Ce motive avem sa fim optimisti?

2011-02-02 16:20:11
|
Marius Ghenea - Ce motive avem sa fim optimisti?

Sub acest titlu puteti gasi in Business Magazin o discutie despre perspectivele economice ale Romaniei in 2011, organizata saptamana trecuta de redactia revistei, in ciclul Club BM, cu cativa consultanti si oameni de afaceri, intre care am avut onoarea sa fiu si eu invitat. Discutia a fost una libera, cu o moderare discreta din partea lui Dorin Oancea, Redactor Sef BM. Fiind o transcriere tip stenograma a dezbaterii, poate fi uneori mai greu de urmarit, dar cateva idei mi s-au parut destul de interesante, mai ales cele legate de problematica resurselor umane din Romania si a posibilei intoarceri a unor romani valorosi din strainatate, in acest context.

Comments 8

  1. Motive ca sa fim optimisti in Romania in 2011 sunt multe, mai multe decat sa fi muncitor necalificat in alte tari. In opinia mea trebuie sa vrei, sa perseverezi in ceea ce faci si cel mai important, vei fi rasplatit pentru munca pe care o depui. E foarte usor sa stam si sa nu facem nimic si sa ne plangem de economia tarii, strigand cat ne tine gura ca in Romania nu se poate trai 🙂

  2. Post
    Author

    Si eu cred ca in Romania, ceea ce lipseste in multe cazuri este atitudinea corecta fata de munca. Sunt prea multi cei care ar vrea sa primeasca mai mult si sa ofere le fel de putin (sau chiar mai putin). Iar din acest punct de vedere, atitudinea corecta este sa te straduiesti mai mult, iar apoi vei fi probabil rasplatit. Iar daca nu se intampla acest lucru, cel putin ai incercat…
    Marius Ghenea.

  3. Hmmmm…personal m-am straduit cat am putut sa-mi indeplinesc sarcinile postului, ba mai mult am incercat sa dovedesc ca nu sunt “folosit” cum trebuie adica la parametrii maximi:-)Am avut rabdare, am stat si am asteptat pana am ajuns la concluzia ca indiferent ce as face nu se va misca nimic.Rezultatul a fost unul care tine de curaj….mi-am dat singur un eject!
    Atata timp cat natura umana contine acea resursa interna (spirituala?!?)care se traduce in zicala ‘Speranta moare ultima’, vom zari luminita de la capatul tunelului.
    In ceea ce priveste renintoarcerea “pribegilor cu capetele luminate”, aici nu prea sunt increzator.Acei oameni s-au integrat in societatile respective care au reguli clare.O rentoarcere pe plaiurile mioritice ar parea un adevarat haos pentru ei.

  4. Post
    Author
  5. Ideea este sa incerci de 100 x ori pana reusesti !!!

    Iar daca tot nu reusesti, macar sa stii ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta si a fost o placere incercand…

    Eu incerc de 12 ani si abia de un an incerc sa vad o luminita …. se poate si nu as pleca din tara mea draga !

  6. Ca si student/absolvent al unei facultati, este foarte greu sa gasesti un job mai ales in domeniul pe care il studiezi.Angajatorul mereu cere experienta.Dar daca nu te angajeaza nimeni nu ai de unde sa acumulezi experienta care ti se cere.
    Oricum si eu sunt de acord ca Romania este o tara cu multe posibilitati, doar ca trebuie identificate si profitat la maxim de ele.

  7. SI eu sunt de acord cu dvs dnu Marius , Romania este o tara cu multe resurse si cu o atitudine corecta a muncii si cu o valorificare corecta poti deveni prosper asa cum dvs ati dovedit-o .
    Eu o sa pornesc un business in agricultura romaneasca in care o sa produc alimente sanatoase si accesibile pentru romani distribuindu-le la inceput direct la magazinele en-detail apoi in lantul de magazine ce il voi crea in Romania si apoi in Europa.Se aseamana un pic cu ce ati facut dvs cu calculatoarele.
    Va admir foarte mult pentru deschiderea si viziunea dumneavoastra de investitor si om de afaceri si de aceea as fi foarte incantat sa imi fiti partener de afaceri in crearea retelei de magazine din care oamenii de toate categoriile isi pot procura alimente sanatoase romanesti la preturi mici.
    In speranta ca va va atrage ce v-am scris va rog sa imi trimiteti o adresa de mail pe care o sa va comunic mai multe detalii.
    Multumesc si tot respectul pentru ce ati creat,pentru modestia pe care o aveti si deschiderea de care dati dovada .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *