Lansare carte, 21 martie: Antreprenoriat, de Marius Ghenea

2011-03-01 12:44:13
|
Marius Ghenea - Lansare carte, 21 martie: Antreprenoriat, de Marius Ghenea

Am terminat recent de scris o prima carte de antreprenoriat romaneasca, zilele acestea cartea va merge la tipar iar pe 21 martie are loc lansarea oficiala, dupa care va putea fi gasita si in librariile (online si traditionale) din intreaga tara. Cartea se numeste “Antreprenoriat, drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri” si este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care ma bucur sa reusesc sa il finalizez acum. Informatiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar si pentru cei care se gandesc sa urmeze in viitor aceasta cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicati in orice alt mod in activitatile antreprenoriale din Romania. Documentarea pentru carte a implicat atat cursurile de entrepreneurship pe care le predau la scoli de business executive MBA (CEU Business School si acum la Maastricht School of Management) cat si experienta acumulata in Arena Leilor sau mai recent in Schoolforstartups dar mai ales experienta din ultimii aproape 20 ani de activitate antreprenoriala personala.  In zilele urmatoare, voi lansa o pre-rezervare a cartii chiar pe acest blog, pentru cei care doresc sa primeasca aceasta carte imediat ce se lanseaza, cu un autograf.

Comments 113

  1. Uauau,asta de martisor ;).Felicitari,sunt sigur ca va fi o carte excelenta,abia astept sa o citesc.Citand dintr-un hit autohton: “Ne place,place,place !” si la mai multe 🙂

  2. daca nu permite timpul sa vin la cluj,pot primi cartea(pe care o platesc) cu autograful dumneavoastra?

  3. Sincere felicitari! Sunt convins ca o sa fie cea mai vanduta carte de antreprenoriat scrisa de un roman.
    O sa o cumpar cu siguranta insa pentru un autograf o sa va abordez personal la S4S.

  4. Post
    Author
  5. Post
    Author
  6. Post
    Author
  7. Post
    Author
  8. Pingback: Claudiu Gamulescu » » Antreprenoriat, by Marius Ghenea

  9. Felicitari!

    Abia astept sa o citesc.

    La ce pret va fi evaluata cartea?

    Pentru cei care nu reusim sa venim la cluj cum putem achizitona cartea cu autograful Dvs.?

  10. Post
    Author

    Va exista posibilitatea de a face acest lucru chiar pe blog-ul meu, in cateva zile vom pune la punct widget-ul de pre-rezervare care va functiona online.
    In plus, voi incerca sa ajung in tara si in alte locuri in urmatoarea luna, pentru a semna cartea, in afara de Bucuresti: la Timisoara, la Cluj, la Iasi, la Brasov.

  11. dle Marius este prima data cand vad ceva reactii – sunt surprins de cati “au reusit” sa scrie cate ceva.cred ca merit si eu cartea cu autograf caci am scris de cate ori mi s-a parut ca pot adauga cu respect ceva!

  12. Post
    Author

    Sigur, cu mare placere. Nu sunt totusi de acord ca nu exista reactii la celelalte articole, sunt peste 1000 comentarii de la cititori in acest blog 🙂

  13. :((:(( dar la hunedoara nu venitii sa lansati cartea,macar la deva:X(aici nu se organizeaza nimic in judet,chiar mias dori daca s-ar putea organiza macar o conferinta pentru elevi si studenti despre antrepenoriat (m-as implica)

  14. Post
    Author

    Nu e simplu sa organizezi conferinte sau lansari de acest gen in tara, e nevoie in general de un oras relativ mare, cum sunt cele pe care le-am enumerat. Oricum, multumesc pentru idee, sper sa ajung la un moment dat si la Hunedoara sau la Deva.

  15. Sunt foarte interesata s-o citesc. Cred ca va fi un ajutor real pentru intelegerea mediului de afaceri local. O sa iau un autograf la S4S in Bucuresti.

    Felicitari si sa aveti multe reeditari!

  16. sunt de acord cu dumneavoastra(oricum sunt student,dar vointa de a reusi ii atuu meu).Sincer chiar mi-ar placea ca pe viitor,pe harta dumneavoastra sa fie inclus si judetul hunedoara.

  17. p.s. Antreprenorul iluminat de pe coperta tocmai a ingenuchiat sau se ridica? 🙂

  18. Post
    Author

    Dana,
    Multumesc pentru comentarii! In ceea ce priveste macheta de pe coperta, mi se pare o metafora foarte buna: multi considera ca numai ideea (“becul”) este importanta, dar eu spun ca daca nu pui acea idee in practica, in actiune, nu valoreaza nimic. De unde si mainile, picioarele, si atitudinea de concurent aflat in bloc-starturi la inceputul cursei, deci intr-un start-UP: asa ca poti sa fii sigura ca se ridica, nu a ingenunchiat 🙂
    Marius Ghenea.

  19. Concurentul seamana cu celebrul desen pe care il folosesc psihologii care poate fi vazut ca un profil de femeie batrana sau tinara…depinzand de perceptia privitorului. Foarte bun test aceasta carte! incepand chiar de la coperta :).

  20. Imi fac griji pentru tine, Marius! Ma uit peste articolul de inceput de an “New Year Resolutions” si vad ca ai bifat tot de pe acolo!!! 🙂
    Cand vad atata consecventa, ambitie si determinare, ma cuprinde asa, “niste” rusine…:)
    Felicitari pentru aparitia cartii! Cele legate de continutul ei, dupa ce o citesc! 🙂

  21. Post
    Author
  22. Felicitari!
    Am avut onoarea sa va cunosc la freelanceri.ro.Sunt convins ca pe langa valoarea ei tehnica, aceasta carte dezvaluie si o parte din personalitatea dvs.
    Un motiv in plus ca sa astept cu nerabdare sesiunea S4S din martie de la Cluj.

  23. Marius,

    Poate ca ar fi bine sa anunti, tot aici, si datele care sunt fixate pentru lansarile din Timisoara, Cluj, Iasi si Brasov.

    Si sunt convinsa ca este o carte foarte utila, atat pentru cei care doresc sa devina antreprenori cat si pentru cei care desfasoara o activitate antreprenoriala. 🙂

  24. Post
    Author

    Voi reveni cu un later edit sau chiar cu un post nou, cu privire la celelalte lansari din tara, deocamdata este stabilita data de 25 martie in Cluj, dar revin cu toate informatiile structurate, in urmatoarele zile.

  25. Prima impresie e buna.
    Coperta imi place foarte mult. Cred ca peste tot in lume becul simbolizeaza ideile.

  26. Excelent!
    Asteptam cu mult interes a doua sesiune S4S.
    Acum am un motiv in plus sa devin nerabdator.
    Vreau si eu o carte si desigur, un autograf de la autor.:)
    Felicitari si la mai multe!

  27. Post
    Author
  28. Salut Marius,

    Nu cred ca-ti mai aduci aminte de mine, ne-am intilnit odata prin 2001, pe vremea cind lucram la Prima.
    Personal, esti printe putinii antreprenori care mi-au ramas intipariti in memorie ca un adevarat benchmarking in antreprenoriat.
    Sint intr-un moment in care analizez citeva posibilitati de a deveni antreprenor eu insumi si am primit cu interes vestea lansarii cartii tale.
    Felicitari si mult succes.

  29. Post
    Author
  30. Felicitari Marius!

    Abia astept sa citesc cartea. Te asteptam la Business Days Timisoara in 30-31 martie 2011. Considera Timisoara al treilea oras in care lansezi cartea. Un astfel de eveniment este o platforma de lansare excelenta. Conteaza pe noi.

  31. Pingback: “Antreprenoriat”, cartea lui Marius Ghenea « Orlando

  32. Felicitari pentru carte Marius!

    Sunt convins ca aceasta carte va fi folositoare tuturor antreprenorilor din Romania si abia astept sa o achizitionez impreuna cu autograful.

  33. Post
    Author

    Sigur, vin la Timisoara pe 30-31 martie pentru BusinessDays si cu siguranta ar fi un moment potrivit pentru a lansa personal cartea Antreprenoriat si in acea parte a tarii, la doar cateva zile dupa lansarea de la Bucuresti.
    Pe curand,
    Marius.

  34. Post
    Author
  35. Sincere felicitari! Avem nevoie de asa ceva. Ce trebuie sa fac pentru a primi o carte cu autograf?

  36. Post
    Author

    Sa faci un pre-order (va deveni disponibil peste cateva zile si aici pe blog, dar si la cateva librarii online), sau sa participi la oricare dintre lansarile de carte din tara, unde voi si semna cartea (la Bucuresti si apoi in cateva orase din tara).
    Multumesc,
    Marius Ghenea.

  37. Felicitari. Ma bucur sa aud asta.
    Nu te opri la prima carte.
    Numai bine

  38. Post
    Author

    Adorian, multumesc si evident ca nu ma pot opri la prima carte, trebuie sa mai scriu macar una in care sa povestesc toate aventurile din business-ul IT, mai ales cele din multele calatorii facute cu furnizorii si partenerii 🙂 Prietenii stiu de ce…
    Marius.

  39. Post
    Author
  40. Abia astept sa o cumpar :)Sau mai bine fac eu ceva sa o cumpar si cu autograf 🙂
    Felicitari!

  41. Post
    Author

    Poti sa iei cartea de cand apare, iar la inceputul lunii aprilie, va fi o semnare de carte chiar la Iasi, mi-ar face placere sa iti ofer o dedicatie!

  42. Pingback: Pahomi.ro » Antreprenoriat, de Marius Ghenea

  43. Pingback: Ce s-a mai intamplat prin online la inceput de martie? | Andreea Marc

  44. Buna Marius,

    Felicitari pentru rezultate si pentru carte!

    Am o idee, care ar putea contribui la cresterea vanzarii ei…. chiar daca deja se preconizeaza o cerere destul de mare. Dar totdeauna se poate si mai bine, nu-i asa? 🙂

    Astept sa ma contactezi prin mail.

    Cu consideratie,

    Sandor

  45. Post
    Author

    Multumesc pentru comentariu si pentru idee. Daca vei citi insa cartea, vei vedea ca din punctul meu de vedere, nu ideea este importanta, ci modul de punere in aplicare. Cererea este intr-adevar mare la carte, fara discutie, dar nu as refuza o idee buna, asa ca daca ai o astfel de idee, ai e-mail-ul meu in sectiunea de contact, poti sa mi-o trimiti.
    Marius Ghenea.

  46. Post
    Author

    Am sa incerc sa ajung si la Craiova cu cartea! Saptamana viitoare vom definitiva cu editura programul de lansare din tara si voi incerca sa il anunt cat mai repede…

  47. Se pare ca si tu urmezi modelul Donald Trump…
    Insa de la tine ma asteptam cel mai putin!

  48. Post
    Author
  49. Eu iti multumesc pentru raspuns. De curiozitate, care e modelul tau?

    P.S. Ma bucur ca nu iti plac neaparat blondele 😉

  50. Post
    Author
  51. Felicitari, asteptam de mult un semn ca e gata cartea.
    Cred ca imi voi face un cadou de 21 si imi voi cumpara cartea.
    Numai bine 🙂

  52. Va asteptam si la Craiova. In cadrul Universitatii din Craiova derulam, in parteneriat cu Universitatea ISCTE din Lisabona, un curs ”Antreprenoriat si dezvoltarea de noi afaceri”. Cursantii nostri ar fi foarte interesati de carte. Poate ar fi o idee buna de a lansa cartea in cadrul seminarului nostru final (pentru cursantii din Craiova si Sibiu), care va avea loc in Craiova candva in iulie. Atunci cursantii isi vor prezenta ideile de afaceri in cadrul unui seminar deschis publicului. Poate am putea sa va avem printre invitati si sa lansati si cartea atunci. Daca ideea vi se pare interesanta, va pot trimite mai multe informatii pe emailul personal.

  53. Post
    Author

    Daniel,
    Multumesc pentru informatii si pentru invitatie. As fi foarte bucuros sa ajung si la Craiova cu lansarea acestei carti, mai ales ca sunt un fiu al orasului! Iulie pare insa putin cam tarziu, fata de calendarul de lansare. Oricum, trimite-mi detalii pe e-mail si vedem care e cea mai buna varianta.

  54. Pingback: ‎”Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri”, cartea lui Marius Ghenea se lanseaza la Cluj | RomaniaPozitiva

  55. Pingback: Marius Ghenea: Antreprenoriat. Drumul de la idei catre oportunitati si succes in afaceri | Rasfatat.ro

  56. Post
    Author
  57. Pingback: » Urmatorul MBA Open Class Maastricht: Ploiesti, 28 martie

  58. Post
    Author
  59. Va admir foarte mult, sunteti un bun exemplu pentru mine!Cred ca pe langa o minte stralucita aveti un caracter frumos si modest!
    Eu sunt din Constanta!In Constanta nu veti avea lansarea cartii?

  60. Pingback: Lansare importanta de carte romaneasca | Blog de Carti

  61. Pingback: » Pentru studenti: StartupFest, 22 martie

  62. Mult succes maine la lansare.
    O sa cumpar cartea,foarte interesant ce faceti domnul marius ghenea.

  63. Post
    Author
  64. Pingback: » Lansarea cartii “Antreprenoriat” in tara

  65. Pingback: » Video-interviu pentru BusinessDays Timisoara

  66. Am onoarea sa va salut !
    Va marturisesc ca am fost si sunt foarte entuziasmat la aflarea vestii despre noua carte de Antreprenoriat.Chiar eram frustrat ca nu gasesc prin librarii si literatura motivational-financiara autohtona, doar Kiyosaki (pe care il venerez de altfel) si altii,dar ceva romanesc nu! Ard de nerabdare sa intru in posesia cartii…
    Va admir, mai ales pentru cele mai argumentate si concrete opinii din Arena.Intradevar sunteti “leul” de la care am invatat ceva.Sper sa am vreodata sansa de a lucra pentru d-voastra daca nu alaturi.
    Ma inclin!

  67. Post
    Author
  68. Esti cu adevarat o inspiratie pentru noi! O prezenta plina de energie! Felicitari si pentru aceasta initiativa si curaj: aceea de a scrie o carte. Bine ai venit la Cluj! Ne vedem la lansare! Dupa citire, revin cu feedback!

  69. Post
    Author
  70. Pingback: » Program lansare Timisoara, 29-31 martie

  71. Buna seara,

    astazi am primit un cadou extrem de valoros: cartea dvs.

    Am innceput sa citesc pe la ora 17 si acum 20.58 am reusit sa iau o scurta pauza.

    Recomand tuturor sa faca rost de carte, contine niste sfaturi, idei pe care nu poti sa afli din alte surse, mai ales din surse atat de originale!
    Sper sa fie regasit si in bibliotecile facutatilor de business si economie!

    Am un singur regret ca nu am putut participa la lansarea din Cluj.

  72. Post
    Author
  73. Buna ziua D-le Ghenea,
    M-ar interesa ora si locatia lansarii cartii Dv. la Timisoara si pretul cartii daca se poate…aaa si in ce librarii va putea fi gasita cartea.
    Multumesc!

  74. Post
    Author

    Am scris un post pe blog cu TOATE evenimentele de lansare a cartii de la Timisoara in perioada 29-31 martie, gasiti acolo toate detaliile.

  75. In dimineata aceasta am ridicat cartea de la editura. Imi doream mult un exemplar cu autograf, dar nu stiam daca am plasat comanda la timp pentru aceasta. Dupa ce am iesit de la UJMag, am scos cartea din punga, am admirat coperta, apoi am deschis-o si am vazut scrisul domnului Marius Ghenea! Brusc stii ca ce e scris mai departe e scris pentru tine. Foarte buna initiativa dumneavoastra, domnule Marius Ghenea.

  76. Am primit ieri cartea prin posta si am savurat aseara cam un sfert din ea. Va admir in tot ceea ce faceti.

    Vreau sa va multumesc pentru autograf, pentru munca depusa in realizarea cartii si sa va urez mult succes in activitatea dumneavoatra.

    Sa inteleg ca asta e prima dvs. carte?
    Le astept cu nerabdare si pe celelalte, chiar daca poate acum e prea devreme sa va ganditi la urmatoarea.

  77. Post
    Author

    Multumesc Marian! Da, este prima mea carte, in afara de cursurile de antreprenoriat scrise pentru programele EMBA pe care le predau.

  78. Am primit cartea de 3 zile (cu autograf) si imi place foarte mult. Din pacate nu am putut veni la Business Days de la Timisoara, fiindca trebuia sa se ocupe cineva si de productia firmei, dar a fost directorul meu general, care a fost foarte incantat de cele spuse de dvs. Consider ca ati mai castigat astfel un prieten (pe el, desigur, fiindca pe mine m-ati castigat de mult timp!).
    Va doresc multa sanatate si putere de munca si astept cu interes urmatoarele dvs. carti, articole, comentarii etc.

    Apropo, cu ce impresii plecati de la Business Days – Timisoara?

  79. Post
    Author
  80. Pingback: Interviu- Marius Ghenea despre Business: “Cu 10.000 euro as incepe o afacere” | Razvan Pascu

  81. bine v-am gasit ! trebuia sa fac acest lucru mai repede!
    pe scurt… fiica mea absolventa a Saint Louis University – campus Madrid si luna viitoare a masterului la Stockholm School of Economics (Accounting & Financial Management ) a aplicat pentru un post la ____________________… dupa un lung parcurs – CV, teste scrise, interviu telefonic de 3,5 ore si selectia finala de la Londra i s-a oferit un post … ( Amsterdam ) … 33 000 euro pe an.
    Si de aici incep calculele .. minus 900 asig sociale, 35% impozit , 700 chiria la care adaugam intretinere(utilitati, tel, internet) , transport… imi spunea ca ramane cu 5-600 in buzunar !!!! … tot atat a avut ca studenta . Maine 9 mai trebuie sa spuna da sau nu … inclina sa spuna NU … ce ne sfatuiti ? Help … asteapta raspunsuri de la aplicatiile la Arla si Education First … Multumesc

  82. Post
    Author

    Pentru V. Caragea: Multumesc pentru mesaj, sunt convins ca fiica dvs. va lua decizia corecta, nu stiu ce sfat sa ii dau. Cu privire la suma, daca e vorba de o suma anuala bruta (inainte de taxe si asigurari), mi se pare intr-adevar o remuneratie cam mica in Olanda chiar si pentru un absolvent da facultate fara experienta profesionala. Ar fi bine sa reverifice toate aceste informatii cu privire la valoarea propusa a pachetului salarial, poate mai sunt acolo si alte componente suplimentare. Succes!

  83. Buna ziua,

    Am participat ieri ca spectator la Arena Ursilor, dar am prins si vreo 10 minute din lansarea dvs de carte, si fraza cu “10.000 ore studiu” m-a pus destul pe ganduri. Intrebarea mea este daca pot gasi cartea in librariile din BV, sau inca n-a aparut?

    Am ramas cu o impresie placuta dupa eveniment, desi cred ca eram cel mai tanar din toata incaperea, am ramas cu informatii foarte valoroase, in special din partea ‘ursilor’, dar si din unele greseli ale participantilor. Astept cu nerabdare si alte astfel de evenimente in BV.

  84. Post
    Author
  85. buna ziua,
    mi-a starnit foarte mult interesul acest domeniu.
    chiar daca am 37 de ani si sunt din ploiesti, asta nu ma impiedica sa incerc a-mi extinde orizontul. chiar am participat la un curs in bucuresti in domeniul antreprenoriatului, dar as dori o continuitate in acest sens
    pentru lansarea cartii d-voastra,v-ati gandit si la ploiesti?

  86. Post
    Author

    Sigur ca m-am gandit, de fapt la Ploiesti a fost una dintre primele lansari ale cartii Antreprenoriat (a treia, dupa Bucuresti si Cluj) si a avut loc pe 28 martie la Camera de Comert Prahova, a fost un eveniment frumos, reusit. Imi pare rau ca nu a fost poate suficient mediatizat, astfel incat mai multi prahoveni sa participe…

  87. Marius, super cartea! usor se citeste si cu toti anii mei de studii si experienta in management si antreprenoriat am gasit-o cu placere ca pe o sursa de informatii practice, bine aranjate.

    Sa fi fost ea cu citiva ani in urma….. scapam cu mai putine cucuie 🙂

  88. Post
    Author
  89. Post
    Author

    Si in majoritatea librariilor mari traditionale: Carturesti, Humanitas, dar si in librariile independente din toate orasele mari din tara si din Moldova. Evident, ea este disponibila si in librariile online importante din tara si din Moldova.

  90. Felicitari pentru activitatea dumneavoastra,va admir pentru prezenta in emisiunea Arena Leilor, o sa fac un efort sa cumpar cartea dumneavoastra.

    Va doresc sanatate multa si putere de munca.

  91. Pingback: Intra pe Piata Cat Mai Repede

  92. Buna ziua. Din pacate domnule Ghenea am auzit cam tarziu de cartea dvs. Mai este vreo sansa sa mai apara in librarii? Sau poate puteti scoate o edtitie care poate fii citita pe dispozitive electronice.
    Va multumesc!

  93. Post
    Author

    Noul tiraj a intrat in librarii in ultimele 2 saptamani, acum ar trebui sa fie disponibila la majoritatea librariilor mari din capitala si din orasele importante din tara.

  94. astazi mi-am comandat cartea, sunt sigura ca va fi foarte interesanta.o astept cu nerabdare. Iar poate cand veti ajunge in partea de vest voi primii si un autograf.

  95. Post
    Author

    Sigur, urmareste programul din aceasta primavara, voi fi cu siguranta la Timisoara pe 13 martie, poate si in alte orase din zona de vest.
    Marius Ghenea.

  96. Bunza ziua!
    As dori sa aflu daca cartea dumneavoastra se comercializeaza si in Republica Moldova ?

  97. Post
    Author

    Da, puteti sa o comandati prin Mesageria.md, nu stiu exact care este logistica, insa in principiu, acesta este un distribuitor care poate furniza cartea Antreprenoriat in Republica Moldova.
    Marius Ghenea.

  98. Buna Marius,
    o caut in format digital si nu o gasesc…
    Sa inteleg ca “nu s-a materializat intr-o forma digitala”?
    Multumesc.

  99. Post
    Author
  100. Pingback: Cartea lui Marius Ghenea | M A N A F U *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *