Articol Business24.ro

2013-02-28 23:36:24
|
Marius Ghenea - Articol Business24.ro

Azi a fost publicat un articol pe Business24.ro cu privire la finantarile business-angel. Raspund acolo catorva intrebari pe acest subiect, una dintre cele mai interesante intrebari fiind ce tip de proiect antreprenorial este atractiv pentru investitii de acest gen. La aceasta intrebare, raspunsul meu este ca un astfel de antreprenor, “in primul rand ar trebui sa fie o persoana care sa inspire incredere si competenta pe domeniul de activitate in care isi dezvolta proiectul de afaceri. In al doilea rand, ar trebui sa aiba o echipa cat mai valoroasa si cu oameni cat mai potriviti pentru rolurile din acea echipa: eu unul cred cu tarie in succesul de echipa. In al treilea rand, ar trebui ca proiectul propus sa aiba un potential de crestere cat mai bun si sa fie intr-o zona oportuna de piata. Daca toate aceste trei criterii sunt indeplinite, deja avem premisele unei investitii, dar si premise de succes in acel business.” Articolul complet, aici.

Comments 7

  1. Mulțumesc pentru răspunsuri și revin cu o întrebare, legată de cartea “Antreprenoriat”: principiile de bază enunțate în carte pot fi folosite și pentru alte tipuri de organizații, precum o asociație sportivă?

    Presupun că un proiect, comercial sau nu, trebuie tratat cu aceeași seriozitate și are nevoie de același tip de viziune.

  2. Post
    Author

    Sigur, asa cum precizez si in cartea mea, antreprenoriatul vine in tot felul de forme, nu doar antreprenoriat de business, ci si social, politic, cultural, sportiv, etc. Orice proiect de acest gen are nevoie de viziune antreprenoriala si trebuie sa faca o agregare eficienta de resurse (financiare, umane, etc.) pentru atingerea unor obiective, ceea ce inseamna, pana la urma, tot un proiect antreprenorial. Succes,
    Marius Ghenea.

  3. Buna seara Domnule Ghenea,
    Cum pot intra in legatura cu Dumneavoastra pentru a va arata un plan de afacere in mediul online.Stiu Arena Leilor poate fi o solutie dar as vrea ca planul acesta sa ramana intre noi, pentru ca este acel fel de investitie in care publicitatea in avans este daunatoare. Am ales sa intru in legatura cu dumneavoastra din cauza urmatoarei fraze: ”Marius Ghenea is a renowned Romanian entrepreneur, the businessman to go to when you have a golden idea, and the skilled entrepreneur to trust for guidance in case of business challenges”.”The businessman to go to when you have a golden idea” este exact ce caut eu.
    Va multumesc si va doresc o zi cat mai buna.

  4. Post
    Author
  5. Mi-a atras atentia propozitia: “In cadrul unei investitii de 100.000 de euro, randamentul afacerii ar trebui sa fie in jur de 30% pe an”. De ce ar lua cineva care are o asemenea afacere bani de la un angel investor? Probabil sunt solutii de finantare la un cost mai bun. Dvs ca angel investor pe langa partea financiara aduceti si un aport de know how?

  6. Post
    Author

    Evident, daca exista solutii de finantare la un cost mai bun, ar trebui folosite! Cred ca din pacate nu se intelege insa si un alt aspect, poate cel mai important: un investitor isi asuma si intregul risc al afacerii, spre deosebire de o banca sau de un alt tip de finantator pe datorie, care ia garantii peste garantii, astfel incat daca afacerea esueaza, sa fie acoperit atat pe principal, cat si pe dobanzi. Cu alte cuvinte, daca aveti o afacere solida, cu riscuri mici si cu profituri bune, evident va recomand sa mergeti la o banca pentru finantare. De multe ori insa, situatia reala este diferita: riscuri mari si profituri mici sau inexistente. Oricum, va recomand sa cititi cartea Antreprenoriat, acolo gasiti informatii mult mai detaliate despre toate tipurile de finantare disponibile pentru afaceri antreprenoriale. Cu privire la know-how si alte tipuri de aport, evident ca un business-angel poate aduce valoare suplimentara afacerii si in aceste zone, dar depinde mult de persoana, de domeniul de activitate, de alti factori specifici. Succes,
    Marius Ghenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *