa fie urmat, iar initiativele tale sunt laudabile.
    Multumim de oportunitatea data.
    Bafta tuturor!
    Multumesc,
    Ana-Maria Apostol

  21. Post
    Author
  22. Buna Marius,

    Am citit cu interes pe blogul tau, despre acest program intensiv de mentorat in afaceri. Sunt convins ca aceste sesiuni interactive si studii de caz ar putea sa imi completeze si actualizeze cunostintele dobandite in cadrul Diplomei Profesionale in Management-The Open University Business School, Codecs.

    Activitatea mea antreprenoriala a inceput acum aproximativ 10 ani in IT. In prezent sunt asociat in cadrul unei firme care dezvolta produse educationale destinate sectorului e-learning, atat pentru institutii de invatamant cat si pentru mediul de afaceri.

    Cateva din motivele pentru care imi doresc sa particip la acest program sunt:
    -sa ma asigur ca afacerea este construita in mod sustenabil si sa o dezvolt in continuare impreuna cu asociatii mei
    -sa dezvoltam o gama de produse de foarte buna calitate, vandabile pe piata externa
    -o retea de contacte care sa ne ajute ulterior la dezvoltarea afacerii

    Ar mai fi de mentionat ca desi nu vorbesc fluent limba engleza, din lipsa de exercitiu, sunt convins ca ma pot descurca. In plus, inclusiv din acest punct de vedere, participarea la aceste sesiuni ar putea reprezenta o dezvoltare personala, benefica pentru firma.

    Iti multumesc,

    Roberto

  23. Post
    Author
  24. Wow. Imi place foarte tare ideea concursului si mai ales premiul.

    Pentru mine participarea la aceste conferinte este importanta deoarece de curand mi-am lansat primul startup in IT, o comunitate pentru miri/mirese/nasi/furnizorii de servicii de nunta: http://www.nuntideflori.ro . Eu sunt programator web din 2000, si de un an de zile am propriul meu business in web design. Partea la care excelez este cea de programare, astfel incat consider important sa invat cat mai multe lucruri si despre celelalte parti pentru a putea face proiectele la care lucrez sa aiba succes.

    Multumesc,

    George

  25. Salut Marius,
    Te admir foarte mult ,si mi-ar place sa am pe cineva alaturi (tata,frate,prieten)ca si tine care sa ma indrume si sa ma sustina in intreprinderile mele.Felicitari pentru calitatile de antreprenor , sunt sigur ca pot sa invat foarte multe urmarindu-te si ascultand sfaturile tale.De abia astept acel moment in care iti voi strange mana,si nu doar ca o cunostinta ,prieten ci ca un partener de afaceri.Este o afirmatie indrazneata,dar am incredere ca acolo undeva ,in interiorul meu exista forta si energia de a realiza lucruri extraordinare impreuna.
    Eu am 26 de ani si de la varsta de 17 ani “plantez seminte” pentru a fii un bun manager,pentru a dezvolta afaceri prospere si a fi un investitor de succes.Pana la varsta de 23 m-am ocupat cat de mult am putut pentru dezvoltarea mea personala citind carti motivationale ,carti de dezvoltare persoanala scrise de autori cu renume mondial precum(Brian Tracy,Napoleon Hill,Dale Carnagie ,Jim Collins,Robert Kiyosaki,Donald Trump si altii.Am participat la seminarii importante si am reusit sa ajung si la unul foatre important pentru mine,cum ar fii Emotional Fitness si Firewallking , prezentat de Roberto Re(“elevul” lui Anthony Robbins) in Italia pe perioada de 3 zile.
    Vazand ca administrez o afacere de aproximatv 3 ani,care are perspective foarte bune in viitorul apropiat , sunt dispus sa lupt ,sa fac sacrificii,si sa pun la bataie tot ce am pentru a ajunge o persoana de succes(si ma refer tot ce inseamna succes,personal ,emotional,sentimental,profesional, financiar.)
    Am ajuns aici si simt ca am nevoie de cineva care sa ma ajute sa extrag acele comori ascunse undeva in interiorul meu,si ma chinui de mult sa le gasesc si sa le folosesc singur ,dar nu reusesc.Sunt luni de zile de cand caut sa ajung sa particip la cursuri care sa ma ajute sa dezvolt mai mult abilitatile ,cunostintele si calitatile mele de manager ,de antreprenor si chiar de vorbitor motivational.Sunt constinet ca sunt multi alti tineri ca mine ,care nu-si cunosc inca directia ,dar si daca o cunosc nu au curajul sa o apuce intr-acolo,pentru ca le este frica de acel nemarginit necunoscut.Mi-as dori enorm de mult sa pot ii ajut pe acei oameni si sa le impartasesc cunostintele,experientele mele dificile care m-au facut mai puternic,mi-au intarit personalitatea ,si mi-au dezvoltat viziunea catre o lume frumoasa,prospera si plina de momente extraordinare.
    Dupa toate cele spuse ,pe scurt ,sunt sigur ca ma va ajuta enorm de mult acest program si imi va da motivatia de a face totul cu mai multa pasiune,entuziasm in ceea ce fac,dar si sa imi realizez,unul dintre vise ,acela de ai ajuta pe cei care sunt cum eram eu in urma cu 9 ani(si sunt sigur ca sunt foarte multi care ar fii incantati sa primeasca o mana de ajutor moral) .Sunt primul care are inca foarte multe de invatat,dar pentru asta am ajuns aici .Stiu ca iti va fii greu sa il alegi pe cel care va participa la acest programr,sunt sigur ca vei face aceasta alegere corect ,si oricine ar fii el ,ii doresc success.

    P.S. Am mai trimis un mesaj care nu a aparut,sper sa nu fie de doua ori

  26. Post
    Author
  27. Post
    Author
  28. Buna ziua,

    In primul rand, vreau sa va multumesc pentru oportunitatea pe care o oferiti unui cititor al acestui blog, prin acest program. Cu siguranta il va ajuta sa faca un pas mare inainte !

    Este de admirat atunci cand gasesti antreprenori de succes, care doresc sa ajute si pe alti antreprenori si sa le impartaseasca din invatamintele sale.

    Marius Ghenea, felicitari in acest sens, pentru toate activitatile in care sunteti implicat !

    Desi sunt la inceput in ceea ce priveste antreprenoriatul, in sensul ca, businessul pe care il vom demara si care momentan este in constructie va fi in domeniul comertului online, indraznesc sa postez un comentariu aici si acum. In plus, consider ca fiecare dintre noi suntem antreprenorii propriei vieti, atat din punct de vedere profesional cat si personal/familial.

    M-ar bucura foarte mult sa pot participa la un alt seminar de-al Dvs., avand in vedere ca mai de urcat in ceea ce priveste antreprenoriatul pana cand sa ma pot califica cu succes la programul vizat prin acest articol.

    Succes tuturor !

    Toate cele bune,
    Alina Silaghi

  29. Post
    Author
  30. Buna Marius,

    Eu nu am fost la sesiunea MBA Open Class si nici nu ti-am citit blogul pana acum, dar ma incadrez in cerinte si mi-ar placea sa particip 🙂

    Multumesc

  31. Post
    Author

    Alina,

    Multumesc, e in regula daca ai inceput acum sa citesti blog-ul, sper sa il gasesti interesant. Iar Open Class voi mai organiza si in viitor, il anunt pe blog 🙂

    Marius Ghenea.

  32. Post
    Author
  33. Salut Marius,

    Ca argumente pentru inscrierea in cursa:
    http://www.fxgo.org – proiect in curs de lansare, pe nisa piete de capital/forex managed accounts;
    http://www.lew.ro – publicitate, firma infiintata apr 2009, breakeven in prima luna;
    http://www.getion.ro – software, infiintata nov 2005, breakeven dupa 4 luni;

    Varianta de site finala FXGO va fi lansata in curand, iar ca proiect este fezabil pentru promovare in afara (deja discutii cu 2 clienti institutionali din UE).

    Multumesc,
    Stefan

  34. Post
    Author

    Pentru Richard si pentru toti ceilalti care si-au manifestat interesul pentru Business Mentoring Program:

    Richard, tu ai fost cel selectat pentru participarea gratuita la program, felicitari! Felicitari si tuturor celorlalti care au aplicat pentru program, aceasta arata ca sunteti cu adevarat interesati de dezvoltarea personala si va doresc succes!

    Voi trimite un e-mail separat cu detaliile de contact pentru ca Richard sa poata lua legatura cu organizatorii programului.

    Marius Ghenea.

  35. Buna ziua,
    Numele meu este Maria Judea, reprezint o firma de consultanta pe fonduri europene din Targu Mures.
    Am participat la conferinta si workshopul sustinut la Business days Targu Mures, mi s-a parut extrem, extrem extrem de interesant si util ce s-a intimplat acolo. Intrand azi pe blog, am aflat despre aceasta sansa oferita cititorilor blogului si sunt extrem de interesata sa particip la Business Mentoring Program.Consider ca aceste programe care vin in sprijinul dezvoltarii antreprenoriatului sunt mai utile decat orice facultate! (spun asta deoarece am doua licente…)

    De ce doresc sa particip la acest program? E simplu: pentru ca sunt un antreprenor-femeie in plina ascensiune si pentru ca domeniul de activitate in care activez – consultanta pe fonduri europene este unul de foarte mare actualitate. ACUM e momentul ca firmele sa afle despre sansa care li se ofera prin accesarea fondurilor europene. ACUM, in criza, este momentul sa intocmeasca proiecte si sa acceseze aceste fonduri, care altfel se vor pierde. ACUM este momentul ca antreprenorii din Mures sa cunoasca un nou posibil partener de afaceri, la care calitatea primeaza inainte de toate (am activat ca manager calitate la SC Azomures SA timp de 9 ani).
    Eu, din cate discutii am purtat pana acum cu cei interesati, am constatat ca, dupa 3 ani de cand se pot accesa fonduri, lumea inca nu stie ce sansa i se ofera, nu sunt suficient promovate, si cu precadere in mediul rural, care ar avea nevoia cea mai acuta de finantare.
    Din pacate abia acum am vazut ca a fost selectat ieri castigatorul, Richard, il felicit, dar oricum voi trimite acest mesaj pentru ca sper sa ma incriu in cursa pe viitor.
    Maria

  36. Buna seara,

    Cu scuzele de rigoare, dar nu ma po abtine sa nu va intreb ce anume v-a determinat sa il alegeti pe Richard castigator? Intr-adevar din comentariul sau reiese clar ca isi doreste mult lucrul acesta, dar modul in care se exprima si greselile de ortografie ( si nu de typing) pe mine m-au impresionat in mod neplacut. De altfel este singurul care a facut mai multe greseli de acest fel, dintre toti cei care s-au inscris.

    PS1: ca sa elimin orice dubiu: NU, eu nu m-am inscris la concurs, nu sunt antreprenor, dar in ultima vreme am citit diverse articole cu sau despre dvs, lucru care m-a facut sa va vizitez blogul.

  37. Post
    Author

    Nicoleta,

    Ceea ce am apreciat la Richard a fost modul cum si-a sustinut dorinta de a participa la acest program, faptul ca mi-a dat acele informatii atat despre activitatea lui antreprenoriala cat si despre interesul lui de dezvoltare personala care sunt doua ingrediente absolut necesare pentru o participare reusita la un program de mentoring de acest gen. Cu privire la ortografie, ai dreptate, sigur ca am observat aceasta problema, insa pot sa iti spun, dintr-o experienta lunga de lucru cu antreprenorii, ca nu corectitudinea gramaticala este cea care face diferenta intre antreprenorii valorosi sau de succes si ceilalti. I-am trimis un mesaj separat in care ii recomandam sa incerce sa imbunatateasca acest aspect, dar repet, el nu este critic din punctul meu de vedere, chiar daca si eu apreciez mult tinerii romani care inca scriu corect ortografic (din ce in ce mai putini, mi-e teama).

    Multumesc pentru comentariu si pentru aprecieri, sper sa revii pe blog, daca l-ai gasit interesant.
    Marius Ghenea

  38. Post
    Author

    Multumesc pentru comentariu, din pacate am indicat deja castigatorul, cu regret, dar e posibil ca astfel de programe sa mai apara si voi continua sa ofer asemenea oportunitati pentru anteprenori.

    Marius Ghenea.

  39. Pingback: Inca nu v-ati inscris la Business Mentoring Program? | Marius Sigheti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *