2 burse de 500 euro pentru Schoolforstartups!

2011-01-25 19:40:15
|
Marius Ghenea - 2 burse de 500 euro pentru Schoolforstartups!

Ofer doua burse in valoare de 500 euro fiecare, ca premii pentru doi dintre participantii la programul Schoolforstartups de la Cluj. Pentru a intra in concursul cu aceste burse ca premii, candidatii trebuie sa se inscrie in perioada 26 ianuarie – 4 februarie in programul S4S Romania – sesiunea din Cluj, in site-ul Schoolforstartups.ro, sa fie acceptati de echipa de evaluare S4S, sa trimita si la mine, chiar pe acest blog, ca si comment la acest post, o scurta confirmare cu numele intreg, data nasterii si orasul de resedinta, si sa achite contravaloarea participarii in program, pentru a putea fi considerati inscrisi in acest concurs de burse. La Cluj, eu voi rambursa practic valoarea participarii la program celor doi castigatori, care vor obtine astfel participarea GRATUITA. Cei doi castigatori vor fi anuntati de mine pe 25 februarie, in cadrul celei de-a doua zile a sesiunii intensive de training de la Cluj, pe baza evaluarii aplicatiei lor, a motivatiei lor de participare si a activitatii din primele zile de program. Am ales sa ofer aceste burse pentru Cluj deoarece stiu deja ca exista foarte mult talent si entuziasm antreprenorial in acea parte a tarii, si probabil sumele respective vor fi mai utile acolo decat la Bucuresti, ca suport financiar. Cred ca acest program de antreprenoriat poate produce, prin crearea de generatii succesive de noi antreprenori mai bine pregatiti, o schimbare pozitiva in dezvoltarea antreprenoriala din Romania, cu efecte bune pe termen lung nu doar in plan economic, dar si in plan social. Pentru ca sper sa ajungem si noi la un moment dat, in Romania, sa incurajam si sa celebram antreprenoriatul, asa cum o fac toate natiunile mari ale planetei. Si bineinteles, Schoolforstartups aduce in plus efecte pozitive imediate pentru antreprenorii participanti la program, pe care ii va ajuta sa aiba mai mult succes in activitatea lor, indiferent daca tocmai incep o afacere, sau au deja o afacere si doresc sa o dezvolte in continuare mai bine.

Comments 35

  1. Pingback: Tweets that mention » 2 burse de 500 euro pentru Schoolforstartups! -- Topsy.com

  2. Pingback: Noutăți despre School for Startups | Laptopiseţul

  3. Post
    Author
  4. Post
    Author

    Evident mesajul de pe Facebook indicat de Sorin Popa nu are legatura cu concursul de burse lansat de mine, deoarece castigatorii acestui concurs de burse vor fi anuntati numai pe data de 25 februarie, la Cluj.
    A existat un alt concurs desfasurat de BestJobs, care s-a incheiat zilele trecute, probabil ca link-ul de Facebook face referire la acel concurs.
    Multumesc oricum pentru sesizare.
    Marius Ghenea.

  5. Pingback: » Wall-Street: Antreprenori romani vs. straini

  6. Post
    Author

    Este un concurs organizat de mine, care a fost preluat de numeroase media online, intre care, inteleg, si pagina de Facebook indicata. Multumesc pentru comment,
    Marius Ghenea.

  7. Am fost sunat azi de o doamna de la Fundatia Post Privatizare pentru a fi felicitat pentru acceptarea la program.

    Nume: Paul Alin Maior
    Data naterii: 07.07.1987
    Orasul de resedinta: Cluj Napoca

  8. Post
    Author
  9. M-am inscris la S4S Cluj, am fost acceptat si am achitat (confirmat).

    Voi veni din Iasi fiindca am nevoie de cunostinte legate de finantari si un plan de afaceri validat si pus la punct, ca sa duc la urmatorul nivel afacerea pe care o detin.

    Razvan Girmacea
    31 iulie 1982
    Iasi

    Multumesc.

  10. Post
    Author
  11. “Intreg programul se va desfasura in limba engleza”
    ——- (parte din mailul de acceptate)

    ups … in cazul acesta degeaba am fost acceptat 🙂 ma descurc din punctul meu de vedere mai mult decat acceptabil cu limba engleza,

    DAR

    din principiu gandesc ca un neamţ cand vine vorba de limba pe care o vorbesc in tara in care traiesc.

    Nu m-as suporta pe mine insumi sa vorbesc in alta limba decat in cea in care ma exprim cel mai bine, clar …

    stiu, poate e putin deplasa principiu acesta al meu, dar prefer asa, indiferent de avantaje sau dezavantaje.

    bafta multa tuturor!

  12. Post
    Author

    Paul,
    De acord cu tine, mi se pare un principiu deplasat, nu inteleg de unde vine si nu caracterizeaza un spirit antreprenorial, in opinia mea. Ce urmeaza sa ne spui, “noi nu ne vindem tara”? Pentru mine, cel putin, utilizarea mai multor limbi straine (engleza, franceza, italiana, germana, sarbo-croata), chiar aici, in Romania, mi-a fost de mare ajutor, uneori a facut diferenta intre succes si esec. Reamintesc si faptul ca orice program de studii post-universitare serioase (MBA, EMBA, etc.) din ROMANIA se desfasoara in limba engleza chiar si pentru cursantii romani. In general, daca vrei sa ai acces la resurse educationale importante, este NECESAR sa cunosti aceasta limba. Iar pentru educatie antreprenoriala, nu exista vreo limba mai potrivita de studiu decat limba engleza (sa nu uitam ca antreprenoriatul modern s-a nascut in Marea Britanie in secolul XVIII si apoi a inflorit in Statele Unite, astfel ca aproape tot ce s-a scris si s-a studiat despre antreprenoriat este in limba engleza).
    Marius Ghenea.

  13. Am fost sunat in data de 02.03.2011 de o doamna de la Fundatia Post Privatizare pentru a-mi comfirma acceptarea la programul School for Startups

    Nume: Chis Andrei
    Data naterii: 14.04.1984
    Orasul de resedinta: Cluj Napoca

  14. Am fost sunat in data de 03.02.2011…..:)…cer scuze pentru greseala

  15. Referitor la ceea ce a spus Paul despre desfasurarea programului in limba engleza eu cred ca informatia este bine venita indifirent in ce limba este transmisa mai ales in cazul in care ai ocazia sa obtii acea informatie de la persoane cu o oarecare experienta in spate, iar atunci cand vine vorba de afaceri toti vorbim aceeasi limba.

    O zi placuta tuturor.

  16. Post
    Author
  17. @Marius
    Am spus ca cunosc aceasta limba. Nu faptul ca nu o cunosc este problema. Ci faptul ca sa precizat cu BOLD ca programul se desfasoara in limba engleza ca si cum ar fi cel ami important ingredient si nu prezentarea in sine.

    Inteleg, educatia antreprenoriala a inceput in Mare Britanie si apoi a ajuns in Statele Unite, foarte dragut. Dar business-ul il faci in tara in care traiesti si te exprimi oamenilor in limba ţarii in care faci businessul respectiv!

    Dovada fiind experienta politicienilor nostri care se trezesc behaind (scuza-mi expresia) in limba engleza si ne fac tara de rusine cand ce usor si frumos ar fi fost daca isi luau si ei un traducator. NU, ei vor sa arate ca pot … ca si cum limba in care vorbesc ar fi cel ami important lucru si nu ceea ce spun.

    Stiu. E frumos pentru pentru un curs intensiv de antreprenoriat sa o arzi in limba engleza, ciar daca ideea businessului tine doar de Romania. Inspiri mai multa incredere … (mie nu) … si chiar imi place sa particip la evenimente de genu pentru a invata ceva nou. ar eu persoanl nu pot din principiu sa ma complic cu ceva ce nu isi are rostu.

    Precizez ca eu am aplicat la acest program ami mult pentru a discuta cu oameni care au facut ceva, fac ceva, si o fac bine. Am aplicat mai mult pentru ine Marius ca sa spun mai direct asa 🙂

    Business-ul meu e legat de affiliere (intermediere intre magazine online si affiliati/siteuri). Am cam 8-9 ani experienta in domeniu si inca mai am de invatat.

    Dar repet. Mai mult am aplicat pur si simplu ca sa te ascult. (nu pentru bani sau alte povesti)

  18. Post
    Author

    Paul,

    Multumesc mult pentru clarificari si multumesc mult pentru aprecierea ta! Eu cred oricum ca poate fi o dezvoltare personala suplimentara sa vorbesti intr-un astfel de program limba engleza, mai ales daca o stii deja la un nivel multumitor. Iar necesitatea ca programul sa fie in limba engleza este din cauza ca profesorii sunt din Marea Britanie (in afara de mine, care aduc partea localizata, romaneasca de curriculum), asa ca ar fi imposibil de derulat in romana, nu pentru ca vrem noi sa vorbim in engleza ca sa fim mai interesanti…
    Oricum, si daca nu participi, poate ne vedem la Cluj, in lunile urmatoare (voi ajunge acolo si pentru alte conferinte)

    Multumesc,
    Marius.

  19. Buna ziua,

    Ma inscriu si eu in cursa pentru una din cele doua burse.

    Nume: Traian Docolina
    Data naterii: 11.06.1976
    Orasul de resedinta: Cluj Napoca

  20. Post
    Author
  21. Post
    Author
  22. Pingback: » Banca Transilvania sustine Schoolforstartups

  23. Se accepta si candidaturi intarziate pentru bursa? Ocupat cu munca in transeele turismului romanesc, de-abia azi am hotarat sa particip si eu la program. Imi depun candidatura azi si platesc de indata ce sunt acceptat. Ce zici Marius, merge? 🙂

  24. Post
    Author

    Mi-e teama ca nu se poate, pentru ca altfel nu ar fi corect fata de conditiile anuntate initial in acest concurs de burse. Sper oricum sa ne vedem la Schoolforstartups!
    Marius Ghenea.

  25. Nume: Stanusoiu Ionut
    Data Nasterii: 10.07.1989
    Orasul de resedinta: Timisoara

  26. Post
    Author
  27. Sper sa mă accepte si pe mine…M-am înscris azi la cj la conferinta Freelanceri (apropo:felicitări pt prezentări si aici si la conferinta Jci)

  28. Post
    Author
  29. Salutare tuturor antreprenorilor si viitori business angel, abia astept sa ne vedem la Cluj!
    Cu stima, David G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *