Am revenit pe Twitter

2011-01-17 14:41:51
|
Marius Ghenea - Am revenit pe Twitter

Discutia despre utilitatea Twitter este departe de a se fi incheiat. Cu siguranta, in momentul lansarii platformei, cei trei fondatori insisi nu aveau neaparat o idee foarte clara despre cum ar putea cu adevarat sa fie folosita, sau ce nevoie a utilizatorilor satisface. Si totusi, Twitter a capatat tractiune si din ce in ce mai multi utilizatori incearca sa il puna cu adevarat la treaba, lasand la o parte tonele de maculatura care circula pe Twitter, cu informatii triviale si nerelevante. Eu am evitat Twitter pana acum tocmai din cauza acestei ponderi foarte mari a informatiilor nerelevante in totalul global al tweet-urilor (40% “pointless babble”, valabil si in Romania). Acum, in 2011, mai ales in ceea ce priveste activitatea sociala legata de antreprenoriat, ma gandesc totusi ca nu ar fi rau sa transmit mesaje relevante pe aceste subiecte folosind nu doar blog-ul, ci si contul Twitter, asa ca, de ieri, am reinceput sa fiu activ (am deschis contul cu mai mult timp in urma, doar ca un test). In ceea ce priveste tractiunea Twitter, pare clar insa ca “o poza face cat o mie de cuvinte” (iar cele 140 caractere Twitter suna chiar meschin prin comparatie), deoarece, daca ne uitam la ultimul studiu pe piata romaneasca de social media (ianuarie 2011, conform Manafu), rezulta ca la fiecare cont de Twitter, exista vreo 60 conturi de Facebook, iar ecartul pare sa se mareasca, daca urmarim trendul din 2010 si inceputul lui 2011. Dar nu, pe Facebook inca nu ma gasiti, iar daca gasiti totusi conturi Marius Ghenea pe Facebook, pot fi coincidente de nume sau alte situatii, dar nu sunt eu!

Comments 10

  1. Pingback: Tweets that mention » Am revenit pe Twitter -- Topsy.com

  2. Buna, Marius,
    Am inteles din ce am citit despre tine ca esti o persoana ,norocoasa,ca ai muncit f.mult,ca ai avut si mici insuccese,dar ca nu te-ai dat batut ,ai mers mai departe ….si uite unde ai ajuns !Iti urez sa-ti traiasca famimia ta minunata, copilul tau de 2anisori si sa ai succes in continuare in tot ceea ce faci.

    Daca ai timp ,te rog,sa-mi raspunzi la acest email.

    CU DEOSEBITA CONSIDERATIE RODICA CIUTUREANU

  3. Post
    Author

    Multumesc pentru aprecieri! Copilul are acum 7 ani, poate ca a ramas o informatie dintr-un articol mai vechi, de acum cativa ani…
    Marius Ghenea.

  4. Salut,

    Vreau sa infintez o firma, intr-o statiune balneara din tara cu un potential turistic foarte mare, care sa aiba ca principala activitate promovarea zonei, si caut un asociat si investitor serios, cu potential financiar care sa nu vrea recuperarea imediata a investitiei.
    As dorii foarte mult sa va intereseze acest mic business.

  5. Post
    Author
  6. IMI cer scuze pentru greseala,vreau sa va spun ca urmaresc de cite ori pot emisiunea ARENA LEILOR,SI CITEODATA NE DISTRAM -EU SI SOTUL -pe seama celor care vin in arena,nepregatiti , cu proiecte scrise de altii, fara nici macar sa le citeasca inainte de a apare in fata voastra.Imi permit sa -ti marturisesc , ca m-a incurajat faptul ca mi-ai raspuns la mesaj , esti politicos, bine educat, chiar daca uneori poate nu meritam sa ne raspunzi.Doresc din suflet sa cititi si acest mesaj, pentru ca vreau sa aflati mai multe despre preocuparile mele in afara -CRATITEI-. In anul 2008,am infiintat din proprie initiativa un ONG ,.l-am inscris juridic ,pentru a putea accesa tot felul de programe de formare in rimul rind, apoi de scriere de proiecte pentru a-mi ajuta communitatea . M-am gindit ca, asa saraca ,cum sunt,si nu mi-e rusine sa recunosc,eu pot sa inteleg cel mai bine nevoile oamenilor ,pot sa ma transpun in situatia lor si de asemenea, pot sa transmit mai departe mesajul lor .Am aceasta putere de convingere, pentru ca mi-am construit-o in timp,am observat si am trecut pina la aceasta virsta -50de ani-prin viata cu fruntea,sus,prin foarte multe necazuri si nevoi,dar n-am renuntat ,…si iata unde am ajuns…practic aproape nicaieri….DAR CUM BINE SPUNE PROVERBUL ROMANESC, ATIT DE ADEVARAT, NICIODATA NU E PREA TIRZIU ,SAU ,MAI BINE MAI TIRZIU DECIT DELOC.Deci, la mine a functionat acest pr. mai tirziu,dar uite ca am 2ani si…de activitate in ong, am participat la cursuri de formare cu fundatii mari din tara, FUNDATIA PACT -BUCURESTI.AGENTIA IMPREUNA,UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI, BLOCUL NATIONAL SINDICAL ,CE-RE,ASOCIATIA VASILIADA DATORITA CAREIA AM CISTIGAT O PARTICIPARE IN TR-UN proiect numit SA CRESTI MARE,CARE A AVUT CA BENEFICIARI COPII INTRE 7-14 ANI,si in cadrul caruia am aplicat doua metode invatate la training,EDUCATIE PRIN AVENTURA ,SI DEZVOLTARE DE ABILITATI PRIN ART – TERAPIE.FAC PARTE CA PRESEDINTE DE ONG,DINTR-UN GRUP DE ACTIUNE LOCALA -GAL- FORMAT DIN 17 COMUNE , DAR MA DEZAMAGESC F. MULTE LUCRURI, LE VOI SPUE CU ALTA OCAZIE DACA DORITI SA MAI COMUNICAM, ATUNCI CIND AVETI DOMNIA DV. TIMP. IMI CER SUZE PENTRU ACEST MESAJ PREA LUNG PENTRU TIMPUL DV. LIBER.

    MULTUMESC F. MULT PENTRU INTELEGERE !

  7. Post
    Author
  8. Sper sa fie ultimul comentariu !Am crezut ca o sa fie o discutie interactiva , de fapt nu putem obliga pe nimeni !Doream sa stiu cum vad altii viata, de pe alte pozitii.
    SPER SA NU VA SUPARATI DACA VA SCRIU AICI NISTE GUGETARI SI PROVERBE ,CARE S-AU SCRIS DE FOARTE DE DEMULT, DAR SUNT SI ACUM LA FEL DE ACTUALE.

    -Cine se scoala de dimineata, departe ajunge !
    -Prietenia la nevoie se cunoaste!
    -Frate,frate, dar brinza e pe bani !
    -Tiganul cind s-a vazut imparat, intii pe ta-sau l-a taiat !
    -Ce poti face azi, nu lasa pe miine!

  9. nu am ce sa mai comentez, cel putin sa scriu un monolog !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *